עיצה/אני בלחץ

אירילה

New member
למען הסרת הספק - המדריך להעסקת עובד זר

כל הפרשנויות לגבי העסקת עובד זר ,חוקי או לא חוקי , אני מצ"ב את החוק פשוטו כמשמעו של "חוק עובדים זרים של משרד הפנים". מציע לכל מי שמעסיק עובד לא חוקי לדעת כי אם העובד ייתפס ברשותו , כי אז יהיה תלוי ועומד כנגדו תיק פלילי במשטרה והעמדה לדין וקנס כספי כבד מאוד.

קטי555

New member
תודה לכל המגיבים והמגיבות

מהיום הוא כבר לא עובד אצלנו.למדתי לקח ! לאחר 3 ימי סיוט איתו והטפות מיצידי שיתנהג כראוי הוא איחר בבוקר וזה עזר לי להחליט שאני לא מעוניינת בו .

קטי555

New member
עוד דבר

העסקתו מבחינה פורמלית היתה כשרה מיכוון שיש לנו רישיון.

ronnyw

New member
קטי, אני ממשיכה להתעקש

ולו בשביל אחרים... אם יש לכם רשיון זה נהדר, אבל זה לא מספיק. העובד חייב להיות רשום על הרשיון שלכם !! לפי מה שכתבת הוא עובד בעוד מקום, ולכן משהו פה לא חוקי. לא תתכן עבודה חוקית בשני מקומות במקביל. ייתכן שאתם בסדר, העובד רשום על הרשיון שלכם והמקום השני הוא חלטורה. במקרה כזה, אם הוא נתפס ע"י משטרת ההגירה אתם "זכאים" אבל הוא יגורש בכל מקרה ואתם תישארו בלי העובד... (אני לא מדברת דווקא על העובד הספציפי שלכם, שמימלא עזב, אלא ברמה העקרונית. חברות כח האדם, מהסיבות שלהן, לא נוטות להסביר בדיוק מה חוקי ומה לא, ואנשים נכנסים לפינות לא חוקיות מבלי דעת... לכן אני חוזרת ומדגישה) וכמובן, יש מי שמחליט להיות לא חוקי ולוקח על עצמו את הסיכון ביודעין. זה בסדר, בתנאי שיודעים מה עלול לקרות אם נתפסים. (אני אישית לקחתי עובדת לא חוקית לחודש לתקופה שהעובדת הקבועה שלנו נסעה לחופשת מולדת, כי לא מצאתי פתרון אחר במסגרת החוק)

zs1957

New member
קטי קחי עובדת ישראלית

אם את זקוקה למספר שעות ללא לינה מציעה לך לקחת עובדת ישראילת. יש מטפלות ישראליות נפלאות. היתרון תקשורת טובה, שפה,והן בדרך כלל מנוסות. עובד זר בא ל-24 שעות עם ויזה העובד, שלך שנס היה בלתי חוקי. לא כדאי לך להסתבך עם משטרת ההגירה את צפויה לדין ולתשלום קנס גבוה. זו עבירה פלילית. פני לחברת כ"א יש להם מאגר של מטפלות ישראליות. קחי המלצות על המטפלת ממעסיקים קודמים תראייני אותה רצוי מאד שעוד משהו מהאחים יהיה בראיון. מאחלת לכם בהצלחה ובמציאת מטפלת טובה מסורה והגונה. זהבה

אני מסכימה איתכם בכל הקשור לעובד זר/ישראלי

רק יש בעיה אחת , עובד ישראלי לא יהייה מוכן לעבוד בשכר שעובד העובד הזר, ובטח לא לעזור כמו העובד הזר, ורק להשכלה כללית אפשר למצוא עובד זר שיעבוד LEVE OUT כמו שיש לי, זה לא בעיה רצינית כ"כ, ההפך, עד כמה שהבנתי הם מאוד מרוצים מהסידור הזה. ניצה.

