עיצוב אלה

עיצוב אלה

אלה שעוצבה בשיתוף "שולחן המתחילים" בחודש אוקטובר 2004 האלה כפי שנקנתה

המשך

שקולי העיצוב - איזה מהצמרות להשאיר 1 או 3 - מה לעשות עם ענף 2 אם אכן יהיה בחזית

המשך

משקולי עיצוב - התחדדות הגזע ומבנה הענפים הוחלט להסיר את צמרת 1 ואת ענף 2 העץ לאחר עיצוב ראשוני - לאחריו עבר ליפוף נוסף שלצערי שכחתי לצלם

המשך

העץ עבר העתקת סתו, לאחר 4 חודשים בתחילת האביב הוסרו כל הלפופים והעץ התחיל לפרוץ - האמת נראה הרבה יותר טוב במציאות התמונות לא מחמיאות. מבט מלפנים מהיום

לסיום

עץ קשה מאוד לעיצוב- נקודה עיקרית לחיוב גזע מעניין עם תנועה, עובי והתחדדות, נקודות לשלילה - מבנה ענפים כמעט בלתי אפשרי... המשתתפים תרמו רבות לשקולי העיצוב, נחזור על זה בעתיד. לקח חשוב - לא להשתמש במשחת גיזום מכל סוג שהו, הרי זו אלת המסטיק אשר מפרישה בעצמה את "משחת הגיזום" שלה. במקרה הנדון כן השתמשתי וצערי נהיה נזק בהחלמת הפצע של הסרת הענף הקדמי.

minigan

New member
לא הבנתי למה הסרת את ענף 3 ?

חומר הגלם שהתחלת ממנו נהדר. ממה שהצלחתי לראות ולהבין בתצלומים ענף 3 המשיך יפה את הגזע והעניק לו תנועה נוספת + איזון של כל האגף הנגדי. אתה יכול לפרט יותר את השיקולים? האם ההחלטה להסירו היתה קשה? קשה לי להסכים עם הקביעה שאלת המסטיק קשה לעיצוב. נכון שיש לה "אופי משלה" וצריך "לזרום אתו" אבל זה צמח נהדר ליצירת עץ בונסאי "מכושף". אני מקווה שהמילים שבחרתי העבירו נכון את תחושותי.

צמח מכושף

"לצערי" גם כאן אני מסכים איתך, אכן גם לטעמי אלת המסטיק חומר גלם משובח - אולי יותר מזית - לא כתבתי שאלת המסטיק קשה לעיצוב, כתבתי שבמקרה זה האלה היתה קשה לעיצוב עקב מבנה הענפים "הבלתי אפשרי" גם 1 וגם 3 היו 2 צמרות (קשה להבחין מהצילום") עיקר השיקול היה להשאיר צמרת אחת ונבחר להסיר את 3 עקב התחדדות הפוכה של הגזע. בכל מקרה כל השקולים בעץ זה היו אכן קשים.

שקולים נוספים

צמרת 3 "משכה" לאחור בצורה די מקבילה לקרקע מחד ומצד שני הגביה את העץ ביחס לא נכון לעובי הגזע בבסיס.

למעלה