עיצוב המחשב

עיצוב המחשב

אני מעוניינת לפרמט את המחשב, אשר משותף לי ולבעלי. 1. הוא מעוניין לעבוד בגרסה עברית 2. הוא מעוניין לעסוק בעיקר בשרטוט ובגלישה 3. אני מעונינת ללמוד על ה-2000server . השאלות שלי הן: א. האם אוכל להתקין על המחשב גם pro וגם server ? ב. איזו מערכת עדיף להתקין על ה-c? (עם ה-pro יש לי נסיון טוב, את ה-server עוד לא נסיתי.) ג. האם עדיף שאתקין את שתי המערכות ב-dual boot על ntfs ? ד. אם אתקין על ntfs , האם לא תהיינה בעיות לגשת למחיצת ה-data שהיא ב-fat32? ה. ושוב השאלה על שיתוף אינטרנט אשר שאלתי מקודם: האם מחשב עם dual boot יכול לשמש כשרת לשיתוף אינטרנט? תודה מראש לכל העוזרים. זיוה

amirmar150

New member
תשובה על רוב השאלות

1,2,3- יופי! א. למה לא? ב. לדעתי אין הבדל, אני הייתי שם את הפרו ג. אני לא הצחתי לעשות דואל בוט כאשר המחיצה הראשונה היא NTFS(ואני יודע מה אני עושה!) עדיף פאט. ד. בכלל לא! ה. פשוט מגדירים כל מערכת בנפרד. בבקשה! האיש שמריץ על מחשב אחד NT4, 2K PRO, XP ולינוקס

תשובה ל-ה´.. (על השאר כבר ענו)

אין קשר בין Dual Boot ל- ICS. הפעלת ה- ICS בזמן נתון תלויה אך ורק במערכת ההפעלה שרצה על המחשב באותו הזמן. לתשומת לבך - רק 2000 Pro/Server או XP Home/Pro תומכות בשיתוף אינטרנט באופן מושלם (NT4 אפילו לא חולם על כך), וכדי שהשיתוף יפעל בכל אחת מהן, יש להגדיר אותו בנפרד עבור כל מערכת בתורה. כדי לשתף אינטרנט במערכות ישנות יותר כמו Win95/98/3.11/NT4, מוכרחים (לקנות) ולהריץ תוכנת שיתוף אינטרנט מסחרית.

Amiram_e

New member
תשובה נוספת

לדעתי עזבי אותך מהתקנה דואלית. תתקיני רק SERVER. לי ולאשתי היתה אותה סיטואציה. אשתי היתה צריכה SQL SERVER ועוד דברים שקיימים רק בשרת. אז התקנו. אין הרבה הבדל מהותי מבחינת עבודה בין ה PRO ל SERVER. אין קשר בין FAT 32 לNTFS. NTFS של 2000 יכול לקרוא FAT 32 NT4 לא יכול לקרוא FAT32 אבל זו הסטוריה כבר. בהצלחה.

תודה לשניכם

העניין הוא שבעלי תמיד אוהב להתקין כל מיני תוכנות שדופקות לו את מערכת ההפעלה, ולכן אני צריכה בשבילו מערכת יציבה במיוחד, ושמעתי שה-pro יותר יציבה. מצד שני, אני עדיין רוצה ללמוד את ה-server , כי את ה-pro כבר למדתי. מצד שלישי, פעם התקנתי pro בעברית מובנית, והיא לא עבדה טוב, אז לא ברור לי אם זה היה באשמת ההתקנה שלי או שהתוכנה לא טובה. אשמח לעוד תשובות, כי אני צריכה כבר להתחיל לפרמט. תודה לכם.

zebra

New member
קונפיגורציה ../images/Emo41.gif

1. בכונן C תתקיני את הפרופשיונל בלבד. לא קריטי אם זה FAT או NTFS. אני ממליץ לקחת את הגירסה הבינ"ל ולא נאת הגירסה העברית הלוקלית. 2. בכונן הבא תתקיני SERVER ב-NTFS בלבד. בלי NTFS לא תוכלי להתקין ACTIVE DIRECTORY. 3. את צריכה כונן נוסף ל-DATA שישמש את שתי המערכות. 4. בכל מקרה תשאירי לך במחשב לפחות מחיצה אחת שאיננה NTFS למקרי חירום/גיבויים. 5. ה-SERVER לא מומלץ כמערכת ראשית בשום מקרה- מערכת הפעלה לשרתים שאת מתקינה בבית לא מתאימה לחומרה של מחשבים ביתיים וכמו כן ולא פחות חשוב יש המון תוכנות נפוצות למשתמש ביתי שאי אפשר להתקין על שרתים.

antidot

New member
כמה הערות...