ענתי44

New member
יש הרבה עובדים ישראלים מסורים

עם כל הכבוד לעובדים הזרים, ורובם מלאכי עליון עלי אדמה, יש לא מעט עובדים ישראלים מסורים. יצא לי להכיר כמה עובדות ישראליות. למעט אחת כולן עובדות מכל הלב, בשכר מינימום שממנו עוד יורדים להם כל מיני דברים. עובדים ישראלים בתחום, ואני מתכוונת גם לאלו שבאות לבית האדם ובין לעובדות בבתי אבות ובתי חולים, רובם עובדים בשכר מינימלי וקשה, הבעיה שהם בעלי משפחות ולא יכולים להשאר 24 שעות ביממה בבית הקשיש. ולכן אם צריך מישהו להרבה שעות שווה להעסיק עובד זר, אבל אין לפסול עובד ישראלי, בעיקר כשמדובר בכמה שעות יומיות.

zs1957

New member
ניצה בבקשה לכבד עובדים ישראליים

יש הרבה מאד עובדים ישראליים מסורים. לאמי ז"ל היו מטפלות ישראליות במשך שנתיים עד שעברנו לעובדת זרה הן היו נפלאות. שכרן היה דרך חברת כ"א והן היו מסורות ועשו הכל. אפשר להעסיק עובד ישראלי לפי שעות תולי במצב החולה אני מדברת על ראשית המחלה. ובכלל בשלב הזה עדיף מרכז יום ועוד שעות עד לשינה בעובד ישראלי. יש לנו שכנה שיש לה עובדת ישראלית בסופי השבוע כאשר המטפלת יוצאת לחופש. ישראלית שעובדת במשרה מלאה אמא לשני ילדים נשואה ועושה עבודה נוספת כדי להגדיל את משכורתה. הקשישה מאד אוהבת אותה ומאד מחוברת אליה. היא נותנת לה תשומת לב מכל הלב ויש לה המון סבלנות אליה. היא אוהבת אותה יותר מהעובדת הזרה. ויש לה עובדת זרה מצויינת. אל נשכח כי הועבדת הישראלית לא היתה נשארת אתה בכל סכום שבעולם 24 שעות. האשה חולה דמנטית עם בעיות התנהגות חמורות ולא מוכנה לקרחת כל תרופה. היא עדיין צלולה יש רגעים שהיא משייטת וכמובן פגיעה בזיכרון לטווח קצר. יש לה אלימות מילולית קשה מאד כלפי המטפלת , היא צועקת עליה ולא מכבדת את עבודתה. והמטפלת מקסימה אני לא מבינה איך היא יכולה לסבול אותה ומדוע בני המשפחה לא דואגים כי תקח תרופות הרגעה? יש לה בן רופא רק ממנו היא פוחדת ועל כולם היא רוכבת. אבל המטפלת הזרה שמה לה גבולות וכל פעם היא מנסה לפרוץ ולעבור את הגבול והיא מחזירה אותה חזרה. אני לא אתפלא אם יום אחד המטפלת תעזוב בפתאומיות. כמה מרורים המסכנה יכולה עוד לאכול?

הבנתם אותי לא נכון,

אין לי שום דבר נגד עובדים ישראליים, היה לי ניסיון קצר מאוד עם עובד ישראלי, שבא לראיון הסכמנו על שעות ועל שכר, כמו שרצה בלי ויכוח כלל, ולא מינימום, ואני שמחתי שלפחות פתרתי לי בעיה של כמה שעות, ואחה"צ התקשרה מישהיא בשמו והבהירה לי שהוא לא מגיע למה ככה! והאכזבה שלי היית גדולה. אם החולה נמצא במעון יום וסידור עם מטפל ישראלי לשעות אחה"צ זה מצויין אבל למשך שעות היום, אנחנו מאוד מפונקים , הכוונה לישראלים, וקשה לי להאמין שמישהוא היה מחזיק עם טובי כ"כ הרבה שעות ובסוף עוד נחמד אליו. לדעתי אם היו הופכים את שעות הסיעוד "לעבודה מתגמלת יותר" או לעבודה מעודפת, החבר'ה הצעירים שמשתחררים מהצבא היו קופצים על זה, לתקופה של שנה שנתיים, אבל לצערי זה לא המצב, לכן זה נראה כמו שזה. יום טוב לכולם, ניצה.

קטי555

New member
שאלה חשובה

עכשיו אחי נותר עם עובד ישראלי שמלווה אותו להליכה כל יום שעה אחת.הוא מועסק דרך חברת כוח אדם.העובד מקבל חצי מהמחיר שאני משלמת לו אבל אני שקטה כי אין לי מחוייבות של מעסיק כלפיו.העובד מתעקש שאשלם לו ישירות ללא התיווך של החברה.אם אסכים לדרישתו ואשלם לו ביטוח לאומי האם זה מספיק?

