עיקול על משכורת.

baftron

New member
עיקול על משכורת.

לפי מה שקראתי כאן ,אם יש לי עיקול על המשכורת מצד אחד ומצד שני אני מוכרז כפושט רגל או מוכר ככזה לא יודע בדיוק את ההגדרה ,עדיין לא מבוטל העיקול ? עו"ד שלי שהוא מטעם הלשכה לסיוע משפטי אמר לי שברגע שהכונס מאשר את ההליך מגישים בקשה לביטול הליכים והכל מבוטל אוטומטית. אני מבין שזה לא נכון?! האם בגלל שאני לא משלם לו כסף הוא מנפנף אותי?! בלי קשר אני רוצה להמליץ כאן למי ששוקל ללכת ללשכה לסיוע משפטי ,אני לא רוצה להשמיץ אולם אני כבר 3 שנים מאז שקיבלתי אישור לסיוע מהלשכה ,ועד היום אין לי פתיחת תיק! , עד היום לא הייתי אצל הכונס.ואני אוכל את עצמי מבפנים על כך שיכולתי להיות כבר מאחורי כל זה לגמרי עם צו הפטר ,היום אני אפילו לא התחלתי את התהליך בפועל. לצערי פשטתי רגל בלי שקל בכיס ולכן לא יכולתי לממן עו"ד + אגרת פתיחת תיק. אני מבין שזו הייתה הטעות הגדולה ביותר שיכולתי לעשות ,אני ממליץ למי שיכול להימנע מזה כמו מאש. לא סתם עו"ד הפרטיים הזהירו אותי. אבל לא הייתה לי אגורה שחוקה אז מה יכולתי לעשות. כמו כן לצערי בגלל שהולכתי שולל על ידי העו"ד הזה שאמר לי שאין טעם לשלם על איחוד תיקים כי הנה אוטוטו אנחנו בפשיטה ,היום אני נרדף כמו איזה עבריין ,אני מרגיש כמו אזרח סוג ז' וכל זה בגלל שהעו"ד שמינו לי פשוט נתן לי עצות גרועות וגם לא עושה כלום. מה עושים? אני חייב לסיים עם הפרשה הזאת כבר ,יש לי ילדים ואני הבטחתי לעצמי לפני 3.5 שנים שבשלב הזה אני פחות או יותר יהיה מאחורי כל הסיפור הזה. רציתי שהילדים שלי יגדלו לבית שכבר לא נמצא במשבר כזה רע. עכשיו משעיקלו לי את המשכורת אני אובד עיצות על סף ייאוש ,ואסור לי להתייאש ,אני אבא ל3 ילדים קטנים. ואישה שלמזלי עדיין מאמינה בי ונותרה לצידה כל הזמן הזה ,אבל אם לא יהיה לי כסף לשלם שכ"ד (מה אפשר לעשות עם 3,800?!) מה אני ומשפחתי נעשה ? נגור ברחוב? בחיים שלי לא ראיתי מישהו שכביכול מתנדב לסייע אך משיק באופן כה עמוק. ממש חוצפה ועלבון. ואני מבטיח לכם שאם הייתי קצת עבריין ולא אחד מן הישוב הוא היה גומר את זה כבר מזמן.

nb666

New member
תשובה

מיום הינתן צו הכינוס מעוכבים כל ההליכים ולכן לא ניתן לעקל את משכורתך, בעיקר אם מדובר בעיקול מהוצאה לפועל. אם אינך מרוצה מהעו"ד פנה ללשכת לסיוע משפטי והתלונן בפניה, במקביל לחץ עליו להגיש בקשה למתן צו כינוס ובמידה ועשה זאת כבר אין זה בידיו עוד.

motiiba

New member
עיקול משכורת

שלום לך, לא הבנתי איזה פתיחת תיק אין לך אצל הכונס ? למה לא הגשת את הבקשה לבד ? שאלתי אליך - האם העיקול של המשכורת בא לך בהפתעה או שקיבלת התראה לפני כן ? אני שואל כי גם אני במצב של חובות לבנקים שטרם הגיעו לבית משפט. אני מתכוון להגיש מהר בקשה לפשיטת רגל . יש לך טיפים לתת לי ? בברכה ושבוע טוב . אל תתייאש לעולם מכאן אתה יככול רק לעלות . מוטי.

baftron

New member
אני לא בטוח.

