עיקביות הbase attack בDND 3.5

ASP zone

New member
עיקביות הbase attack בDND 3.5

כידוע לכם אני מפתח משחק DND וחבר שלי (שנמצא גם בפרוייקט) חישב את התקדמות הbase attack ע"פ נוסחא מסויימת. הנה היא למי שמבין:
base attack [good]: level/level - 5/level - 10/level - 15 base attack [poor]: level div 2/(level - 10) div 2 base attack [average]: first attack: pred_level = 0 if level > 1 then (if level mod 4 = 1 then pred_level else pred_level ++) second attack: first_attack_level = level - 7 pred_level = func (first_attack_level + 1) if level mod 4 = 1 then pred_level else pred_level ++ third attack: first_attack_level = level - 14 pred_level = func first_attack_level if level mod 4 = 1 then pred_level else pred_level ++​
עכשיו הבעיה הראשונה היא שזה רק עד רמה 20. כי זה מה שרשום בPHB. אם הbase attack הוא good אז זה ממש קל לחשב את זה אוניברסלית.
level - 5 * base​
כשהbase הראשון הוא 0, השני הוא 1 וכו. את השניים האחרים אני לא מצליח למצוא אז אני שואל אולי מישהו יודע במקרה. אבל אני לא בדיוק מבין את הpattren של הaverage base attacks. החבר שלי נאלץ לרשום אלגוריתם בשביל זה. אם מישהו יודע אני אודה לו מאוד. עומר.

DDN

New member
הסבר לסדרה.

ללוחמים מסוגם, כל דרגה משתפר התה"ב ב1. הדירוג הבינוני: כל פעם שהתה"ב הוא כפולה של 3 הוא מופיע פעמיים. דוגמא: 0 בדרגה ראשונה, 1 בשנייה, 2 בשלישית, 3 ברביעית, 3 בחמישית, 4 בשישית, 5 בשביעית, 6 בשמינית, 6 בתשיעית וכו'. הדירוג החלש: כל תוצאה חוץ מאפס חוזרת פעמיים: +0, +1, +1, +2, +2 וכו'.

Ferenheit

New member
קצבי ההתקדמות הם

+1, +3/4, +1/2 כל מספר לא שלם במו"ד (כמעט) מעוגל כלפי מטה. אחרי דרגה 20 כולם מקבלים תוסף +0.5 להתקפה (אבל מעוגל כלפי מעלה, ותשים לב שאתה מעגל אותו בנפרד משאר התה"ב הלא-אפי) ותוסף 0.5+ להצלה (מעוגל למטה כרגיל). כל התוספים צריכים להיות מעוגלים בנפרד (כלומר דרגה 1 בשני מקצועות שנותנים 0.5 נותנת בסה"כ 0, לא 1+). אתם כותבים בפסקל? מה אתם עושים?

ASP zone

New member
חח אני כותב בC++

בפסקל מאוד קשה (ואני לא בטוח אם אפשרי) לכותב משחק תלת מימד שעובד. לא הבנתי ממש מה קורה. אתה יכול לתת דוגמא?

Ferenheit

New member
אתה כותב משחק מו"ד תלת מימדי?

כמו NWN? סיימת את המנוע הגרפי? אתה מתעסק בחלק הכי פשוט ושולי של המשחק לדעתי. פסקל חשבתי בגלל שחשבתי שהדבקת חלק מהקוד, אבל עכשיו אני רואה שזה היה מקומפל לקהל הרחב. בקיצור - יש מקצועות שיש להם קצב התקדמות בדרגה של חצי. מכשף דרגה 7 - 3.5 (עגל למטה - 3+). יש מקצועות שיש להם קצב של 3/4. כהן דרגה 3 - 2 ורבע אז 2+. יש מקצועות שמקבלים 1 לאחד - לוחם דרגה 17 הוא 17+. אתה יכול להסתכל על הבונוס הכולל של כל מקצוע בדרגה 20 כדי להבין איזה קצב יש לו. אתה יכול להזין למשחק מערך קבוע לצורך העניןי. זה שולי למדי מבחינת אלגוריתם וזה יאפשר לך גמישות למקצועות אחרים.

ASP zone

New member
מנוע גרפי אני מוריד

ואז מיישם לפי המשחק שלי. אני לא עד כדי כך תותח
מערך זה לא יעיל. זה תופס הרבה מקום בזיכרון (יחסית לחישוב). ותודה רבה על ההסבר :) אגב יש לך זמן לעזור? אתה במקרה סטודנט למחשבים?

tapas tapas

New member
שאלה

האם מותר לך להשתמש בחוקים של DND למשחק שלך מבלי הרשות של TSR?

