עיצוב פנים כמקצוע

עיצוב פנים כמקצוע

שלום, אני כבר זמן מה חושבת על הסבה לעיצוב פנים. כמובן שכולם מזהירים אותי שאין עבודה בתחום ושהשכר מצחיק. בכל זאת אני ממשיכה לחשוב על העניין. מה שרציתי לספר לכם ולהתייעץ לגביו הוא שדיברתי עם בית ספר שנחשב לטוב והם סיפרו לי על התוכנית שלהם. מה שמטריד אותי זו העובדה שהם אמרו שמרבית הלימוד הוא על איך לתכנן את התקנת החשמל, המזגנים וכו' ושהחלק הקשור לדקורציה שולי! אני נמשכת יותר לפן האסטטי ופחות לחלק התיכנוני הטכני. מישהו יכול לחוות דעת על העניין? האם זה אופי המקצוע בסופו של דבר? תודה

sivanFlower

New member
יש הרבה בתי ספר לעיצוב. אני אומנם

לא למדתי ולכן לא אוכל לענות לך לגבי אופי הלימודים, אבל אני מאמינה שאם תבררי בכמה בתי ספר תוכלי להבין "לאן נושבת הרוח"... ולראות פחות או יותר במה כולם מתמקדים. אני מאמינה שחלק גדול מהלימודים זה קונסטרוקציה, מערכות חשמל ומים וכד' כי סך הכל מעצב פנים חייב להתעסק עם זה. אי אפשר לדוגמא לשבור קיר, מבלי לקחת בחשבון יסודות בניין, מערכת חשמל וכו'. יחד עם זאת קשה לי להאמין שרוב הלימוד הוא מתמקד רק בזה, ולכן אני ממליצה לך לבדוק גם במקומות אחרים. אשמח לשמוע על התפתחות העניינים.

uvls

New member
הצד הטכני

אכן תופס נתח נאה מהעבודה. העניין הוא שעם התוכניות שאת מנפקת אמורים בעלי המקצוע לעבוד, כך שהקשר לחומר ולפתרונות הטכניים הוא הכרחי. חלק גדול מהיצירתיות בא לידי ביטוי ביצירת פתרונות טכניים מקוריים, עליהם ניתן לבסס עיצוב שהוא אינו שבלוני. ישנם המוני אילוצים טכניים, כלכליים ומרחביים בעבודת התכנון, ושליטה בדברים ברמה הטכנית מעניקה מנוף משמעותי להתגברות ולפתרון יצירתי וכמובן אסתטי של בעיות. באופן טבעי כל אחד חזק יותר במשהו אחר, ואם הכיוון המעניין אותך הוא יותר דקורציה ופחות תכנון נסי למצוא את המסגרת שתעניק לך את הדגש הרצוי. עם זאת חשוב להדגיש, שהצד הטכני הוא הכרחי, לפחות ברמה מינימלית, וששליטה בו תקנה לך יתרון משמעותי בעבודה.

תודה רבה על התגובות.

אני פניתי לבראזין שוהם, אם אתם מכירים. זה מוסד שמלמד בשיטה מאוד מעשית ועניינית. הם נחשבים רציניים לפי הבנתי. מישהו יודע על מקומות לימוד אחרים בהם החלק האומנותי- דקורטיבי מקבל תשומת לב ניכרת?

שאלה נוספת לגבי העבודה בתחום

אני כל הזמן שומעת שאין עבודה בעיצוב פנים. אני מודה שזה די מלחיץ. יובל, אתה מוכן להרחיב בנושא? מה באופן מעשי קורה כשמסיימים ללמוד ומחזיקים בתיק עבודות רציני מהלימודים? האם יש טעם לפנות למשרדי אדריכלים או מעצבים? האם רוב העבודה תתמקד שם בשרטוטים מבלי לראות את התמונה השלמה ולקבל החלטות? האם הדרך היחידה היא על ידי שיווק עצמי כפרילנסר, וגם אז לאן פונים? המידע הזה מאוד יעזור לי להחליט לגבי המשך התוכניות. תודה רבה!!

למעלה