עיצה/אני בלחץ

קטי555

New member
עיצה/אני בלחץ

בן משפחה,כל ארחיב את הסיפור,יש לנו רישיון העסקת עובד זר.היו נסיונות בשנתיים האחרונות להעסיק עובד אבל זה לא הולך בגלל סיבות שונות. עכשיו מצאתי עובד זר שבהסכם ביננו הוא יגיע לחמש שעות ביום,שעתיים בבוקר ושלוש בערב תמורת סכום שקבענו..אמר שמתאים לו. ואני ארשום אותו אצלי.אתמול הוא התחיל והיום כבר נעלם.כל הבוקר התקשרתי ולא ענה לי למרות ששמעתי ממתינות.רק אחהצ תפסתי אותו בדרך עקיפה בטלפון.הוא אמר שישן,שהוא חולה, ועוד תירוץ שבן המשפחה שם עליו ידיים.יש לי הרגשה שאנחנו הולכים לאכול מרורים מימנו. האם מקובל לרשום ולבטל אחרי יומיים שלושה?מה אני עושה?

רגינה9

New member
יענקלה, על זה נאמר-לא תמיד חייבים להגיב

קטי, לא ברור מדברייך האם הגעתם אל העובד דרך חברת סיעוד-כ"א? כי אם כן, תפנו אל חברת הסיעוד שתבדוק עם העובד, מה קורה איתו, או תחליפו באחר. הדרך החוקית היחידה להעסקת עובדים זרים, היא באמצעות חברות הסיעוד.

קטי555

New member
רגינה

אני מצאתי אותו והבאתי אותו למשרד כ'א על מנת לרשום אותו הכל נעשה בצורה פורמלית רק שבינינו יש הסכם למספר שעות ואני לא עידכנתי את חברת כח האדם על כך.

רגינה9

New member
אם כך, מציעה לך לפנות לחברת כ"א

לעדכן אותם בנושא התנהגות העובד ואולי גם לבקש להחליפו באחר. לא ידוע לי על בעיה להחליף את שמו, במשרד הפנים, בעובד אחר. להודיע להם שהעובד כבר לא עובד אצלכם.

קטי555

New member
הבעייה היא

שהרבה זמן לא היה לנו עובד זר ,וגם עברתי לחברה חדשה עם העובד הנוכחי ,זה ניראה תמוה שתוך יומיים הכל מתפרק לא?

רגינה9

New member
אולי תמוה, אבל זה קרה-עובדה

אולי ללמוד לפעם הבאה. מאחר ומדובר בעובד שכבר נמצא בארץ, אפשר לקבל חוות דעת מהמעסיקים הקודמים.

ronnyw

New member
שלום לך

אם אני מבינה נכון, יש לך עובד זר חוקי לגמרי שהגיע אליך עם קשר מחברת כח אדם. עד כאן הכל טוב, כמו אצל כולנו. מכאן כל מה שאכתוב הוא על סמך מה שהבנתי מדבריך, ואם אני מפרשת לא נכון - התנצלותי. את - מסיבותיך שלך - קבעת איתו סידור לכמה שעות ביום עם תשלום בהתאם. אני מניחה שכיוון שזה פחות שעות ממה שנהוג, גם התשלום יותר נמוך. אני מניחה שהעובד היה רוצה לעבוד במשרה מלאה ולהרויח יותר, אבל הסכים להצעתך כי זו "ציפור ביד". אבל - נוצר מצב שיש לך עובד שלא ממצה את יכולת ההישתכרות שלו, וברור שמיד שימצא עבודה יותר מכניסה - יעזוב אותך. ואלי זה מה שקרה? כל המצב הזה נראה לי לא כל כך בטוח, וגם אם תמצאי עובד אחר, ותסכמי איתו את אותם תנאים למשרה חלקית, תהיי באותו מצב סיכון. אני מתפלאת שחברת כח האדם לא הזהירה אותך מ"בריחה" ששל עובד כזה. אם כל מה שכתבתי נכון (כי זה לא כתוב במפורש במסר שלך) - אני חושבת שאת צריכה לשנות את השיטה ולקחת עובד במשרה מלאה (וממילא בתשלום מלא). לא יודעת אם זה מתאים לכם.

קטי555

New member
הבהרה

העובד הזה מעוניין במספר שעות ביום כי יש לו הכנסה נוספת כך הוא אומר.מה שהבנתי שהוא היה צריך שמישהו ירשום אותו באופן חוקי ואני התאמתי לו.אבל איך שהוא התנהג מצביע על חוסר יושר וחוצפה .לתת לי להתקשר יום שלם מבלי לענות ולא להודיע לי שהוא לא מגיע.

