עיצוב סלון

סביון1

New member
עיצוב סלון

שלום,

אני מצרפת תמונות של הסלון שלנו שזקוק בדחיפות לחידוש יסודי. מזהירה - התמונות קשות לצפיה
הסלון במצב די גועל נפש. בגדול, הרעיונות הם אלה:
1. להשאיר את הספות והשולחן אבל לשפץ אותם באופן יסודי, דהיינו להביא איש מקצוע שישייף ויצבע מחדש את העץ, ולהחליף לגמרי את המזרנים והכריות. זה לא בגלל חוסר תקציב אלא מבחירה (אני אוהבת את העץ).
2. להעיף את השידות (שאני מאד אוהבת אבל לא מתאימות לצרכים).
3. לבנות על הקיר של הטלויזיה ספריה שתשמש בחלקה לספרים ובחלקה עבור חפצי נוי, כשהטלויזיה במרכז ומתחתיה שידה.
4. יש לנו שטיח יפה בצבע בורדו שנרצה שישתלב פה (שטיח עבודת יד בסגנון פרסי או משהו דומה), אבל אם לא ישתלב אפשר גם להחליף אותו.
5. אני פתוחה להצעות. שום דבר ממה שכתבתי לעיל איננו בגדר חובה.

הסלון בכיוון צפון מזרח (החלון הגדול בצפון והמרפסת במזרח). אין הרבה שמש אבל הוא מואר יחסית (כנראה בגלל החלונות הגדולים).

מה אני מבקשת מכם?
א. כל רעיון יתקבל בברכה. כמו שאמרתי אני לא נעולה.
ב. אודה להכוונה לבעלי מקצוע איכותיים - רפד, משפץ רהיטים, נגר עבור הספריה.
ג. אשמח להכוונה באיזה ריפוד לצפות את הספות. אני רוצה משהו עליז וצבעוני וגם חייב שיהיה כביס כי אצלנו אף אחד לא מרחם על הספות.. מסיבה זו אני תוהה - אולי כדאי אפילו הדפס מקושקש או פרחוני כדי לטשטש כתמים, אבל חוששת שיראה מוגזם אריג פרחוני על שלוש ספות.
ד. אשמח לרעיונות באיזה צבע אפשר לצבוע את העץ, נמאס לי מחום כהה וגם, האם הספריה (שתהיה מעץ, בעלי לא רוצה מגבס), הספות והשולחן צריכים להיות כולם באותו צבע או שאפשר לגוון ואיך יודעים מה מתאים יחד?

המון תודה ושבוע טוב!

גלמיש1

New member
לדעתי הבעיה הכי בוערת כרגע זה שהחלל עירום וקר.

יש קירות עירומים עם המון חלונות בגדלים שונים, ויש ריהוט.
הגוונים השליטים קונטרסטיים מאד - לבן ואפור/חום כהה מאד.
זה חלל שמשדר צרכים בסיסיים - ותו לא. אין וילונות, שטיח, תמונות על הקירות, כריות....
גם ריהוט הישיבה משדר פורמליות ונוקשות, הן בריהוט עצמו (מסגרת עץ כהה וריבועית)והן במערך שלו (כל הריהוט בצורת ריבוע סגור וסימטרי).
מה לעשות? הייתי מוציאה לפחות חלק מהספות. אם את אוהבת את השילוב עם העץ, אפשר להשאיר ספה אחת דו מושבית לצד ספת תלת רכה שתרכשי .
וילונות שיסתירו חלק מהאלומניום הכהה, וירככו את האוירה.
שטיח עם צבעים (לא אפור או חום).
ותמונות על הקירות ...
הייתי מוציאה את השידה העומדת, ואת זו שמתחת לטלויזיה אפשר להחליף או לצבוע בגוון הקיר או גוון אחר שיהיה גם בשטח או בריפוד.

לגבי הספריות שצירפת - נדמה לי שבגודל הסלון שלכם ספריה כזאת תעמיס ותכביד על החלל מאד. או בקיצור - לא.

סביון1

New member
תודה רבה. את צודקת אבל..

אני לא מתכוונת לעשות שינוי הדרגתי אלא לתכנן הכל מראש ואז לעבוד על זה.

מה עושים אם אני לא אוהבת וילונות? זה ממש חובה או שאולי אחרי שנרפד מחדש את הספות ונוסיף כריות ושטיח ותמונות וחפצי נוי יהיה אפשר לותר על וילונות?

גלמיש1

New member
אז עוד יותר טוב. קודם כל אחזור על הצעתה של מרי

לשכור מעצבת לתכנון כולל של החלל.

אני גם לא חסידה של וילונות, אלא שבמקרה שלכם האלומניום הכהה קופץ מאד לעיניים עם גודל וכמות הפרופילים, והחלון שנמצא בקיר ממול ותופס את כל הפוקוס. אני לא יודעת איפה הנוף ו/או השמש, אבל חייבים איזה ריכוך של המשטחים הכהים והמבריקים של החלונות. אולי גם וילון רומאי יספיק לזה. אולי מחצלת מגולגלת...
אי אפשר לומר מה וכמה כי זה כמובן תלוי (כמו שאמרת בעצמך) בעיצוב שאר האלמנטים בחלל.
את צודקת מאד שעדיף לעשות עיצוב כולל !

לגבי ריפוד מחדש של הספות - לדעתי זה לא יתן לך את התוצאה המבוקשת. שוב, בגלל המבנה הנוקשה הריבועי את הספות ובגלל הכפילות של 3 ספות זהות - זה יראה תמיד כמו פינת ישיבה בלובי או חדר המתנה. כאמור - אפשר לשלב אחת הספות בתוך מערך ריהוט עם ספה אחרת/כורסאות בבחינת מיקס-אנד-מאץ'.

מרי פופ

New member
הי, את למעשה מדברת על שינוי והלבשה של הסלון

אני מציעה בחום שתשקלי לקחת סטייליסטית לייעוץ מוגבל שיכלול תכנון של הרהיט לטלויזיה, התאמת הצבעים של השטיח והבדים שיבחרו לספות (צריך פה כמה בדים כדי להגיע לתוצאה צבעונית אך שיקית) וסעור מוחות כללי שיקפיץ את התוצאה. העלות לא גבוהה כל כך והתוצאה תהיה משודרגת פי כמה וכמה ממה שתגיעי אליו לבד.
באשר לחלק מהשאלות, במידה ןהספות מעץ מלא אז זה הצבע שלו, קרוב לוודאי שלא ניתן להבהיר אלא ע"י צביעה בצבע, את השולחן יהיה אפשרי כנראה להבהיר במעט ממש, אם הוא מעץ, לא אם הוא מפורניר ע"ג MDF. אם הוא מבוק ורק צבוע לונגה לא ניתן לעשות עם זה כלום.
כדי לקבל המלצות לבעלי מקצוע תכתבי באיזה איזור בבקשה.

סביון1

New member
תודה! הספות מעץ אורן מלא. הן צבועות ויש עליהן שכבת לכה דקה

אם הייתי עושה זום אין לדפיקות על העץ אפשר היה לראות

&nbsp
השולחן גם מעץ מלא ונדמה לי שגם הוא עץ אורן.
&nbsp
לגבי סטייליסטית - חשבתי על זה והתלבטתי אבל אם את ממליצה אז אני אבדוק. שולחת לך בפרטי, ברשותך, את המיקום שחשוב לי לא לחשוף.
&nbsp
&nbsp

למעלה