עיצה

אמיT

New member
עיצה

חברים, אני חדש פה ואשמח לעצתכם. אנחנו פרודים עם שלושה ילדים קטנים, תאומים בני שנתיים וחצי וילדה בת ארבע. אנחנו במצב זה כבר כמעט שנתיים. אנו גרים בשכונה טובה באזור השרון. בראשותנו דירה שיש עליה משכנתא ובמידה ונבחר להשכירה יהיה שכ"ד של כ 1000$ לחודש . אין לנו עדיין הסכם ואני מעביר , כל חודש, 7500 ש"ח שלא במסגרת הסכם שמכסים את הוצאות החינוך (גנים פרטיים ע"ס 1800 עבור כל ילד בחלוקה שווה), משכנתא על בית משותף (600 ש"ח חלקי) ושאר הוצאות הכלכלה (מים, חשמל, אוכל, מטרנה, טיטולים וכדומה)...לטענת פרודתי הסכום הזה מינימאלי ואינו מאפשר לה לחיות. לטענתה אנו מתחלקים שווה בשווה (כלומר, כ 15000 ש"ח לפרנסת שלושת הילדים במשותף). ככל שאני הופך במספרים נראה לי לא סביר שהוצאות על גידול ילדים יהיה בסדר גודל הזה. מבקש עצתכם, התיחסותכם, האם נשמע הגיוני לאור הפירוט החלקי שתיארתי פה? תודה

navy123

New member
עצה קטנה....

תשכור עו"ד ודחוף. עזוב אותך מלבקש עצות מאנשים, אתה צריך איש מקצוע. ומוטב מאוחר מאשר... בהצלחה

שחR

New member
אתה לא צריך אקסל, אתה עו"ד

גרושתך ללא ספק יודעת לעשות חשבון אם הגעתם לסכומים הללו והיא עוד לא מרוצה.

אמיT

New member
תודה ובכל זאת...

אני בימים האחרונים משתכנע שזה באמת מה שאני צריך לעשות.... תפסתי את היחסים שלי עם הפרודה כהוגנים וקשה לי המחשבה שבעצם אנחנו כבר שני אנשים נפרדים עם אינטרסים נפרדים. מצידי אני שקוף לחלוטין וכנראה המצב הוא לא הדדי. מעבר לעיצה לקחת עו"ד...האם יש בדברים שלה מעט הגיון? האם באמת אלו ההוצאות לשלושה ילדים מתחת לגיל 6 ?? עזרה מניסיונכם. תודה

שחR

New member
כל מה שאני יכול להגיד לך

שאני באתי להסכם בדומה לגישה שלך, לתת מה שאפשר בצורה הוגנת. אחרי כמה שנים הבנתי כמה טעויות עשיתי בהסכם ההוא, וכמה הוא חשוב. תקפיד מלבד הכספים על הסכמי ראייה טובים, אל תשאיר כל דבר שאינו ברור מראש בהסכם. ולגבי העניין הכספי, אף אחד לא יוכל לייעץ לך, הכל תלוי ברמת החיים לה הורגלו וברמת ההכנסות שלכם. אתה חייב עו"ד...עושה רושם שאתה ירוק ונאיבי.

felka

New member
אפשר להיות ילד שלכם ????

תגיד לי ידידי הסכו"ם הזה היה תקף גם חייתם ביחד? אם כן אז תגיד לי לאיפה להגיע.... בתי משפט בארץ לא נוהגים לתת אישור למזונות ילד מעבר ל3000 שקל לילד יחיד ומזונות יורדים ככל שהכמות עולה. אם פרודתך לא עובדת אתה במילים עדינות בבעיה כי תהיה חייב לשם גם מזונות אישה... מקרה שלך ממש לא פשוט... אבל אל תתבאס כי לבל דבר יש פיטרון. אם אתה ופרודתך ביחסים טובים אתם יכולים לשבת ולבדוק את ההוצאות ולהגיע להסכם כך שאולי צריך למכור דירה ולשכור קטנה יותר.... אתם יותר חכמים. קשה מאוד לשני הצדדים לקבל את הסדר הכלכלי החדש.... מה לעשות חייבים להמשיך לחיות. יש לי שאלה: אתם הגעתם להשכמה שאתם מתגרשים? או שאתם לא סגורים עדיין?????

