עיצוב מטבח

saramoshe

New member
עיצוב מטבח

שלום, אודה לעזרתכם.
אני רוצה לעשות דלפק במטבח באורך של 2 מטר ו 70 ס"מ משיש אבן קיסר 2024
יש לי במטבח קיר נמוך (בין המטבח לסלון) שאורכו 2 מ"ר גובה 1.40 ועובי 11 ס"מ
חשבתי בהתחלה להנמיך את הקיר לגובה 75 ס"מ ועליו להלביש את השיש
אבל זה נראה לי שזה יהיה לא נוח ברגליים
אשמח לרעיונות כיצד ניתן להתקין את השיש ללא הקיר(אני רוצה לשבור אותו לגמרי) בעלויות נמוכות וכמובן שיראה יפה.
תודה ויום טוב.

zivaf2

New member
את רוצה שישבו משני הצדדים?

בשביל שיהיה נוח צריך שהשיש יבלוט 30 ס"מ לפחות מהארון/ קיר. את יכולה להבליט לשני הצדדים 30+ 10 עובי הקיר ותקבלי משטח של 70 שנוח לאכול בו משני הצדדים, או לחילופין להצמיד לקיר ארון ולהבליט רק לצד אחד.
בתמונה המצורפת- קיר שאותו הנמכנו לגובה השיש (השיקול היה שלא יהיה צורך לתקן את הרצפה)+ ארון בעומק 30, וכך נוצר משטח בעומק 70.

Polly1985

New member
שאלה לזיוה

מה היתרון בהעמדת הכיריים בפינה? שמתי לב שזה כך ברבים מהמטבחים שלך.

תודה.

zivaf2

New member
כל מקרה לגופו

ספציפית במטבח הזה- אם הייתי ממקמת בצלע השניה- זה היה קרוב מדי לדופן של הבילט אין, ובצלע של הכיור זה היה גורע מעט ממשטח העבודה, לכן העדפתי לשים בפינה.
בכל מטבח יש מערך שלם של שיקולים, ואפשר כמובן לתכנן ביותר מדרך אחת.

saramoshe

New member
וואו איזה עיצוב יפה!!

כשהעומק הוא 30 זה נוח מבחינת הישיבה? בעיקרון אני רוצה שתהיה אפשרות לשבת מ2 הצדדים אבל לא חייב.. לא אכפת לי שבצד אחד יהיה יותר עומק מהצד השני העיקר שיהיה נוח
ולא להרגיש שהרגליים נתקעות בשולחן.
את זוכרת איזה מס' השיש שלך?

zivaf2

New member
תודה!

זה לא המטבח שלי אלא מטבח של לקוחה שאני תכננתי.
30 זה מצוין לאנשים ממוצעים. את צריכה להחליט כמה מקומות ישיבה את רוצה בדלפק ולפי זה להתקדם.
מספר השיש הוא 3040.

saramoshe

New member
בגלל שאני לא מצליחה להחליט

חשבתי אולי לבטל לגמרי את הקיר (יש לי כרגע רצף שעובד בבית אז אין לי בעיה עם ריצוף)
ולהעמיד השיש על רגל משיש בסוף .. אבל העלות יקרה מאוד
יש לך עוד רעיונות/ תמונות של רגל או עמוד שאפשר להעמיד? ואז גם ניתן יהיה לשבת בנוחות מקסימלית.

תודה רבה!5763

zivaf2

New member
למה לא להעמיד על ארון?

צירפתי לך תמונה של אי על ארון, וגם מצאתי תמונה של המטבח שצירפתי קודם לפני התקנת השיש, כדי שיהיה ברור המבנה שלו, עוד תמונה נוספת של דלפק ללא ארון תחתיו, כשכולו נשען על קיר.

saramoshe

New member
אז ככה

אני מחליפה עכשיו שיש בלי ארונות, כיום קיימים אצלי ארונות סטנדרט (עץ דובדבן ) של הקבלן
אני לא רוצה להשקיע כרגע בארון משום שבעתיד הקרוב אני רוצה להחליף את כל המטבח (חוץ מהשיש) ולהתאים ארונות מתחת לשיש שיתאימו לאי.

התמונה השניה שצירפת היא בהחלט אפשרות ..
הרוחב של השיש הוא 70 ס"מ? על כמה רגליות השיש מונח? השיש לא יכול להחזיק ללא הרגליות?
איזה מס' השיש שבתמונה השניה?

אשמח לשמוע את דעתך גם בנוגע לצבעים
אני פשוט צריכה לבחור שיש שיתאים למטבח שאני יעשה בעוד כמה שנים (בצבע שמנת) אבל עכשיו יש לי דובדבן.. (הקבלן עשה טעות בשיש והוא מחליף לי אותו אז אני חייבת לנצל את ההזדמנות ולבחור משהוא שיתאים לעתיד הרחוק)
אני מתלבטת בן גוונים של אפור לבין גוונים של שמנת 2024 לבין
2020
חשוב לי שהטקסטורה תהיה כמה שיותר חלקה וכמה שפחות קשקושים ונקודות- מה את ממליצה?

zivaf2

New member
המשך....

הדלפק שבתמונה השניה- בצד אחד נשען על רגל ניקל, שניתן לראותה בתמונה, ובצד השני יושב על ארון, ובנוסף יש כמובן מתחת לשיש פלסטת סנדוויץ לתמיכה.
מס' השיש 2260.
לגבי ההתלבטות שלך- ה2020 הוא צבע מאד מיוחד בעיני, טיפונת ירקרק. גם האפור 2024 יפה מאד ויש לו נצנוץ עדין. עשיתי איתו מטבח (מצורפות תמונות- באחת מהן תוכלי לראות עוד וריאציה של דלפק עם ארון מתחת),
אני פחות יכולה לעזור בהתלבטויות כאלה שהן ענין של טעם. לטעמי האישי ה2020 יפה יותר, וגם פחות מסתדר לי דובדבן עם אפור, אבל יש עוד המון גוונים שיכולים להתאים. אם את עדיין בענין של אפור- תנסי את האפור בטון החדש 4003 ו4004, ומגווני השמנת- מוקה תנסי את: 2200, 2220, 2230, 2260.

saramoshe

New member
תודה רבה

בסוף החלטתי לקחת את שיש 2370
מקסימום נחליף ארונות מטבח בדחיפות :)

ואת הדלפק להעמיד על הקיר כך שבכיוון אחד יהיה 40 ס'מ ובכיוון השני 20

תודה רבה על העזרה

zivaf2

New member
אין בעד מה

2370 יפה מאד!
אבל למה החלטתם על הדלפק בצורה כזו? עדיף לכם 30-30 כדי שיוכלו לשבת משני הצדדים בנוחות. 20 זה לא מספיק.

למעלה