עיקביות הbase attack בDND 3.5

ASP zone

New member
אני התכוונתי

לוחם ברמה 6 וקוסם ברמה 17. איך מחברים? כל Base מול Base?

Ferenheit

New member
עכשיו הבנתי את הבעיה שלך

שים לב: תוסף התקפה הבסיסי הוא רק המספר הגבוה ביותר. ללוחם בדרגה 6 יש תוסף התקפה בסיסי של 6+, לא 6+\1+. הסיבה שרושמים 20+\15+\10+ וכו' היא לנוחות בלבד. פשוט קח את המספר הגבוה ביותר - זה התה"ב של המקצוע. חבר אותו עם המספר הגבוה ביותר של המקצועות האחרים ותקבל את התה"ב הכולל. אם יצא לך 17+ תוכל לרשום אח"כ 17+\12+\7+\2+. באשר לדוגמה הספציפית שלך - אחרי דרגה 20 הכללים משתנים מעט. אם הייתי לוחם בדרגה 6 ואז עליתי 14 דרגות בתור קוסם אני אהיה בדרגה 20 עם תה"ב של 6+ (לוחם6) ועוד 7+ (אשף14) זה 11+ (מה שאומר שיש לי 3 התקפות בתוספים 11+\6+\1+ בהתקפה מלאה). מכיוון שיש לי 3 דרגות נוספות [בתור אשף] זה אני מקבל גם תוסף התקפה אפי, אבל הוא לא קשור למקצוע - עוד 2+. בסה"כ 13+ (שזה 13+\8+\3+). זה מאוד פשוט בסופו של דבר ואני מקווה שההסבר המאוד מפורט הזה הבהיר את העניין.

ASP zone

New member
אני לא הבנתי כל כך

איך קובעים מה הBases האחרים? כאילו אם זה מהטבלה הממוצעת או מהגרועה או מהכי טובה. בקשר לתוסף התקפה אפי אני לא נתקלתי בזה אף פעם אז אתה תצטרך לפרט יותר.

Ferenheit

New member
שכח מכל מה שחשבת לגבי התוספים

ואני אנסה להסביר לך מחדש, בפשטות - לכל מקצוע במו"ד יש תוסף התקפה בסיסי. התוסף מתקדם בקצב שונה עבור מקצועות שונים. התוסף הגבוה שרשום בטבלה של כל מקצוע הוא תוסף ההתקפה הבסיסי. דמות שהתוסף שלה גדול מ-5+ יכולה לבצע התקפות נוספות בסיבוב כפעולת סיבוב מלא. תוסף של 6+ מזכה אותה בהתקפה נוספת, 11+ בהתקפה שלישית, ו-16+ ברביעית. כל התקפה נוספת מבוצעת ב5- מצבר מהתוסף הראשוני. דוגמה: דמות שתוסף ההתקפה שלה הוא 14+ תעשה 3 התקפות: 14+\9+\4+. עד כאן ברור?

Ferenheit

New member
אז זהו

דמות מרובת מקצועות מוסיפה את כל התוספי התקפה שלה לפני שקובעים כמה התקפות יש לה. אם היא מקבלת ממקצוע אחד 2+ וממקצוע אחר 3+ וממקצוע שלישי 6+ זה סה"כ 11+ ולכן היא תתקוף 11+\6+\1+. יש?

למעלה