עיצוב טבעת כשרה

may1131

New member
עיצוב טבעת כשרה

אחרי שלא מצאתי בחנויות טבעת לטעמי אני מנסה למצוא ברשת תמונה וללכת איתה לצורף.
לא לגמרי ברור לי מה הן דרישות ההלכה לטבעת והייתי שמחה אם מישהו יוכל להגיד לי האם שתי הטבעות בלינקים שצרפתי הן "כשרות". יש לציין שהטבעות בלינק משובצות ביהלומים ואני מתכננת לעשות את הטבעת ללא השיבוץ.

1. http://www.faycullen.com/Wedding-Bands/8766/

2. http://www.faycullen.com/Art-Nouveau-Rings/8741/

דוד רץ

New member
מזל טוב!

קודם כל- הטבעות שבלינקים שצירפת ממש מגניבות!

שנית- עמדתי לכתוב כאן על כך שבדרך כלל נהוג שטבעות נישואין הן פשוטות (ללא עיצובים/חריטות כלשהן), ולכן המציאו את טבעות האירוסין- שבהן אפשר להתפרע כמה שרוצים, אבל אחרי שעשיתי חיפוש קטן ב- Google מסתבר שהכל בלבולי מוח.
ואלמלא מקרא כתוב- אי אפשר לאמרו. ראי כאן:
http://www.kipa.co.il/ask/show/190759-טבעות-אירוסין-ןנישואין

המשמעות היא- שהכל תלוי בשטיקים של הרב. כדאי שתתייעצו עם הרב שמחתן אתכם אם משהו מפריע לו לגבי עיצוב הטבעת. הדבר האחרון שאתם רוצים הוא שתעמדו מתחת לחופה והרב יסתכל על הטבעת ובמקום לומר "מקודשת" הוא יאמר שצריך שידור חוזר עם טבעת אחרת כי זאת לא מוצאת חן בעניו.

אני לא יודע מי מחתן אתכם- אבל אם זה מישהו מהרבנות של המועצה המקומית ירושלים- אל תצפו לגמישות מחשבתית (או לחמלה יתרה). לא ארחיב על השטויות שהם עשו לי לפני שהתחתנתי (וגם למישהו אחר שאני מכיר).

אני לא יודע היכן את גרה- אבל בירושלים כולם הולכים לחנות של מֶלצר. לנו היה נסיון מעולה איתם, אבל יכול להיות שזה גם מפני שאנחנו היינו זוג מאד קל; רעייתי לא לובשת תכשיטים (פרט לטבעת נישואין) ולכן לא היינו צריכים טבעת אירוסין בכלל.נכנסנו לחנות, בחרנו את הטבעות שלנו תוך רבע שעה, והמשכנו לדרכנו. היה שם זוג נוסף שהגיע לפנינו, והבחורה מתלבטת בין כמה טבעות, וכמובן- שהיא המשיכה להתלבט גם אחרי שיצאנו. לעולם לא אשכח את מבט הקנאה בעיניים שלו כשהוא ראה כמה מהר סיימנו (והוא עוד תקוע שם)...

מיקי*

New member
יכול להיות שהוא צודק באופן עקרוני

אבל נהגו שהטבעת תהיה עגולה וחלקה מבפנים (מכל מיני סיבות) ואילו בחוץ יכולה להיות לא חלקה ועם עיטורים וכד' (אבל כן פשוטה ובלי אבנים וכד').
מזל טוב!

the ror

New member
הבנתי שהעיטור צריך להיות אחיד...

כלומר שהעיטור לא יכול להיות כיתוב או משהו כזה...
מה המקור באמת לדברים האלה בנוגע לטבעת נישואין? כי נשמע שאנשים יודעים את הדברים האלה מפה לאוזן(ושהפרטים משתנים בהתאם...)

קליט

New member
יש כל מיני מנהגים לפי עידות..

הרבה מהמנהגים הלא הם כתובים בספר "טעמי המנהגים" . מזל טוב !

מיקי*

New member
הסיבות הן בעיקר סמליות

1. הרמ"א מדגיש שהטבעת צריכה להיות עגולה וחלקה (שלכן אפילו אם היתה בה חותמת של איזו כתובת וכיו"ב צריך לטשטשה ולהחליקה).

2. טבעות נישואין מסמלות את הקשר הנצחי שבין בני הזוג, וכאשר מעניקים טבעות נישואין האחד לשנייה מבקשים בני הזוג להמשיך להיות חלק מן המעגליות של החיים, שכל דבר יתחיל וימשיך, ללא שום הפסקה. המעגליות של הקשר, הצורה שלא נפתחת ולא ניתקת, היא אותן טבעות נישואין נמצאות על אצבעותיהם של החתן והכלה.

3. "עיגול", שאין לו התחלה ואין לו סוף, מסמל את האור האלוקי הנעלה מן העולם, אור הסובב כל עלמין, הוא הכח האלוקי העליון המקיף את העולם, שהוא רם ונישא חזק ונשגב ומעל העולמות. הטבעת כדבר עגול מסמלת את הרעיון והכוונה הפנימית של הנישואין, שעל ידי הנישואין מתגלה אור הסובב, מתגלה כח האין סוף, כח הבלי גבול.