- אין שום בעיה שהמחיצה הראשונה תהיה NTFS. - ניתן להגדיר את כל מערכת הפעלה בנפרד כך שהמחיצה שבה היא יושבת תקרא C. ( האותיות מזמן לא קשורות למיקום של המחיצה ומהוות רק כניסה פשוטה בREGISTRY) מה שעושים זה: אחרי התקנה של המערכת הפעלה השניה, מתוך המערכת ההפעלה שחושבת שהיא יושבת על D למשל, משנים את האותיות... אני תמיד עושה את זה, כי לדעתי זה די מעצבן לחפש מערכת הפעלה ב D. - Server יותר יציבה לדעתי, אך אני ממליץ בחום לא להעמיס אותה בתוכנות שטותיות ומיותרות. אם בעלך אוהב להתקין דברים, תתקיני 2 מערכות. בנוסף ב SERVER יש קצת יותר בעיות עם עברית לדעתי. - אין דבר כזה "NTFS רואה"... מי שקורא את הfile system זה לא NTFS אלא הדרייברים של מערכת הקבצים וכל גרסת 2000 יודעת לקרוא FAT ו- FAT32. (לי יש מחיצות NTFS, FAT, FAT32 וext2 של לינוקס ואני יכול לקרוא את כולן. תתפלאי, אבל יש גם דרייבר למערכת קבצים של לינוקס..) Antid0t

zivadina

New member
בעיית פרופילי משתמש

תודה על כל העצות. התקנתי על c: את ה-2000 פרו, ועל f: את 2000advanced server (אלו הדיסקים שהיו לי). כרגע שתי המערכות ב-fat32 , ואני שוקלת אם להעביר את השרת ל-ntfs כדי שאוכל לתרגל את עיצובי הדיסק השונים. ואגב, עוד לא גמרתי להתקין אותו, כנראה בגלל שהוא עדיין ב-32 , כפי שאמרו לי פה. השאלה היא כזאת: מי זוכר איך אני מגדירה על ה-pro את פרופילי המשתמש, כך שאחד לא ישפיע על השני? אני שכחתי. כרגע אני נכנסת בתור administrator ובעלי עם השם שלו. שנינו בקבוצת ה-administrators , וכל אחד רוצה עיצוב שונה לשולחן העבודה שלו, מבלי שזה ישפיע על עיצוב השולחן של המשתמש השני. הגדרתי פרופיל מקומי דרך computer management במסלול c:\profiles\administrator\ וזה לא עובד. בנוסף לעיצוב השולחן הנפרד, אני מעוניינת להפנות את ספריית הבית שלו, my documents לכונן d:\ , אבל את שלי להשאיר ב-c / האם גם את זה צריך להגדיר בפרופילים, או שאצלו אני צריכה להפנות את my documents ל-d ואצלי לא? בקיצור, תעזרו לי לעצב שני משתמשים נפרדים לגמרי על 2000 פרו, שזאת ההתמחות של המערכת הזאת. ושוב תודה לכל העונים. זיוה

zivadina

New member
ועוד שאלה, הפעם על הביוס.

פעם שמתי סיסמה על הביוס, ולמרות שלקחתי את המחשב לחברה, הם לא שיחררו לי את הסיסמה, שהגדרתי לא נכון ולכן אינני מצליחה להכנס לשם. אז כל הזמן אני עושה את כל ההתקנות עם תקליטוני איתחול, אבל זה מעצבן שאני לא יכולה לגשת לביוס. אודה על כל עזרה.

בד"כ יש Jamper על לוח האם

ברגע שמקצרים אותו ומפעילים את המחשב - נעלמת הסיסמא כלא היתה (וכנ"ל כל ההגדרות של ה- Bios, שיש להגדיר אח"כ מחדש). אם אין jamper, ישנו Dip switch קטן (בד"כ הם באים כקבוצת מתגים זעירים וצריך למצוא את תפקידו של כל מתג (בד"כ מודפס על הלוח). כאשר שני אלה אינם בנמצא, אפשר פשוט להוציא את סוללת הליתיום הקטנה שנמצאת על הלוח (ההוצאה קלה ומהירה בלוחות שאין בהם ג´מפר או מתג זעיר). לאחר כ-5 דקות אפשר להחזיר את הסוללה, להפעיל את המחשב ולהיכנס בבטחה ל- Bios, ללא חשש סיסמאות, ערלה ושביעית.. (כדי להגדיר הכל מחדש....)

למעלה