אירילה

New member
הערת ביניים - טוב לדעת לשתוק לפעמים

לי מבחינה אישית , ישנם 2 ימים שאינם מבחינת חג ,אך נושאם המשותף הוא הזכרון וכיבוד מעמד היום. ביום הזה אני מנטרל את כעסיי ומרירותי באם הם חלים בדיוק ביום הזה , באופי שלי אני מאוד מאוד ביקורתי ,אבל למדתי ביומיים האלה להתגבר על יצרי. ומדוע אני מעלה זאת ע"ג הפורום? לפני מספר חודשים היתה פניה של גברת צעירה שדרשה לבקש מידע והערתי לה אז שישנה המילה בבקשה ,חלקכם חלק עלי וחלק לא , אבל לעולם לא מצאתם אותי מעיר למישהוא בערב/יום השואה או בערב יום הזכרון ולא מצאתם אותי דורש פרטים. לא אסתיר הפעם את הרגשתי מכם , אני נעצב וכעוס , אני נעצב על כי טרם למדנו לכבד כאן את האחרים , אנחנו לא מכירים את האדם שמאחרי המסך , לא את סיפורו ואת הרקע שמביא אותו לכתוב בפורום ,לא כולם באים במטרה להציק , או סתם כי בא להם. אם מישהוא לא מספק לנו את כל הנתונים ,אנחנו עטים עליו...תביא נתונים.... ואם לא? אז מה ??? לא נעוזר לא??? לא נתחייס אליו כי אינו מביא לנו את כל הנתונים שאנחנו רוצים לדעת עליו? למען השם ,הגיע הזמן להפסיק עם זה , רדו מהאנשים שלא מצאו חן בעיניכם ,אף אחד לא חייב לספק לנו את מאוויינו , יש לכבד כל גולש ולא להבריח אותו ואני כותב לאנשים מסרים ומקבל את סיפורם במסרים ומבין את הרקע ולא "עוקץ" ,כשהקמתי את הפורום לא תארתי לי שכך ייראה הפורום ,שכך ייתקבלו גולשים חדשים/ישנים. אף אחד לא חייב לנו כלום ,אנחנו עושים זאת כי זה מטרת הפורום לעזור לתמוך ולא לדרוש!!! פרטים אחרת.....,ומי שלא נראה לו וסליחה על הממשפט "סייג לחכמה שתיקה". ולי פשוט נמאס מכל ההערות ,תלמדו להתייחס בכבוד לאחרים וגם אם מישהוא לא כתב חג שמח ,חשבתם ,אולי הוא במצוקה? אולי הוא לא במצב רוח של חג? למה לתקוף????? הערה כמו שאז אני הערתי למילה בבקשה ,היתה הערה אלמנטרית של דרך ארץ במיוחד כשבאה אז מעלמה צעירה ,באמת שאז המקרה היה יוצא דופן , אבל חבר'ה אנחנו לא ילדים בני עשרים ,חצינו כבר את גבול ה 40 וחלק מהפורום גם את ה 70 ,אנחנו בני אדם.... ובמיוחד שמגיעים ימים כמו יום השואה יום הזכרון אצלי אישית ,יש את הכבוד הראוי להם וכולי מקדיש את הכבוד המלא לימים אלו ובטח שבטח לא "נכנס" באנשים ביום הזה. ראו מה קרה בערב יום השואה ושלאחריו ,אפילו בינינו לא הבלגנו? ככה לא אמור להיראות פורום תמיכה!!! מה קרה לכם אנשים??? תתאפקו ,תבליגו ,תתיחסו בכבוד אחד לשני ,די עם העקיצות , די עם ההערות - באמת די!!!!! ועוד דבר - אמירת המילה האחרונה זו היא דרך פסולה בעיני כשמדובר בפורום תמיכה ,אנחנו לא חייבים להיות אומרי המילה האחרונה ,מילה אחרונה פירושה התרחקות מאחרים וככה לצערי הרב ומתוך שיחות עם אחדים מאנשי הפורום ישנה אותה הההרגשה גם לאחרים פה. אני שוב מבקש ,באמת די !!!! ולא רוצה לחזור יותר על המאנטרה שוב. שיהיה לכולם המש ךחג עצמאות שמח וסליחה על פרץ ההרגשות שלי כאן. גרשון

למעלה