עיצוב שכבת Web

guznik

New member
עיצוב שכבת Web

היי. הגעתי עכשיו לעיצוב שכבת ה-Web, ול-UML אין פיתרונים. חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי אף שיטה סטנדרטית לייצג אובייקטים בשכבת ה-Web (ליתר דיוק Controllers & Views). כל מה שמצאתי זה דיאגרמות UML שמתארות תשתיות קיימות, אבל זה לא פרקטי להשתמש בהן כי ככה כל Submit יתפוס דף שלם וכולם יראו אותו דבר כמעט (וכמובן שיהיה פה צימוד לתשתית). אני צריך דרך להציג על הדף את כל ה-Controllers וה-Views שלי, ואת המעברים ביניהם. אין צורך בהצגת השכבות התחתונות. מישהו מכיר דרך סטנדרטית עבור זה? אני גם אשמח לדעת אם יש איזו שיטת עיצוב עבור Spring MVC כי זו התשתית שלי. תודה.

עידו פ

New member
לא בטוח שהבנתי מה אתה מחפש

אתה מחפש דרך לייצג שכבות MVC ב-UML ? או שאתה מחפש דרכים שונות לעיצוב שכבת WEB חוץ מ-MVC ?

guznik

New member
לא בדיוק

אני מחפש דיאגרמה שמראה בדיוק מה ה-Controller שכל view עושה אליו Submit, ולאילו Controllers & Views כל Controller מפנה. הדיאגרמות שמצאתי מראות מידע מאוד טריויאלי (למשל שאובייקט HTML נבנה ע"י אובייקט JSP ושאובייקט FORM מוכל בתוך אובייקט HTML). אני מצרף Screenshot לכלי שעושה בדיוק את מה שאני רוצה עבור Struts Framework. אני מחפש דיאגרמה שאינה ספציפית לתשתית מסויימת (היא יכולה להיות ספציפית ל-Java) או עבור תשתית Spring MVC.

עידו פ

New member
אני חושב שהבנתי

אני אישית עושה את זה ע"י הגדרת 3 מחלקות (לפי MVC) והצגת sequence שממחיש את ה-MVC. לדוגמה : VIEW קורא למתודה ב-Controller, ה-Controller פונה לשרת ומקבל אובייקט Model אותו הוא מחזיר ל-View. אם אתה רוצה להדגים UI process שממחיש איזה View מוצג לאחר פעילות ב-View מסויים, את זה אני עושה ע"י state machine (הדיאגרמה מציגה רק View כי הרי controller לא יוזם פניה ל-View אלא רק מחזיר מידע לפי בקשה).

guznik

New member
תודה

מצאתי את מה שהתכוונתי אליו וצירפתי קישור. זה משהו בין Class Diagram לבין State Machine ומותאם לרכיבי Web. תודה בכל זאת.

עידו פ

New member
לא ממש קראתי לעומק

אבל ממה שנראה זה יותר מתאים ל-state machine של דפים ופחות לתיאור העבודה במודל MVC. אני צודק ? אבל בכל אופן מאמר נחמד, אני אעביר אותו למשרד ונראה אם הוא שמיש לתכנון דפי ASPX אצלנו.

guznik

New member
זה MVC בלי M...

אם כותבים את זה כמו שצריך, יופיעו גם ה-Controllers, וזה ברור שהנקודות שמקבילות ל-State יהיו רק האובייקטים שמייצגים דפים. בניגוד ל-State Machine ו-Class Diagram, תרשים ה-WAE מתאר יותר חלוקה למודולים ופחות את הפונקציונליות שלהם. אם אתה מעוניין, הבנתי שאפשר לשרטט דיאגרמות WAE החל מגירסה מסויימת של Visio, לא יודע איזו, ובטח גם אפשר לג'נרט מזה ASPX.

למעלה