עיצה בקשר לגן ילדים

שיבא2

New member
עיצה בקשר לגן ילדים

שלום רב, הבת שלי בת שנתיים והיא במעון ויצ"ו. מ- 8 בבוקר עד 16 אחרי הצהרים. נראה לי שהיא מסתגלת היטב ושנעים לה בגן אלא שאני לא סובלת שם את הצוות א. הן נשים- ולכן לכל אחת מהן יש מה להגיד ולהעיר, וזה לא לרוחי תמיד ב. אחת מהמטפלות לא דיברה איתי מתחילת השנה, אז גם אני לא מדברת איתה אחת מהן העירה לי פעמים על דברים תפלים ולא אהבתי את ההערות שלה, לכן ניתקתי מגע ממנה שלישית, שאלתי אותה משהו על הבת שלי, והיא התגוננה בצורה שלא אהבתי. היא המטפלת היחידה שמקבלת את פניי בצורה נעימה, אבל אני שומרת ממנה מרחק. רביעית, מטפלת משנה שעברה, שהתלוננתי עליה. גם היא לא מדברת איתי ואני לא איתה. מה עושים עם היחסים האלה? ממש חרא לי לבוא לגן הזה. בברכה, המיואשת. אולי הבעיה היא אצלי, וזה עודף רגישות לאנשים קטנים. אשמח לתגובות

זו באמת סיטואציה בעייתית

תראי, מצד אחד אני מאוד רוצה להגיד לך שאם טוב לבתך בגן והיא מסתגלת והולכת לגן בשמחה, אז אין טעם להעביר אותה גן, בפרט כי את לא יודעת איך יהיה במקום אחר. אני טוענת שאם טוב באופן יחסי, לא כדאי לנסות ולבחון מה יהיה בגן אחר כי לא בטוח שיהיה טוב יותר. מצד שני, ברור לי אישית שאי אפשר להתעלם מהתחושות שאת מדברת עליהן. השאלה היא אם את סתם לא ה"בסט פרינד" של הצוות או שאת ממש לא מתחברת אליהן ברמות שקשה לך לחשוב שהן מטפלות בבתך. אם את סתם מרגישה מרוחקת, אז זה באמת לא נעים להגיע לגן אבל שוב- אם לילדה טוב אז לא בטוח שהייתי מעבירה. הייתי מנסה לעבוד על עצמי כדי לשפר את היחסים לפחות עם חלק מהמטפלות. אבל אם את במצב שאת לא מסוגלת לחשוב על הנשים האלו מטפלות בבתך, נראה לי שלאורך זמן (והשנה רק התחילה) זה עשוי להיות בעייתי עבורך ואת תתחילי "לחפש אותן" גם בדברים הקטנים. בתי היתה עד היום בשלושה גנים, כולל הנוכחי. היא בת שנתיים ושמונה. בגן הראשון שאליו הלכה (מגיל 10 חודשים) וכן בגן הנוכחי, התחברתי לצוות- למי יותר ולמי פחות אבל באופן כללי הרגשתי טוב כשבאתי לגן, מעין "להגיע הביתה". בגן שבו לא ממש הרגשתי שאני מתחברת לצוות ושאני "באה הביתה" הסתבר שהוא גן שלא מתאים לבת שלי באופן התנהלותו (ממש משטר צבאי שלא התאים בעיני לילדה בת שנה וחצי). בסופו של דבר, הוצאתי אותה משם. בקיצור- שבי עם עצמך טוב טוב לפני שאת מוציאה אותה מהגן ונסי להבין עד כמה התחושות שלך "קשות" ועד כמה הן נסבלות ובעיקר איך הילדה מרגישה. שיהיה בהצלחה!

שיבא2

New member
תודה על התגובה

היי אני לא הולכת להוציא אותה מהגן, כי זה קרוב לבית, בעלי לא יסכים לזה, וזה גן עם המון שעות טיפול- כאמור, משמונה בבוקר עד ארבע אחרי הצהרים. ולא, אני לא מתחברת לצוות, לא למנהלת הגן. הן נשים קטנות בעיניי לא חמות מספיק ולכן אני שמה על עצמי חומות הגנה, כדי לא להיפגע מהיחס ומההערות המפגרות שלהן (פה ושם). אני יודעת שאני בבעיה, ואת מחדדת לי זאת עוד יותר. הפתרון שלי- שבעלי יכניס את הילדה כמה שיותר פעמים לגן, כדי לנטרל את עצמי מהן. רק הבעיה שהוא מאוד עסוק ולא תמיד זה אפשרי. בכל אופן, גם אם אין פתרון, תודה על היחס שלך שיבא

למעלה