עיצוב מגזין

painapple

New member
עיצוב מגזין

היי לכולם

אני מעצבת לסטודנטיות מגזין לפרויקט גמר.
לצערי אין לי ניסיון קודם בעיצוב לדפוס אלא רק ל-web ולכן תהיתי אם מעבר להשראה שאני מוצאת ברשת, קיימים דברים ספציפיים שצריך לדעת על עיצוב מגזין בכלל וסגירת עמוד לפרינט בפרט. אני חוקרת את InDesign בימים אלו, כיוון שיש לי ניסיון רק עם Illustrator.
מבחינת גדלים, אני יודעת שגדלים של מגזינים משתנים [אגב, אם מישהו יודע מה הגודל של בלייזר אשמח לדעת] אבל תהיתי אם צריך להשאיר מרווח שוליים כלשהו לפני הדפסה, או שזה מה שבית הדפוס אחראי עליו לפני הדפסה.
כמו כן, אם למישהו יש המלצות לבתי דפוס מקצועיים בדרום הארץ [אשקלון עד ב"ש] זה יהיה נהדר.

בכל אופן, כל טיפ והכוונה לנושא העיצוב לדפוס יעזרו מאוד.
תודה ושבוע מקסים

zoomzom

New member
ההבדלים העיקרים בין web לprint הם :

מצ"ב הבדלים מהותיים:

בweb משתמשים בצבעים RGB
בעוד בפרינט ב CMYK (בתי דפוס)
לפרינט(דפוס) בדרך כלל האיכות המומלצת היא 300DPI
יש לסגור את הקבצים עם בליד של 5 מילימטר מכל צד.
יש לוודא שהצבעים במינימום בהירות של 15 %
מומלץ לשלוח את הקבצים כPDF או JPG
אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לפנות אלי ואנסה לעזור.

לגבי בתי דפוס את מוזמנת לפנות אלינו לTMS נשמח לעמוד לרשותך ולספק לך מחירים מצוינים !

בברכה,
אמיר אלמדו
TMS - פרסום ודפוס
052-4000632
[email protected]

Schnitzell

New member
מינימום 15%?

באיזו טכנולוגיית הדפסה אתה משתמש שלא מאפשרת הדפסה של פחות מ-15% צבע? אפילו בדפוס משי, ברשתות הכי גסות אפשר להתחיל מ-10%.

בנוגע ל-JPEG, אז מומלץ מאוד לא לשלוח קובץ בפורמט הזה לדפוס, מסיבות רבות (אלא אם כן מדובר רק בתמונה בודדת). PDF זה אחלה.

לפותחת השרשור: הבאה לדפוס זה תחום כל כך רחב ומורכב, שאין שום אפשרות לכתוב לך את כל המלכודות והדברים שצריך לשים לב אליהם.
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא להתקשר לבית הדפוס שבו העבודה תודפס ולבקש הנחיות מיוחדות לגבי תהליך העבודה שלהם. עבודת דפוס מתחילים מהסוף - מהגימור הסופי (הכריכה), וממשיכים אחורה, למאפייני ההדפסה, ורק בסוף מתחילים בעיצוב. הכוונה היא שאם את פשוט מתחילה לעצב, בלי שיש לך פרטים מדוייקים על כל שלב בהפקה, יש סיכוי גדול שתעשי עבודה כפולה.

בהצלחה!

painapple

New member
הבנתי, תודה רבה!

מי ידע שזה כה מורכב.

אני מניחה שהשלב הבא הוא למצוא בית דפוס.

אם למישהו יש המלצות על מקום בדרום הארץ - איזור אשקלון-שדרות-ב"ש, אשמח לשמוע.

למעלה