אמיT

New member
שלושה...ארבעה...זה כבר לא כל כך משנה

אז אתה מוזמן להיות ילד שלנו....
מנסה למצוא את הדרך להגיע להסדר והבנה הדדית כי המשאבים מוגבלים. הטענה העיקרית שלה היא כי ההוצאות בגיל הזה מאוד גדולות על ילדים ואם אין לי מהשוטף אז אני מוזמן להשלים מחלקי בדירה ... בפועל ייצא שלמרות שיש לי דירה שחלקי בה מאות אלפי שקלים היא תהנה ממנה ואני אממן את המחייה מחלקי בה... ממש הזוי לדעתי...אבל מספיק מציאותי להבין כי אולי יש משהו במצב הדפוק הזה ...ואולי אני פשוט ירוק ונאיבי...

אני 27

New member
חבל לדבר באויר ...

לך ליעוץ מקצועי ... אין מנוס ולו רק בכדי לקבל כיוון כללי של " מה הלאה .." שיהיה בהצלחה

עפ"י הרבנות אתה אמור לשלם מזונות לאישה

רק עד הגירושים. אח"כ רק לילדים. רק במקרים מאוד יוצאי דופן מאשרים מזונות לאישה (מלבד מדור)

זה לא הכי מדוייק

כי אם היא התרגלה לרמת חיים מסויימת, יכולים לחייב אותו להמשיך ולשלם גם לה. הרבה תלוי ברמת הכנסתו.

אמיT

New member
תודה חברים

לעניין הסכומים והעלויות... לפחות בזה הצלחתם לעלות חיוך על פניי...בכל הכאוס הזה...הלוואי שבאמת היה לי מאיפה לשלם. אני חי במרתף כבר שנתיים, בצמצום מוחלט כדי להשתיק את נקיפות המצפון שלי. לא עוד. מנסה למצוא עוגן במספרים ועדיין לא מוצא. גם אם אלו המספרים אני אקבל אחריות ואשלם...יש לי חוסר אמון בסיסי בנתונים שהיא מדווחת לי....4000 ש"ח אוכל, ביגוד אינטרנט וכו'.....לא נשמע לי הגיוני.

felka

New member
שמע ישראל

קח לך רופא טוב ותטפל במצפון שלך.... זאת מחלה קשה מאוד. אמרתי את זה מליוןן פעם ונחזור על זה עוד פעם: טוב לך טוב לסובבים אותך גםני רוצה סנדויץ עם קוויאר לבית ספר אבא .... תגיד לי מה זה הבית זונות ... מוטר להבין בבקשה? אשתך עובדת ? היא מרויחה כסף ... משהו בסיפור לא נראה לי ידידי. אם היא רוצה להפרד היא לא הייתה מקשה אליך.... או שהיא לא רוצה להפרד או שהיא חיי בבועה שאפילו גדולה עלי.......

אפשר להתגרש ממך?../images/Emo13.gif

אני ממליצה לך בחום להכין רשימה של כל ההוצאות שיש לך על הילדים ולגשת לעו"ד. משהו בסכומים פשוט לא נראה לי הגיוני (או שפשוט התגרשתי מבעל הלא נכון
)

רק שיר

New member
לא שמעת שאמרו

צריך לדעת גם ממי להתגרש אני מכירה מישהי שהסתדרה מאד בחיים בזכות העובדה שהתגרשה היו לו נקפיות מצפון שהשאיר לה דירה מרוווחת וחדשה באיזור נחשב בתל אביב +6000 ש"ח מזונות. וזה בהתחשב שהוא בחי מעל הממוצע רק במעט

ברור ששמעתי אבל כבר הייתי נשואה

וזה היה מאוחר מידי. אני עומדת בקרוב מאוד לשוחח בצפיפות עם הגרוש בנוגע למזונות. השנה הזו היא מאד קריטית עבור יורש העצר והוצאות הטיפול בו יהיו גדולות מאוד. אם אני רוצה להבטיח שהוא יגיע לכתה א' מוכן כמו שצריך, אני חייבת להשקיע את כל מה שיש (ואין). הוא יהיה חייב להבין את זה ולשתף פעולה. האם זה יקרה? כל מה שיש לנו בחיים זה האופטימיות שלנו (אומרת זו שהגרוש שלה אפילו לא טרח לחשוב אולי כדאי שהוא יבוא מחר עם אחד הילדים לגן ובטח שלא עם הטוען לכתר שמתחיל גן חדש).

../images/Emo4.gif

גם אני התגרשתי מבעל לא נכון או שאני סתם פריירית במקום לחשב כמה "עולה" הילד מחשבת כמה האבא שלו יכול לשלם בלי לשדוד איזה בנק או שניים... מסתפקת בסכום שלא מכסה את הגן... אבל לפחות אנחנו ביחסים נורמליים...בערך...

למעלה