תגובה ל- E טי ולמיקי
כמו שאמרתי (ואלמלא מקרא כתוב- אי אפשר לאמרו):
"סתם המוכרים מבלבלים את המח לזוגות הנישאים. הכל טוב וכשר בתנאי שמתאמים עם הרב המחתן את הענין".
השימוש במטבע הלשון "בלבול מוח" אינו שלי, אלא של הרב שלמה בן אליהו.
מבין הנקודות שמיקי העלה- רק נקודה
#2 נשמעת לי סבירה (וגם אז, רק אם נתעלם מההערה הנכונה של the ror). נקודה
#3 קבלי מדי לאדם רציונאלי, ו-
#4 בכלל נשמע הזוי, שכן למה לחלק את העיגול דווקא לשניים? ה"מדרש" הזה יכול לעבוד גם בשלושה ויותר (עד 360 מעלות?).
אני חייב לומר שיש הרבה דברים בסיפור הזה שצריכים עיון.
נתחיל עם הצורה-
"שתהיה ישרה".
לעניות דעתי, דרישה זו יכולה להתפרש בכמה אופנים:
(1) שתהיה
חלקה (לצורך העניין- ללא חריצות או כיתוב; לדעתי מדובר על כך שהטבעת לא תהיה
חותמת, והדרישה להיעדר כיתוב מכל סוג שהוא היא התפתחות מאוחרת).
(2) לצורה החיצונית של הטבעת (במבט על).
(3) לצורה הפנימית של הטבעת (בחתך רוחב).
יש גם את הדרישה
שלא תשובץ בה אבן חן.
קשה לי לקבל את ההסבר שמתייחס לחשש שמא בעתיד האבן תתברר כמזויפת (או בעלת ערך ירוד)- מכיוון שאפשר לומר זאת גם על הטבעת! אם, לדוגמה, הגבר "מתחייב" לספק טבעת באיכות זהב של 18 קראט ומתברר אחרי זה שהטבעת עשויה זהב 14k (או גרוע יותר- רק מצופה זהב), גם אז- ערכה פחות ממה שהיא חשבה. האם זה יכול להיות עילה למקח טעות? [וזה עוד מבלי להתייחס לשאלה החשובה באמת: האם יש גברים שמסוגלים לקנות לבת-זוגם תכשיט מבלי להתייעץ איתה לגבי הצבע והצורה?].
יש נקודה אחת שמעניין ששניכם (מיקי ו- E טי) לא העליתם. אני לא זוכר היכן שמעתי את זה, אבל כל הדרישות האלו נועדו למנוע את ייקור הטבעת. בעיני יש בזה משהו מאד יפה- טבעת הנישואין אמורה להיות מתנה צנועה וסימבולית, שכן אנחנו לא מתחתנים עם האדם השני בגלל ערך הטבעת (יכולתו הכלכלית) אלא בגלל ערכו האישי (האישיותי) [לכן, לעני"ד, גם לא רוצים שהיא תהיה
חותמת- שזה כלי פונקציונאלי/סממן למעמד ולשררה; ע"ע אחשוורוש ואסתר].
ולמרות זאת- אני חושב שקצת נסחפו עם העניין. בכל זאת, מדובר על משהו מאד אישי (סנטימנטלי) ולכן צריך לאפשר מידה מסוימת של גמישות בעיצוב. לא הייתי משבץ בה יהלומים ואבני חן, אבל אני קצת התעצבנתי כשהצעתי שהטבעת של רעייתי תהיה בעלת חתך פנימי מעוגל (flat-court; כדי שיהיה אפשר להוריד אותו בקלות) ובעלי החנות אמרו לי שזה אסור. אני ביקשתי חתך פנימי מעוגל (traditional court)- וזה אכן ייקר קצת את הטבעת, אבל לא בהרבה [אני חייב לומר שאחרי שבחרנו את הטבעות הופתעתי לטובה מהמחיר. ציפיתי למחיר גבוה הרבה יותר].