עיקול חשבון בנק

מרמר מר

New member
עיקול חשבון בנק

שלום רב,

אתמול שמתי לב שמופיע לי עיקול על סכום של 530 ש"ח ב3 חשבונות בנק שונים ( כולם על שמי ).

מבירור עם אחר הבנקים מסתבר שהוא הוטל ע"י עירייה כלשהיא.
התקשרתי לעירייה שם ידעו להגיד לי שהעיקול ע"פ חוק ואני צריך לשלם.
לטענתם קיבלתי דו"ח חניה על 100 ש"ח לפני שנתיים , מאז הם טוענים ששלחו 2 מכתבים רשומים שנמסרו לי ועוד מכתבים רגילים , כאשר המכתב הרשום האחרון היה התראה לפני עיקול.
הקטע ההזוי זה שעם על הקנסות והמכתבים החוב הוא 200 ש"ח ועמלת העיקול היא עוד 330...
הם נתנו לי מספרים של המכתבים הרשומים ואכן באתר הדואר כתוב שהפריט נמסר ליעדו בישוב בו אני גר אולם אין שם שם הנמען והשולח.
אני בטוח שלא קיבלתי לידי שום דואר רשום כזה , בדואר אמרו לבקש אישור מסירה מהעירייה.
שוב בעירייה - טענו שהם פועלים ע"פ דיווח ממוחשב של הדואר ואישור מסירה צריך לבקש מהדואר....
כשביקשתי לפחות להסיר את העיקול מ2 מתוך 3 חשבונות טענו שזה בלתי אפשרי ( כרגע יוצא שהם "נועלים" לי 1600 ש"ח ... )
שום נכונות ללכת לקראתי.

עכשיו לשאלות:
1. האם חוקי \ הוגן להטיל עיקול בגלל חוב של 200 ש"ח בייחוד לאור העובדה שהעמלה היא כמעט כפול מהחוב המקורי ?
2. האם אכן העירייה יכולה להסתפק בהפנייה למספר דואר רשום שמופיע אצלם כהוכחה לכך שקיבלתי את המכתבים ( לדבריהם אין אצלם אישור מסירה ).
3. מה ההשלכות של אי תשלום על ידי , ז"א האם החוב יכול לתפוח יותר אם לא אשלם אותו או שהם פשוט יקחו לי את הכסף מהחשבון וזהו ?
3. איך אני יכול לערער \ לתבוע ? בעירייה לא ממש נותנים מידע חוץ מ"אנחנו פועלים ע"פ חוק ..."

תודה לעונים

אתה שואל שאלות קשות ומצד שני

החוב מאוד נמוך. לכן קשה להאמין שמישהו יתעמק בחוק וידלה תשובות עבורך. מציע לך לשלם ואז יבוטל גם העיקול.

מרמר מר

New member
מסכים ברמה הפרקטית

אבל מעצבן אותי ברמה העקרונית כי זה בדיוק ההגיון שהרשויות \ חברות הגבייה מפעילות בגניבות הקטנות האלה שלהם ואני מרגיש חובה מוסרית לעשות מה שאפשר כדי לא לשלם גם אם הטרטורים והכאב ראש "יעלו" לי יותר.

אם כולם היו פועלים בצורה דומה "שיטות מצליח" למיניהן לא היו מתקיימות.

Harrington

Well-known member
מנהל
תשובות

1. חוקי להטיל עיקול גם בגלל חוב של 10 ש"ח. שיקולי הכדאיות הם של העירייה ולא של בעל החוב (החייב).
  2. העיריה יכולה לטעון שברגע שהמכתב נשלח בדואר רשום ויש אישור מסירה עקרוני, חזקה שהמכתב הגיע ליעדו. באפשרותך לנסות לסתור חזקה זו.
  3. אי-תשלום דו"ח חניה גורר בדרך כלל הגדלת החוב ופעולות גביה מצד העיריה, כאשר ההוצאות בגין פעולות הגביה מושתות בדרך כלל על החייב.
  4. נראה כי באפשרותך לפנות לבית משפט בבקשה לסעד הצהרתי לפיו אינך חייב את החוב המקורי, או לחילופין שהנך חייב רק את החוב המקורי מאחר ומכתבי הדרישה לא הגיעו אליך (כאמור תצטרך להוכיח זאת).

מרמר מר

New member
תודה רבה על הפירוט

2 נקודות :
1. גיגלתי קצת את הנושא וראיתי שיש פס"ד עקרוני של השופטת פלפל שאוהבים לצטט , בגדול הוא אומר שגם אם חוקי להטיל עיקולים + עמלות מופקעות הרשות המקומית צריכה להיות מידתית בעניין.
לי כאזרח זה גם נשמע הגיוני שהכלים האלה יופעלו כדי לגבות חובות בלית ברירה ולא כאמצעי סחיטה והגדלת רווחים למשרדי גבייה.
השאלה היא מה הסיכוי שבית משפט יטה לטובתי במקרה כמו שלי....

2. לגבי הדואר : ברור לי שלא אני לקחתי את הדואר , ככל הנראה גם לא קיים אישור מסירה אלא רק רשומה באתר של הדואר ללא שם נמען....
שוב השאלה על מי נטל ההוכחה ש"אין לי אחות" כי אין לי שום דרך להוכיח משהו שלא קרה , ומאידך יש את עניין החזקה שהדואר נשלח לכן בטח הגיע.
האם העובדה שהרשות המקומית לא מחזיקה באישור מסירה היא מספיק טובה כדי לטעון שהדואר הגיע למישהו אחר ?

שוב תודה.

למעלה