כל מה שקורה עד עכשיו הוא שהעו"ד שלי מטעם הסיוע המשפטי מגיש את כל הטפסים, אני לא יודע אפילו איפה נמצא הכונס. לא ידעתי בכלל שאני יכול להגיש לבד, אבל אני מניח שלא הייתי מגיש לבד כי זה יותר מידי מורכב ואני איך להגיד ,בירוקטיופוב (זה אולי אחת הבעיות שבגללן נפלתי מלכתחילה). לגבי העיקול ,בוודאי שזה לא בא בהפתעה גמורה ,אני הרי חייב כסף לנושים ולכן שיערתי שזה יגיע. מצד שני אין לי הרבה מה לעשות. ההמלצה שלי היא אחת: לך לפשיטת רגל מהר ככל שתוכל ושכור עו"ד פרטי. לצערי כפושט רגל (מבחינת מצב כלכלי) באמת שלא היו לי אמצעים לכך ,אפילו לשלם אגרה לא יכולתי. אם תפעל מהר בוודאי שלא תגיע לזה. אני הגעתי לזה גם בגלל עצה גרועה כפי שציינתי מאותו עו"ד שמינו לי שאמר לי שאין טעם לפעול בחזית של הוצאה לפועל כי תוך שבועיים שלושה אני כבר "אצל הכונס" לדבריו. בינתיים עברו שנתיים ,ולצערי שאני מתחמק בגלל שזה כמו כדור שלג ,אני מת מפחד להרים את הראש שלא יאכלו לי אותו בהוצאה לפועל. עכשיו כל שנותר לי הוא לקוות לקבל פשיטת רגל ולביטול הליכים. אני אחזור שוב כי זה יכול לשנות את כל התמונה - קח עו"ד פרטי ,זה באמת באמת הכי חשוב. וזה גם שווה את הכסף ! לחשוב שהיום או עוד מספר חודשים יכולתי להיות אחרי כל זה ,פשוט גורם לתסכול אדיר. לחשוב שעברתי 3.5 שנים בחיים שאינם חיים ואני עכשיו רק בהתחלת התהליך זה פשוט מדכא ומייאש. מזלי שאני אדם חזק ואופטימי אחרת לא יודע איפה הייתי היום. ואגב העסק שלי נסגר בגלל עבריינים שהייתי חייב להם כסף (הם היו ספקים שלי ולא ידעתי שמדובר בארגון פשע) ברגע שלא היה לי כסף לשלם להם ,הם לקחו לי סחורה בשווי של 700,000 ש"ח שמתוכם אולי 50 אחוז היה שלי.באו לבית העסק שלי ולקחו לי את המפתחות ואמרו שמהיום זה שלהם.משטרה אמרה לי לא להתעסק איתם כי הם עבריינים כבדים או כדבריהם "עדיף שתסתדר איתם". מכאן זה גדל בשניה ,כי לא היה לי מה למכור ,לא היה לי כסף ,את המכוניות עיקלו לי תוך יומים (שילמתי 250000 מתוך 350000) ועדיין הם תבעו אותי למרות שהיה בידם רכבים בשווי 350,000 וקיבלו 250,000.וכל הספקים שלי הפכו בין לילה לאוייבים שלי , חלקם אף איימו בשלון שאינה משתמעת לשני פנים כגון ,נשלח אליך בדואי שיחתוך אותך ותחזור בתוך שק. למעשה האיומים האלה היו עוד סיבה למה לא לבוא לבתי משפט ולחכות עד יעבור זעם.

motiiba

New member
תגובה

תודה על תשובתך. זה באמת נשמע מקרה קשה. אך עם זאת תלמד מהטעויות ואז תרוויח בעתיד. אל תתייאש , אתה תגיע לבסוף לפשיטת רגל וגם לצו הפטר . תחשוב כבר מהיום על מה אתה עושה ביום שאחרי . אם כל מה שאתה יודע זה לעשות עסקים אז תמשיך גם בעתיד . בברכה והצלחה מוטי.

למעלה