4. הטבעת מאחדת שני בני אדם שעד כה היו חצויים ובודדים ויוצרת מעגל שלם. שני חצאים הופכים לאחד בקדושה ובטהרה, לאחר שהאשה הביעה הסכמה מלאה לקבל את הטבעת לשם נישואין. אם כן, הטבעת היא הוכחה ועדות שאיש ואשה מתאחדים זה עם זה ומתכללים זה בזה והופכים לאחד בקשר גופני גשמי ובקשר נשמתי. שתי נשמות מתאחדות לאחת ועל ידיהן מתקיים העולם, ש"לא תוהו בראה לשבת יצרה"... דבר הנעשה על ידי טבעת אחת.

the ror

New member
נראה לי צריך תיקון קל...

"היא אותן טבעות נישואין נמצאות על אצבעותיהם של החתן והכלה."
ביהדות רק לאישה יש טבעת נישואין...
(לא שאני רואה בעיה עם זה שלגבר תהיה טבעת נישואין אבל זה בלי קשר לטקס החופה והקידושין היהודי..=))

E טי

New member
הגזמת קצת...

הרב לא כתב "שהכל בלבולי מוח".
הוא כתב במפורש שזה מנהג בני אשכנז.
והסביר בצורה המניחה את הדעת גם את הסיבות למנהג.

דוד רץ

New member
תגובה ל- E טי ולמיקי

כמו שאמרתי (ואלמלא מקרא כתוב- אי אפשר לאמרו): "סתם המוכרים מבלבלים את המח לזוגות הנישאים. הכל טוב וכשר בתנאי שמתאמים עם הרב המחתן את הענין".
השימוש במטבע הלשון "בלבול מוח" אינו שלי, אלא של הרב שלמה בן אליהו.

מבין הנקודות שמיקי העלה- רק נקודה #2 נשמעת לי סבירה (וגם אז, רק אם נתעלם מההערה הנכונה של the ror). נקודה #3 קבלי מדי לאדם רציונאלי, ו- #4 בכלל נשמע הזוי, שכן למה לחלק את העיגול דווקא לשניים? ה"מדרש" הזה יכול לעבוד גם בשלושה ויותר (עד 360 מעלות?).

אני חייב לומר שיש הרבה דברים בסיפור הזה שצריכים עיון.
נתחיל עם הצורה- "שתהיה ישרה".
לעניות דעתי, דרישה זו יכולה להתפרש בכמה אופנים:
(1) שתהיה חלקה (לצורך העניין- ללא חריצות או כיתוב; לדעתי מדובר על כך שהטבעת לא תהיה חותמת, והדרישה להיעדר כיתוב מכל סוג שהוא היא התפתחות מאוחרת).
(2) לצורה החיצונית של הטבעת (במבט על).
(3) לצורה הפנימית של הטבעת (בחתך רוחב).

יש גם את הדרישה שלא תשובץ בה אבן חן.
קשה לי לקבל את ההסבר שמתייחס לחשש שמא בעתיד האבן תתברר כמזויפת (או בעלת ערך ירוד)- מכיוון שאפשר לומר זאת גם על הטבעת! אם, לדוגמה, הגבר "מתחייב" לספק טבעת באיכות זהב של 18 קראט ומתברר אחרי זה שהטבעת עשויה זהב 14k (או גרוע יותר- רק מצופה זהב), גם אז- ערכה פחות ממה שהיא חשבה. האם זה יכול להיות עילה למקח טעות? [וזה עוד מבלי להתייחס לשאלה החשובה באמת: האם יש גברים שמסוגלים לקנות לבת-זוגם תכשיט מבלי להתייעץ איתה לגבי הצבע והצורה?].

יש נקודה אחת שמעניין ששניכם (מיקי ו- E טי) לא העליתם. אני לא זוכר היכן שמעתי את זה, אבל כל הדרישות האלו נועדו למנוע את ייקור הטבעת. בעיני יש בזה משהו מאד יפה- טבעת הנישואין אמורה להיות מתנה צנועה וסימבולית, שכן אנחנו לא מתחתנים עם האדם השני בגלל ערך הטבעת (יכולתו הכלכלית) אלא בגלל ערכו האישי (האישיותי) [לכן, לעני"ד, גם לא רוצים שהיא תהיה חותמת- שזה כלי פונקציונאלי/סממן למעמד ולשררה; ע"ע אחשוורוש ואסתר].

ולמרות זאת- אני חושב שקצת נסחפו עם העניין. בכל זאת, מדובר על משהו מאד אישי (סנטימנטלי) ולכן צריך לאפשר מידה מסוימת של גמישות בעיצוב. לא הייתי משבץ בה יהלומים ואבני חן, אבל אני קצת התעצבנתי כשהצעתי שהטבעת של רעייתי תהיה בעלת חתך פנימי מעוגל (flat-court; כדי שיהיה אפשר להוריד אותו בקלות) ובעלי החנות אמרו לי שזה אסור. אני ביקשתי חתך פנימי מעוגל (traditional court)- וזה אכן ייקר קצת את הטבעת, אבל לא בהרבה [אני חייב לומר שאחרי שבחרנו את הטבעות הופתעתי לטובה מהמחיר. ציפיתי למחיר גבוה הרבה יותר].

למעלה