עיקול על כלי רכב

מיקיFZR

New member
עיקול על כלי רכב

שלום חברים! חבר שלי מעוניין לקנות אופנוע, המוכר אמר לו, בלי שהתבקש כלל, שייש עיקול על הרכב בגלל שלהפתעתו ישנם דוחות משנת 96 שלא שולמו... שטפחו לאלפי שקלים... שווי האופנוע הוא 50000 ויש גם לציין שהכלי שמור ומלוקק והמוכר נראה בסדר... המוכר מציע את הדבר הבא: שהקונה יקח את הרכב לבדיקה אם הוא רוצה, במידה ויחליט להסכים לקנות, הקונה יחתום על זכרון דברים לרכוש את הרכב בעוד מספר ימים על מנת שהמוכר ישלם את העיקול, (המוכר אומר שלוקח 3 ימים לכל היותר להסיר את העיקול) היות ואין לו את הכסף לכן הוא דורש התחייבות לקנות אם ישלם את הדוחות. השאלה שלי היא איזה קבלות צריך על מנת להיות בטוחים מעבר לכל ספק שאין עוד עיקולים / שיעבודים / מישכונים על הכלי? ואיפה אני יכול לבדוק את אמיתות דבריו ולאשר שהעיקול הוסר? האם בעיה כזאת דורשת התערבות של עורך דין ? אשמח מאוד לעזרה!

godanubis

New member
יש איזו חברה שמבצעת את הבדיקה הזו - משלמים 70

70 שקל או משהו כזה, ומקבלים טופס שרשום בדיוק אני חושב שזה נקרא "רשם המשכונות" תגגל.

מיצו

New member
עיקולים הם לא בעיה במידה והבעלים מוכן

לשחרר אותם. גם לי זה קרה, אופנוע שהיה לי עוקל ע"י עיריית ראשל"צ בגלל חוב חנייה של רכב. דו"ח אחד. זונות. נשרוף להם איזה רמזור. בכל מקרה, השיחרור היה מידי. מיד לאחר שאיבדתי שעות עבודה, הלכתי לזונות, שילמתי, קיבלתי טופס. ברגע שיש טופס שזה משוחרר - זה משוחרר, וגם בדואר רואים את זה. מצד שני, שמעתי על מקרים בהם לכאורה הדואר לא ראה שיש שיעבוד או עיקול וביצע את העברת הבעלות, אבל אחרי זה באו לקונה ולקחו לו את הרכב/אופנוע, והיתה להם הזכות לעשות את זה.

Red Ross

New member
לא הייתי מכניס ראש בריא למיטה חולה, אבל

אם בכל זאת אתה רוצה את האופנוע הנ"ל מומלץ לבדוק בשני המקומות: 1. רשם המשכונות 2. משרד הרישוי *רשות הדואר - הוא רק אמצעי לתשלום "אגרת החלפת בעלים" - אין לסמוך על המידע במחשבים שלהם ! ! ! חוץ מזה למה שהבעלים לא יסגור את כל החובות שלו, בלי קשר אליך וזה ממש לא עיניינך (אם הוא רוצה למכור, שיסדיר את הבעיה) ורק לאחר מכן תיכנס אתה לתמונה ! -אם אתה מתחייב לקנות ממנו, זה גם יכול לתת לו הזדמנות עם חלון של יום יומיים, בכדי למשכן או לקחת הלוואה שוב על האופנוע, ואז הבעלות תעבור חלק בגלל שלוקח יותר משלושה ימים לעדכן במחשבים. לא עושה רושם של אדם אמין או מוכר רציני, אל תתחיב לכלום ! ! !

AVNER XR

New member
למה שקודם ייקח לבדיקה ורק אח"כ יסיר את העיקול

תפעל הפוך שקודם יסיר את העיקול ואז תיגש לבדיקה ,לא לפני שבדקת ברשם המשכונות נמצאים מול דינמומטר בת"א רחוב השלושה ליד סוכנות מרצדס בנץ.

מיקיFZR

New member
זה מה שגם חשבתי אבל

החוב שלו גדול ואין לו את הסכום לשלם אז הוא מבקש התחייבות לקנות במידה ויסיר את העיקול חוב משנת 96...
במידה וזה עיקול של חברה מסויימת ,ולא של העירייה או המשטרה, גם אז יהיה על זה רישום ברשם המשכונות? במידה וחותמים על חוזה קניה מולו ומצויין שהמוכר מתחייב שאין עיקולים או שיעבודים נוספים, האם יש לכך תוקף משפטי במידה "ופתאום" איזה גוף כושלהו "נזכר" שייש איזשהו עיקול ? תודה לכל מי שיעזור!

creth11

New member
נניח שהיתחייב בחוזה שאין עיקולים

וגם ישלם כל עיכול שיצוץ פיתאום ושילמת ויתברר שייש עיקול נוסף, מהיכן ישלם לך? אם יש לו כאלה חובות הוא לא יכול לקיים את חלקו בחוזה תתבע אותו ? אתה תצטרף תור הממתינים להחזר חוב בקיצור הבחור לא יכול לעמוד בשום החזר כספי מוסכם או לא אתה שם כספך על קרן הצבי בכל מצב של עיקול פתאומי שיופיע אתה תשלם ללא החזר כניראה קח את כל הסיכונים בחשבון ותחליט. סיכון מול סיכוי ההחלטה שלך בהצלחה

מ ת ח י ל

New member
פעם מכרתי רכב

בזמן העברת הבעלות הסתבר שחל עליו עיקול. לא היה ניתן לעשות העברה טרם השחרור

פרסאוס

New member
האמת שכל עיקול הוא בעייה באופנוע

במיוחד עיקולים חריפים בדרך שיכולים לגרום מההתרגשות והאדרנלין לבעיות במערכת העיכול...

אף פעם אי אפשר לדעת

עיקולים ומשכונים נרשמים בכל מיני מקומות, ולא תמיד רואים אותם בעת המכירה במשרד הרישוי או בדואר. כך שלמעשה כל רכישה של רכב היא עם קורטוב של הימור - עד כמה שזה נשמע נורא. בדרך כלל כשלא רואים יותר במשרד הרישוי וברשם המשכונות שום עיקולים נוספים, הרי שהרכב אמור להיות כשר לרכישה. יש על כך ברשת מספר מאמרים מאלפים שקראתי בעבר כשעמדתי בפני מצב דומה, תבדקו אתם.

למעלה