עיצוב משחקי מחשב

amirbil

New member
עיצוב משחקי מחשב

שלום לכולם, אני מתלבט האם ללמוד עיצוב משחקי מחשב, כיום אני עובד כארטדיירקטור במשרד פרסום-מיתוג (כבר למעלה מ- 10 שנים). התחום מאוד מעניין אותי, ויש לי מלא רעיונות למשחקים / אפליקציות... ויש לי כמה שאלות: 1. מה מצב השוק בארץ? (זה תחום מתפתח או שלעד נהיה בצל של המשחקים מחו"ל?) 2. האם יש עבודה בתחום? 3. האם יש תפקיד של מנהל אומנותי (ארטדיירקטור) בתחום זה? (אחראי על צוות של מאיירים, ממדלים, וש"תופר" מהכל מוצר עם הרבה קסם) 4. מה רמת התכנות שמעצב משחקים צריך לדעת - בניגוד למפתח משחקים.... תודה אמיר

הי אמיר

ברוך הבא. אני אשתדל לענות לפי מיטב ידיעתי. 1. המצב לא רע ומשתפר כל הזמן. התעשיה בארץ יותר פעילה ממה שהיא נראית. זה הפוך מהפוליטיקה. במקום לדבר הרבה ולעשות מעט, יש די הרבה שעושים אבל שלא תמיד שומעים עליהם. 2. כן, ומשתפר 3. יש ווריאציות אפשר להגיד לתפקיד הזה, יש ארט דירקטור שהוא ראש צוות מעצבים בחברות מסוימות, אני לא בטוח אם זה דומה לארט דירקטור בתחום הפרסום, אבל כנראה שכן בהבדלים מסוימים. יש תפקיד של גיים דיזינר, שזה כולל גם קישור בין הצוותים של התכנות והגרפיקה, ובכלל פיקוח על בנית הפרויקט (כולל כתיבת מסמכולוגיה) ואפשר להגיד שיש גם תפקיד של מפיק, שהוא פחות קשור אולי לנושא של קבלת החלטות, וניהול ותיאום ישיר בין הצוותים ויותר דואג שהעבודה, וההתקדמות יעשו לפי ההחלטות והצרכים בהתאם לפרויקט. בתחלס - בארץ יש כל מיני וריאצות ושילובים של התפקידים השונים בהתאם לחברה ולאופי שלה. 4. בתור מעצב משחקים מכיוון של גיים דיזיגנר - זה מאוד יעזור להבין כמה שיותר תכנות, למרות שלא בהכרח לגמרי הכרחי. אני ממליץ אולי ללכת ללמוד באחת התוכניות לנושא. אני לומד כרגע בשנקר, יש גם תוכנית לבית ברל. אצלנו יש מספר אנשים שבאו מהתחום שלך של פרסום. אני חושב שלפעמים זה קצת מקשה להתכוון למה עושים, אם אתה לא בא מכיוון שהוא או גרפיקה או תכנות, אבל אני חושב שאם מתכוונים להפקה ולתפקיד של גיים דיזיגנר מההתחלה, ובאמת לוקחים אותו ברצינות ומשקיעים בו (כולל ללמוד מה שאפשר על העבודה של אנשי הארט, והמתכנתים) אפשר להכנס לנישה מאוד חשובה בתעשייה. בתור מישהו שהוא סוג של מתכנת/גיים דיזייגנר. אני משתדל כן להבין הרבה בתחום של הארט, וכמובן להתקדם בתכנות, ובכלל לקרוא מאמרים, לדעת על המשחקים שיוצאים, לשחק הרבה להמציא הרבה מבחינת רעיונות. זה בתחלס יותר מורכב מסתם להיות מישהו עם רעיונות, שמוכן לנהל. סתם לדוגמה אם יש רעיון שעולה בקשר למשחק, או בעיה, ואתה מרגיש שצריך לעשות משהו מסויים. חשוב שתדע בשביל עצמך למה הכיוון פעולה הזה נכון, אבל גם שיסמכו עליך מספיק, ושתוכל להעביר הלאה למה הכיוון הזה הוא הנכון. טוב, נכנסתי קצת עמוק לכל מיני פקטים, אתה מוזמן לשאול עוד שאלות. או ליצור איתי קשר בפרטי, אם אתה צריך יותר מידע.

למעלה