עיצה בבקשה - מתמטיקה

מצב
הנושא נעול.

מגנטה1

New member
מורה פרטית

מה עם מורה פרטית?
אני יודעת שזה נשמע מוזר, אבל אולי הוא יכול פעם בשבוע ללכת למורה פרטית? היא תסביר לו את העקרונות ותנחה אותו במטלות למשך השבוע בכיתה. במקרה כזה זה אומנם יהיה אחר הצהריים אבל זה רק שעה אחת בשבוע ושאר הלמידה תתבצע עצמאית בבית הספר.
מורה פרטית
בהחלט שקלנו את זה גם כשהיה קטן יותר, ואם לא יסתדר בבית הספר אז זו אופציה טובה - אם הוא יסכים ובית הספר יסכים. זה מסלול שדורש הרבה דיפלומטיה, למרות שבית הספר באמת מבין את המיוחדות שלו.

sapirlif

New member
תשובה

עיצה בבקשה - מתמטיקה
בני עולה לכיתה ה, סיים את החומר של כיתה ו (חוברות השבחה) בבית הספר. אמור בעצם להתחיל עכשיו מתמטיקה של כיתה ז. יש נכונות גדולה מצד בית הספר לתת לו להתקדם בקצב שלו, אם כי פרקטית הוא היה יכול להתקדם הרבה יותר מהר. יש עוד ילדים בכיתה שלו שהם ברמה גבוהה אך לא ברמתו. יש לו תפישה מתמטית מהירה מאד ויוצאת דופן כבר מגיל צעיר מאד. ניסיתי קצת להסתכל בחומרי לימוד של כיתה ז במתמטיקה, ולא מצאתי חוברות טובות שאיתן הוא יצטרך מעט הדרכה. ברור לי שהמורה בכיתה לא תוכל ללמד אותו פרטנית חומר של כיתה ז (אני גם לא משוכנעת שהיא יכולה). אין לי בעיה לעשות זאת איתו אבל הוא מעדיף ללמוד בבית הספר, ואני גם מנסה ששעות אחר הצהריים יוקדשו לפעילות חברתית, חוגים וכדומה ולא ללימוד חומר בית ספרי חדש. השאלה היא אם מוכר לכם חומר לימוד של כיתה ז ואילך במתמטיקה הדורש מעט אינטראקציה עם המורה, תוכנות, אתרים. אנגלית לא מהווה בעיה הוא קורא ומבין אנגלית ברמה של שפת אם לגילו ויותר. חיפשתי הרבה באינטרנט ולא מצאתי. על עיצה תתקבל בהרבה תודה
תשובה
שלום, אני ספיר ואני עולה לכיתה ט' בתוכנית המחוננים. הבן שלך ללא ספק מחונן במתמטיקה אבל אני לא יודעת אם כדאי שהוא יתקדם כ"כ. אני בעד שתשלחי אותו להעשרה במקצועות ריאלים עם דגש במתמטיקה, או שתתני לו חוברות העשרה במתמטיקה. יש הרבה נודאים מעניינים במתמטיקה שלא נכללים בתוכנית הלימודים ואולי לא כדאי שהוא פשוט ירוץ קדימה כל הזמן. בכיתת המחוננים שעולה לח' בעירי יש תלמיד מחונן שעומד לסיים במהלך השנה 5 יחידות במתמטיקה. גם הוא גאון במתמטיקה אבל זה שהוא יושב ולומד כל הזמן הפך אותו למנודה חברתית, תני לבן שלך זמן אל תתני לו חומר של ז' וח' כשהוא בסך הכל עולה לכיתה ה', תספקי לו את הצורך במתמטיקה ובלמידה אבל תדאגי שזה לא יהרוס לו בתחומים אחרים. מקווה שעזרתי, ספיר