ASP zone

New member
TSR כבר לא בעלת DND

Wizards of the Coast קנו אותה ואז Hasbro קנו את Wizards of the Coast. בכל מקרה, כן יש רישיון שנקרא D20 Licence.

Ferenheit

New member
שים לב שרשיון הק20 אינו תקף

למשחקי מחשב. אני לא סטודנט למחשבים אבל הייתי מתכנת פעם, ואני ממליץ לך לא לעשות עבודה ארוכה ומורכבת לפני שברור לך מה אתה מנסה להשיג. בשלב הפיתוח לעשות מערך ואח"כ לפשט אותו זה בסדר גמור, במיוחד כשהמערך שולי בדרישות הזיכרון שלו לחלוטין והחלופה מצריכה זמן חישוב. להתאמן זה אחלה, אם אתה רוצה להוציא משחק זה כבר עניין אחר.

ASP zone

New member
אני מוציא משחק קוד פתוח

לפי מה שהבנתי, זה כן תקף אם אתה משתמש רק בSDR. תסתכל:
Q: I want to distribute computer software using the OGL. Is that possible? A: Yes, it's certainly possible. The most significant thing that will impact your effort is that you have to give all the recipients the right to extract and use any Open Game Content you've included in your application, and you have to clearly identify what part of the software is Open Game Content. One way is to design your application so that all the Open Game Content resides in files that are human-readable (that is, in a format that can be opened and understood by a reasonable person). Another is to have all the data used by the program viewable somehow while the program runs. Distributing the source code not an acceptable method of compliance. First off, most programming languages are not easy to understand if the user hasnÍt studied the language. Second, the source code is a separate entity from the executable file. The user must have access to the actual Open Content used. See the Software FAQ for more information.​
זה מהOGL FAQ
Q: So I could make a game? A: Sure. Remember though, you cannot use any Product Identity with the OGL or claim compatibility with anything. So you can't say your game is a d20 System game or uses D&D rules or call it ñElminster's Undermountain Crawl.î​
זה מהsoftware FAQ אבל לאחר מכן רשום:
To conclude, here is a quick checklist of things to do when using the licenses with software: 1 - Decide if you are going to use the d20 System License (allows you to claim compatibility with D&D and to use the d20 Logo). If you use the d20 License remember what you can't do (describe the process for creating a character, meet the definition of an interactive game, etc.) 2 - Make sure Open Content is in a form where the user can see it all. Clearly identify all Open Content and Product Identity. 3 - Include the complete text of the OGL and update Section 15 with the copyright information appropriate with the Open Content you are using. 4 - If you're using the d20 License include the relevant mandatory trademark notices and other required text blocks.​
מה זאת אומרת לא אינטראקטיבי? אז איך אפשר לעשות משחק? אני שאלתי לגבי זה פעם אחת ושאלו דווקא איפה אתה
. וחוץ מזה אימון הוא דבר טוב. לגבי היעילות: אם אתה שומר מערך אתה צריך לשמור אותו כל הזמן. אם אתה מחשב אז אתה מחשב רק פעם בכמה זמן כשאתה עולה רמה.

ASP zone

New member
נצל"ש + הקפצה

אתה יכול לענות לי בבקשה? :) נצל"ש מישהו מכיר templates להכנת מקצועות יוקרה?

Ferenheit

New member
יש רשיון תוכן פתוח

שבו אתה יכול לעשות שימוש ללא ההגבלה, אבל אסור לך לשים את הלוגו ק20 (שכפוף לרשיון הק20 ולא לרשיון התוכן הפתוח) על התוכנה או בתוכה (ולהצהיר על תאימות, וכו'). משחק זו תוכנה אינטראקטיבית. כמעט כל דבר הוא תוכנה אינטראקטיבית למעט נניח דף דמות אלקטרוני או דברים בסגנון זה.

ASP zone

New member
אז אני כן יכול לכתוב משחק

פשוט אני לא יכול להגיד מבוסס DND? מה לגבי הנצל"ש?

Ferenheit

New member
פשוט לא יכול לשים את לוגו הק20

תקרא את הרשיונות ותראה מה הם מרשים לך לעשות ומה לא. קרא. עכשיו.

ASP zone

New member
קראתי כבר כמה פעמים

אני לא מבין כלום ממה שהם רושמים שם.

ASP zone

New member
נצל"ש 2

נגיד אני קוסם רמה 4 ולוחם רמה 2. איך יראה הBase Attack שלי? כלומר איך מחברים?

למעלה