עיצוב לארכיאולוגים

yaniv mi

New member
עיצוב לארכיאולוגים

אני סטודנט שנה רביעית לעיצוב תעשייתי. בשנה זו אנו מתבקשים לבחור פרויקט גמר. בחרתי בארכיאולוגיה כי אני מרגיש שזהו נושא הטעון שיפור מבחינה ארגונומית עיצובית, אם מבחינת הכלים המאולתרים, צורת הישיבה על הקרקע, סחיבת משקלים ועוד. אם למישהו יש רעיון למוצר חדש שלא קיים שיכול לגרום לשיפור העבודה או שינוי לכלים הקיימים כיום אני אשמח לקבל תשובה כרגע חשבתי על שני כיוונים האחד שיפור כלי החפירה לארכיאולוג מבחינה ארגונומית ושימוש נכון. והנושא השני שאני מתלבט זה עיצוב סט כלים לארכיאולוג הצעיר (אין לי גיל ספציפי כרגע) אשמח לתשובה אפשר גם במסרים.

Lakedaimon

New member
האם אתה מתכוון לתיכנון של "תיבת כלים" יעודית?

כי אם כן, יש רק כלי אחד שעבר "הסבה" שלמה לארכיאולוגיה, המסטרינה. (trowel) מעבר לזה אנחנו בד"כ משתמשים אכן בכלים שבסיסם בחקלאות - מכוש, מעדר וכ"ו. יש אילתורים המבוצעים בשטח על מנת להשמיש את הכלים, כמו השחזת המסטרינות, כיווץ הקרסים על הדליים על מנת שלא יפרדו מהידית, השחלת צינור גומי על ידיות הדליים, השריית ידיות העץ של הכלים בסולר על מנת לנפח את העץ ועוד. אני בטוח שאם נחשוב מספיק נוכל למצוא הרבה כלים הראויים לשיפור.

yaniv mi

New member
המשך עיצוב לארכיאולוגים

שלום Lakedaimon תודה על תשובתך. אהבתי את האלתורים שרשמת, זה מאד יעזור לי בעיצוב הכלים הבאים. אשמח לעוד דוגמאות. למשל, ראיתי שלמריצות שמים פס גומי לאורך השביל. כל האלתורים האלו יכולים להביא אותי לעיצוב טוב יותר. וכן, אני מדבר על תיבת כלים ייעודית ספציפית לארכיאולוגים. הייתי רוצה לעצב מוצר שיכול לשפר את העבודה מבחינת הנוחות, קצב העבודה, וגם מבחינה רפואית- שרפרף המקנה ישיבה נכונה המונעת כאבי ברכיים, ידיות ארגונומיות המונעות דלקות במפרקים ועוד. אני עדיין מתלבט אם ליצור מערכת כלים לילד. הכוונה היא ליצור כלי עבודה מעניינים שיוציאו את הילדים מחוץ לבית כדי לשחק, באמצעות עיצוב ערכה שילדים יאהבו כגון שילוב של זכוכית מגדלת, פינצטה, קופסאות לשימור ממצאים ועוד... תודה רבה על העזרה!

hagiyo

New member
אהבתי את הרעיון של ערכה לילדים

לדעתי הכלי הדורש שיפור רב ביותר הוא המכושון, זה הכלי שגל הבן שלי בן ה5 מחזיק. ישנם כלים נוספים המיועדים לעבודות עדינות אנחנו קוראים להם כלים דנטאלים, אולי ל lakedaimon יש תמונה. לגבי ישיבה זה מאד תלוי אני הייתי מעצב כיסא שמאפשר תמיכה באיזור החזה / בטן ומאפשר רכינה מעל כלי מסוים או רצפה שמנקים. אוסיף עוד תמונה שבה נראים המכוש ומטאטאים גם אותם אפשר לשפר.

Lakedaimon

New member
מה לגבי "לדרמן ארכיאולוגי"

והכוונה היא לא לצבי אלא לכלי עבודה. מכושון עם ידית שבה יש עוד כלים כמו דקר או מסטרינה...

yaniv mi

New member
תודה על עזרתכם

Lakedaimon היי, תודה על הרעיון! אהבתי, אשמח לעוד . hagiyo תודה ששלחת לי את התמונות זה מאוד עוזר לי. אהבתי את הרעיון של הכיסא, אם יש לך עוד רעיונות אני אשמח אם תוכל לכתוב לי.

למעלה