מגנטה1

New member
תודה

תשובה
שלום, אני ספיר ואני עולה לכיתה ט' בתוכנית המחוננים. הבן שלך ללא ספק מחונן במתמטיקה אבל אני לא יודעת אם כדאי שהוא יתקדם כ"כ. אני בעד שתשלחי אותו להעשרה במקצועות ריאלים עם דגש במתמטיקה, או שתתני לו חוברות העשרה במתמטיקה. יש הרבה נודאים מעניינים במתמטיקה שלא נכללים בתוכנית הלימודים ואולי לא כדאי שהוא פשוט ירוץ קדימה כל הזמן. בכיתת המחוננים שעולה לח' בעירי יש תלמיד מחונן שעומד לסיים במהלך השנה 5 יחידות במתמטיקה. גם הוא גאון במתמטיקה אבל זה שהוא יושב ולומד כל הזמן הפך אותו למנודה חברתית, תני לבן שלך זמן אל תתני לו חומר של ז' וח' כשהוא בסך הכל עולה לכיתה ה', תספקי לו את הצורך במתמטיקה ובלמידה אבל תדאגי שזה לא יהרוס לו בתחומים אחרים. מקווה שעזרתי, ספיר
תודה
תודה ספיר, מאד חשוב לשמוע את הצד שלך, הבן שלי לא יושב ולומד כל היום, את כל לימודי המתמטיקה הוא עושה בבית הספר (כמעט כלום בבית), ואין לי כל כוונה שיגמור 5 יחידות במתמטיקה בכיתה ח. אני מאד מסכימה איתך שהצד החברתי והחברי בכיתה חשוב לא פחות וקרוב לודאי שיותר מכמה הוא מתקדם בחומר בחשבון. אבל עדיין רק העשרה בשנתיים הבאות לא ממש ילך, ביחוד שבית הספר לא בנוי לתוכנית לימודים שהיא העשרה בלבד. הוא ילך השנה לחוגי מדע, לא מתמטיקה (בחירה שלו), ואני מחפשת תוכנית להמשך לימוד מתמטיקה ברמתו אך לא בריצה לגמור את החומר. ראיתי שיש חוברות ה.ש.ב.ח.ה גם לכיתות ז ואילך, ואני מתכוונת לבדוק אותן, היות והוא למד מהן את החומר של ד-ו ודי נהנה מהן. ושוב תודה לך על ההתיחסות, אשמח לשמוע ממך בהמשך

אין קשר בין להפוך למנודה חברתית

תשובה
אין קשר בין להפוך למנודה חברתית
לבין התקדמות במתמטיקה. יתכן, מה שכן, שהוא משקיע יותר מרץ בללמוד בדיוק משום שהוא לא מצליח להשתלב חברתית.

מגנטה1

New member
ה.ש.ב.ח.ה לחטיבת הבניים

עיצה בבקשה - מתמטיקה
בני עולה לכיתה ה, סיים את החומר של כיתה ו (חוברות השבחה) בבית הספר. אמור בעצם להתחיל עכשיו מתמטיקה של כיתה ז. יש נכונות גדולה מצד בית הספר לתת לו להתקדם בקצב שלו, אם כי פרקטית הוא היה יכול להתקדם הרבה יותר מהר. יש עוד ילדים בכיתה שלו שהם ברמה גבוהה אך לא ברמתו. יש לו תפישה מתמטית מהירה מאד ויוצאת דופן כבר מגיל צעיר מאד. ניסיתי קצת להסתכל בחומרי לימוד של כיתה ז במתמטיקה, ולא מצאתי חוברות טובות שאיתן הוא יצטרך מעט הדרכה. ברור לי שהמורה בכיתה לא תוכל ללמד אותו פרטנית חומר של כיתה ז (אני גם לא משוכנעת שהיא יכולה). אין לי בעיה לעשות זאת איתו אבל הוא מעדיף ללמוד בבית הספר, ואני גם מנסה ששעות אחר הצהריים יוקדשו לפעילות חברתית, חוגים וכדומה ולא ללימוד חומר בית ספרי חדש. השאלה היא אם מוכר לכם חומר לימוד של כיתה ז ואילך במתמטיקה הדורש מעט אינטראקציה עם המורה, תוכנות, אתרים. אנגלית לא מהווה בעיה הוא קורא ומבין אנגלית ברמה של שפת אם לגילו ויותר. חיפשתי הרבה באינטרנט ולא מצאתי. על עיצה תתקבל בהרבה תודה
ה.ש.ב.ח.ה לחטיבת הבניים
האם אתם מכירים את חוברות השבחה לחטיבת הביניים? אצלנו לומדים מהן בכיתות ד-ו, לא הייתי מודעת לקיום שלהן לחטיבה, אני אלך להסתכל על החוברות אך אני מעוניינת בחוות דעת של תלמידים או הורים של תלמידים שהשתמשו בהן תודה

אגוזים1

New member
מותר לשאול?

