עיצוב מטבח קטן

shinno

New member
עיצוב מטבח קטן

שלום רב,
אני עוקב זמן רב אחרי הפורום, ושאפו לכל המגיבים והעוזרים.
התייעצות לגביי שני דברים בעיצוב המטבח:

תאור כללי: מדובר על דירה מקבלן (איכלוס תוך כחצי שנה), לא ניתן לשנות יותר מדי.. המטבח והסלון יחד בחלל אחד, החלל די קט, גב הספה פונה למטבח וזה הדבר היחידי שכרגע מהווה הפרדה- מצ"ב סרטוט ותמונות .
1. אנחנו חושבים על משהו שיהווה הפרדה בין הסלון למטבח וייתן עוד משטח עבודה כי חסר, ויחד עם זאת לא יסגור ויקטין עוד יותר את החלל, חשבנו לעשות יחידת מגירות ברוחב 50-60 ס"מ ועל היחידה יהיה בוצ'ר באורך 1.2, ז"א שיהיה משטח עבודה ויחדית איחסון+ דלפק ישיבה לשני אנשים. סה"כ רוחב היחידה והדלפק - 50-60 ס"מ ואורך כולל 1.80.
נשאר לנו מרחב בין האי למטבח של 1.3-1.4- נשמח לדעתכם ורעיונות נוספים.
2. לגביי הצבעים- כל המטבח לבן מבריק , ידיות אינטגרליות, הזמנו שיש אפור של אבן קיסר הוא יחסית כהה אבל לא מדי (מספר 4030) ואת הקלאפה לקחנו אפור ענן זה אפור ממש כהה- האם הצבעים לא יותר מדי אפרורים? יש לציין שגם הריצוף אפור אז אנחנו קצת מתלבטים אם כדאי אולי להחליף לשיש בהיר גוון לבן או לחילופין לקלאפה לבנה. כרגע מה ששובר את האפור והלבן זה הבוצ'ר שאנו מתכוונים לשים באי.
נודה לעצות לגביי הצבעים ולגביי נושא ההפרדה של מטבח כה קטן.
התמונה האחרונה (ההדמייה הצבעונית לצד שרטוט) היא של דירה קיימת (בפרוייקט קודם), והמידות לא ממש זהות (של ההדמיה), אלא רק להבין את החלל.
תודה מראש :)

עוזי70

New member
תכנון מטבח ?

היי
אי למטבח בגודל 100 סמ כאשר יבלוט רק מצד אחד כך המשטח העליון יהיה 125 סמ ייתן לך 3 מקומות ישיבה נוחים בזמן הצורך ובמשך הזמו תוכל להציב את כל 3 הכסאות לאורך מבלי שכסא יפריע למעבר נוח
היי גלוס לבן ישנם שני גוונים לבן ולבן שלג רצוי של תברת פורמקס אינו מצהיב ושווה כל אגורה
ידית אינטגרלית אלומניום ישנם 4 סוגים בידיוית מבחינת נוחות לך על ידית אינטגרלית שהחתך שלה נראה כמו האות פ נוחה מאוד איכותית ויפה לא פחות מהחרות
במידה והנך מעוניין בצבע דרוש אפוקסי על בסיס פוליאורטן ולא אקרילי ובנוסף וודא שהצבע מכיל 4 רכיבים בסיס לבן מקשה למבריק מעכב הצהבה ומדלל
אחרת בעוד מספר חודשים תגלה גוון שונה בין שמנת לצהוב
הבצלחה

יש לי הדמיה

של מבנה מאד דומה של חלל ציבורי מבחינת הפתחים ומיקומים.
שם תוכנן מטבח מקבילים ב3 חלקים, הרבה יותר אוורירי בתחושה ולניצול השטח בלי פינות מתות. גם משפר את מצב האחסון המצומצם אצלכם.
לחילופין הייתי ממקמת הפוך את הסלון, עם רהיט כפול של טלויזיה לסלון ודלפק למטבח, פחות חוסם את מרכז החלל מספה.
חוץ מזה אני בעד לחשוב על צבע בחלק מהמטבח, במשטח או חיפוי או צבע קיר, שבאמת לא יהיה אפרורי ואנמי מידי.

והנה דוגמה לאופציה השניה שסורנה דברה עליה:

זוג שלא רצה מטבח מקבילים - עשינו ח עם טלויזיה מצידו השני של חצי האי.
מחר מתקינים שיש :)

shinno

New member
הסבר נוסף

ראשית, תודה לעונים :)
לגבי הרעיון של קיר משותף(ההדמיות והביצוע ממש יפים), אני פחות מתחבר לרעיון, הבת זוג שלי גם הציעה אותו ;)
מדובר על חלל קטן יחסית של סלון ומטבח (6.1 מ'), הרעיון הוא ליצור דלפק שייתחום את הסלון ומהמטבח, מדובר על דלפק שמתחיל ביחידת אחסון (כ 60 ס"מ) ומעליה דלפק- בוצ'ר פתוח (יותר צר מאי)
עם 2 מקומות ישיבה. מצרף תמונה נוספת להבנת הרעיון (נלקח מכאן).
מתלבט היכן לסיים את הרגל של הדלפק, בקו המסדרון או קודם?
מחשבה נוספת היא להוסיף גלגלים לדלפק, האם פרקטי?

תודה!

זה נראה יפה- ואפשר לראות טלויזיה כשאוכלים, אבל מי שעל הספה יושב עם הגב למי שבמטבח, וזה קצת יכול להפריע.
גלגלים אל תעשה - לא באמת מזיזים, ולמשקל כזה צריך גלגלים טובים ויקרים אז חבל.
ומבחינת האורך - לא עד המסדרון, וקח בחשבון את אורך הספה שישבו יפה יחד.

liatbitan

New member
אני לא מעצבת אבל במקומך הייתי מלבישה על האי בצד הסלון טלביזי

טלוויזיה ואת הספה שמה ממול, איפה שהטלוויזיה היום
אם אפשרות לכיוונון צידי לטלוויזיה.
ואז הספה נשענת על קיר מגדירה את חלל הסלון בצורה טובה.

shinno

New member
לגביי אורך האי והספה

יש לנו אפשרות לעשות את אורך האי והדלפק יחד באורך של 1.90 -1.80
מכיוון שבין הספה לאי לא יהיה הרבה מרחב מהו אורך הספה המומלץ?

לדעתי הכי יפה יהיה שהספה תהיה באורך האי

מקסימום אפשרי, עם תגבור מקוות ישיבה עי כורסאות/פופים/הדום...

למעלה