ענתי44

New member
חג עצמאות שמח קטי../images/Emo104.gif

וברוכה הבאה מה שלי לא ברור, האם לבן משפחתך יש אלצהיימר? כי אם כן אז זה ממש לא נכון להשאיר אותו לבדו והוא זקוק להשגחה צמודה של 24 שעות, גם אם הוא בתחילת המחלה. אם מדובר בחולה שגרים איתו בני משפחה ואשר נזקק רק לכמה שעות אז למה להביא עובד זר כשברור שהעובדים מחפשים משרה מלאה? ניתן לפנות לכוח אדם ולקבל עובד ישראלי לכמה שעות ביום. כך אני נהגתי. אם מדובר בכמה שעות אפשר גם לקחת את יקירך למרכז יום, שם יהיה לו סדר יום ומבגרת תומכת ולכם את השקט והרגיעה שהוא או היא בידיים טובות. וגם אם שכרת עובד זר לכמה שעות תקחי בחשבון שהמחוייבות הראשונה שלו למקום הראשון בו הוא עובד משרה מלאה. ואם שם יצטרכו אותו בשעות שלכם הוא ישאר ולא יבוא אליכם. זה רק הגיוני שינהג כך. אבל נניח שגילית שהעובד שלך הוא טרבל מייקר למה להשאיר? את מפקירה בידו את היקר מכל ולכן אם את לא מרוצה את יכולה להחליף בחברת כוח אדם שבה את שייכת. בגלל שלא נעים תמשכי את הזמן ותסבלי? וחמור יותר החולה שלכם יסבול? כדי לטפל בחולה עם אלצהיימר או מחלות דומות צריך לפתח עור של פיל ולהפעיל שיקולי תועלת. מאחלת לכם שתמצאו את העובד המתאים ביותר ליקירכם.

יש כאן בעייה נוספת

קטי יקרה , ממה שכתבת ברור שהוא עובד לא חוקי ואת עוזרת לו בהלבנת עבודתו השנייה יכול להיות מצב שאת שותפה בכך לעברה וזה חבל מאד אני מבינה שזה נוח לך שהוא עובד רק מעט שעות, אך הרישיון שאת מקבלת הוא עבור עובד במשרה מלאה ואת חותמת על כך במשרד הפנים בכל מקרה , כבר ראית שהוא מצפצף ולא אחראי, אז לפי דעתי עדיף מישהו שיעבוד רק אצלכם מאחלת לכם הצלחה במציאת עובד רציני ואחראי טובה

ronnyw

New member
קטי, חוזרת בי ממה שכתבתי,

אכן, לא הבנתי את התמונה. אבל ההסבר שלך חושף בעיה אחרת (גם ליאורלילי העירה על זה). עובד זר מגיע ארצה אל חולה ספציפי שיש לו רשיון. רק אליו. זו מערכת יחסים חד-חד ערכית - עובד זר יחיד מול חולה מקומי יחיד. לא יתכן שהעובד יעבוד אצל מישהו נוסף. כל קומבינה בנוסף לעבודתו העיקרית ("רק" עבודה חלקית או רק עבודה בימי ראשון או רק עבודה אצל בן משפחה וכו' וכו') היא פשוט לא חוקית. ייתכן שזה סיכון שאת מוכנה לקחת על עצמך, וזה בסדר אם מודעת למשמעויות. חברת כח האדם שסייעה לך (שוב - רק אם הבנתי נכון את הסיטואציה) עברה ביודעין על החוק . אל בהלה, היא לא החברה הראשונה ולא האחרונה... בכל מקרה הסיפור והעובד לא מריחים טוב... חפשי לך מישהו מתאים יותר וחוקי. ייתכן שתהיה לך בעיה עם חלקיות המשרה.

ענתי44

New member
בשביל כמה שעות ביום דרורה

ניתן לקבל עובדת/ עובד ישראלי. רובם מעולים, והם שמחים לעבוד כמה שעות ביום ובמקרה של מחלה יש מחליף מידי. זה אפילו תופס בשירות המגיע לחוק סיעוד. באמת אין טעם להתעסק עם עובד באופן לא חוקי ואשר מחוייב בראש ובראשונה למעסיק החוקי והעיקרי שלו. וזה מה שהצעתי לה. עובדים זרים זה מעולה למי שזקוק להשגחה צמודה כל שעות היממה. יש אפשרות להעסיק לכל השבוע, למעט יום חופשי אחד, עם לינה בבית הקשיש ובמקומות מסוימים כמו המרכז ניתן לקבל עובד ללא לינה.

ronnyw

New member
כמובן שענתי צודקת

כשמדובר בחלקי משרה וללא לינה - ניתן למצוא ישראלי. היתרונות: אין בעית שפה, אין בעית מנטליות, בתהליך המיון אפשר לדעת במי מדובר ואין "חתולים בשק" ועוד ועוד. (וגם מספקים עבודה לישראלי. אולי לא השיקול הכי חשוב, אבל בהחלט שיקול...)

ענתי44

New member
חשוב מצב יקירך לא הגיל שלו

אדם שעדין צעיר לא יקבל שעות סיעוד אבל יקבל קצבה מיוחדת לעזרה במימון הטיפול. קטי אם מדובר בחולה אפילו צעיר יחסית, שכבר במצב לא טוב חשוב למצוא סידור שלא ישאר בגפו. בכל אופן טוב שפיטרת את העובד ומחזיקה לך אצבעות שהעובד הבא, הין אם זר בין אם ישראלי יטפל בו בחריצות ומסירות.

למעלה