ה.ש.ב.ח.ה לחטיבת הבניים
האם אתם מכירים את חוברות השבחה לחטיבת הביניים? אצלנו לומדים מהן בכיתות ד-ו, לא הייתי מודעת לקיום שלהן לחטיבה, אני אלך להסתכל על החוברות אך אני מעוניינת בחוות דעת של תלמידים או הורים של תלמידים שהשתמשו בהן תודה
מותר לשאול?
מה זה חוברות ה.ש.ב.ח.ה (לכיתות ד-ו)? (וסליחה על הבורות
)

מגנטה1

New member
השבחה

מותר לשאול?
מה זה חוברות ה.ש.ב.ח.ה (לכיתות ד-ו)? (וסליחה על הבורות
)
השבחה
חוברות ללימוד חשבון שיצאו מבית היוצר של אונברסיטת בר-אילן. נותנות מענה לטווח רחב יותר של ילדים מבחינת רמה, יש רמות שונות בחוברת כך שלא כל הילדים יעשו את כל החוברת

אגוזים1

New member
../images/Emo51.gif על ההסבר../images/Emo13.gif

השבחה
חוברות ללימוד חשבון שיצאו מבית היוצר של אונברסיטת בר-אילן. נותנות מענה לטווח רחב יותר של ילדים מבחינת רמה, יש רמות שונות בחוברת כך שלא כל הילדים יעשו את כל החוברת
על ההסבר

פלגיה

New member
לא מלהיב בכלל

ה.ש.ב.ח.ה לחטיבת הבניים
לא מלהיב בכלל
מצד שני אולי בשביל ילד קטן זה לא נורא. הוא יקלוט את המושגים ויסנן את היתר.

מגנטה1

New member
לא מלהיב

לא מלהיב בכלל
מצד שני אולי בשביל ילד קטן זה לא נורא. הוא יקלוט את המושגים ויסנן את היתר.
לא מלהיב
התכוונת שהשבחה לכיתות ז ומעלה לא מלהיב? הוא הסתכל היום על בני גורן חלק א ואמר שהדפוס מאד קטן וצפוף ולא רצה אפילו לנסות לגבי התוכן, עוד הצעות?

פלגיה

New member
דיברתי על ז' ומעלה

לא מלהיב
התכוונת שהשבחה לכיתות ז ומעלה לא מלהיב? הוא הסתכל היום על בני גורן חלק א ואמר שהדפוס מאד קטן וצפוף ולא רצה אפילו לנסות לגבי התוכן, עוד הצעות?
דיברתי על ז' ומעלה
אני לא מכירה את התוכנית ליסודי. בני גורן אכן כתוב בצורה צפופה וממש לא כיפית ולא מעניינת. הצעות אחרות? הלוואי. כבר שנים אני מבשלת תוכנית לימודים למחוננים, שתהיה גם עקבית ולא רק פרפראות מלוקטות מפה ומשם. טרם יצא אל הפועל לצערי.

67AMIT

New member
הי

עיצה בבקשה - מתמטיקה
הי
החוברות מכיתה ז' והלאה בדרך כלל נושאות מראה שונה, הן פחות מושכות וידידותיות- זה נכון. אבל לא בהכרח אי-אפשר ללמוד אותם לבד, זה ודאי יהיה יותר קשה אבל צריך לבדוק אם זה באמת בגדר הבלתי אפשרי. צלמי פרק מבני גורן או מאספיס כולל ההסברים שהוא מביא ותראי איך זה הולך. במילים אחרות תעשי "פיילוט"...

מצב
הנושא נעול.
למעלה