עיצוב אלבום

2תפוזינה

New member
עיצוב אלבום

שלום רב, אני מנסה לעצב אלבום של חופשה משפחתית. הורדתי תוכנה שנקראת ג'ילט דיגיטל (אגב, מישהו מכיר? ) היא בסגנון של לופה/פיקאבוק אבל קצת יותר נוחה לשימוש. השאלות שעלו לי אחרי שעיצבתי סה"כ 2 עמודים0 1. האם כדאי שהרקע של כל העמודים יהיה זהה על מנת ליצור אחידות או שבכל עמוד אני אשים רקע שנראה לי מתאים (יש גם אפשרות של ליצור רקע מתמונה, זה נחמד או יוצר בלאגן בעייניים?) במידה וכדאי רקע זהה- האם כדאי צבע אחיד (בהיר? כהה?) או דגם כלשהו? 2. האם העימוד של כל העמודים (כלומר המצב בו אני שמה את התמונות- מספר התמונות, המסגרות שלהן, הדרך בה הן מסודורות) צריך להיות זהה או לא? 3. האם הפונטים בכל העמודים צריך להיות זהה? זהו לבנתיים...תודה לעונים!

gingerdesign

New member
משהו כן צריך להיות אחיד

משהו כן צריך להיות אחיד פונטים אחדים מסגרות או רקעים אחרת יש בלבול www.gingerdesign.co.il

2תפוזינה

New member
תודה על התשובה

פונט זהה זה מספיק לדעתך? כי יש ממש מעט כיתוב בכל עמוד (ויש גם עמודים בלי כיתוב בכלל) צירפתי דוגמא של עמוד, אם תוכלי לומר לי מה היית משפרת/משנה אני אשמח. תודה!

tamarhp

New member
לדעתי

א. זה מאד עמוס. נסה להסתכל באתר של לופה לראות רעיונות לעיצוב טוב יותר. ב. למה צריך לראות 3 תמונות כמעט זהות עם הבדלים מזעריים? בחר את התמונה הטובה בכל רצף, ושים אותה במקום 3 תמונות. אם יש לך 3 תמונות עם הבדלים קצת יותר גדולים אפשר לעשות מזה כמו "סרט" - אבל זה רק פעם-פעמיים-שלוש באלבום כפריט עיצוב ולא בכל עמוד.

gingerdesign

New member
תשמרי על פונטים זהים ועל רקע או מסגרות זהות

חוץ מזה על טעם ועל ריח

בלאגן בעיניים.

לטעמי, אפילו בשביל אלבום משפחתי, זה הרבה יותר מדי 'מקושקש'. תני לתמונות לדבר, לא צריך לסובב כל תמונה ב-45 מעלות לעומת השניה כדי שזה יראה "מגניב". תבני גריד פשוט (גריד = רשת בלתי נראית של קווים שמהווה את התשתית לעיצוב, ועליה 'מניחים' את האלמנטים השונים) ותלכי איתו. זה הדבר שאת מחפשת ש"ילך איתך" מעמוד לעמוד, גם אם הרקעים או הפונט יהיו שונים. וכדי ליצור עניין בעין, תשחקי עם הגדלות והקטנות, חללים בין התמונות, משחקי צבע (לדוגמה לעשות עמוד שבו בכל התמונות יש פריט בצבע מסויים, או משחקי צבעים משלימים וכו'). לא חייבים לדחוס כמה שיותר תמונות בדף. אפשר לעשות עמוד שבו תמונה מסויימת מופיעה על כל העמוד ו"יוצאת מהדף" או תופסת 3/4 עמוד (לרוחב) וברבע האחרון את מכניסה טקסט או אלמנט אחר בקטן או פשוט משאירה ריק... יש אינסוף אפשרויות. אני ממליצה לך להסתכל על אלבומים מעוצבים מקצועיים, יש אינספור אתרים באינטרנט, ולקבל השראה לקומפוזיציות.

למעלה