עיצה (או משהו כזה)

The 3rd Paradox

New member
עיצה (או משהו כזה)

שלום אנשים,

אחרי הרבה הרבה חושבים החלטתי לעשות את המעבר לת"א.
פירסמתי כאן שאלה בעבר אבל אני אשמח לעוד עצה.

כידוע, השכירות לא פיקניק ומצאתי דירה חמודה וקטנה שיש בה הכל (אין לי יכולת להביא רהיטים, ובטח שלא מכשירים חשמליים), כולל תשלומים.
המחיר די גבוה.. 2,500 לחודש.

אני די חושב שאני יכול לעמוד בזה אבל אני מפחד להתחייב מבלי למצוא עבודה.
מעסיקים לא חוזרים אליי כשאני מציין שאני מוכן להעתיק מקום מגורים או משמיט את הפרט.
אני מפחד שאני אתקע מבלי למצוא עבודה...
אני יכול לשרוד חודש-חודשיים מבלי עבודה... ואם אני כן אמצא עבודה, השאלה מה יהיה השכר...
אני טוב במחשבים אבל אין לי הרבה ניסיון וכן כמה קורסים שלקחתי.

אשמח לכל עצה שהיא.
אני באמת זקוק להתחלה חדשה ואני חושב שת"א זה הכיוון.

dw2322

New member
השאר באזור מגוריך

צר לי, וסליחה על הנימה הביקורתית, אבל אתה לא נשמע לי רציני או מוכן לעצמאות. אף אחד לא ייקח אותך לעבודה במחשבים על סמך כמה קורסים. בשמירה, מלצרות או כזבן בחנות? אולי כן. אולי! יצא לי להכיר מלצריות וזבניות הרבה יותר עצמאיות מאיך שאתה נשמע.

עוד סיבה מדוע אתה לא נשמע לי רציני - מדוע אין לך יכולת להביא רהיטים או מכשרי חשמל? מה? לארגן מיקרו, TV יד 2(שמנה וזולה, 50-100 שקל ולפעמים אפילו במתנה, העיקר שתיקח את הגרוטאה מבית המוכר), מאוורר ומנורת שולחן זה למעלה מכוחותיך?
אין לך אפשרות לארגן כסא, מיטה, מזרן, ספה ושולחן כתיבה? לא שמעת על איקאה או הום סנטר? (או פשוט סתם להסתובב ברחובות ולמצוא כסא זרוק)
מה שרשמתי למעלה זה מה שכל סטודנט מתחיל באוניברסיטה מסוגל לעשות. מכרתי פעם איזה כסא משומש לסטודנט ב 40 שקל, והוא קנה פשוט כי זה היה כסא יותר טוב מהזבל'ה מהרחוב שהיה לו.

הפריטים היחידים שאותם באמת קצת יותר קשה לארגן זה מקרר, תנור גז ומזגן, וגם אלה - זה בעיקר שאלה של כסף (לרכישה והובלה), אבל על אלה בכ"ז כן שווה לשלם בדירת שכירות, כי זה יותר תיק להביא אותם בעצמך.
כל השאר אתה יכול לקנות תוך שעה כפריט חדש, ביוקר, ותוך ימים ספורים בלוח יד2, בפרוטות. יש גם איזה מקום בשם דנדש ליד קניון איילון, שמוכר ריהוט יד2 מחודש.
הכי פשוט זה לקבל את הפריטים הנ"ל במתנה מבית אבאמא, ושהם יתפנקו להם עם פריטים חדשים.

אם זה גדול עליך? תשאר היכן שאתה גר. אתה לא נשמע לי מוכן לעצמאות בת"א. אתה לא רוצה להסתבך עם בעל בית שאתה לא מסוגל לשלם לו אחרי חודשיים.
יותר קל להתחיל לעבוד, בכל עבודה שהיא, מבית ההורים, היכן שאין לך הוצאות דיור ושדואגים לך לכל דבר. אז תיסע שעה שעתיים לעבודה - לא מתים מזה. יש ערביות שנוסעות יותר.

אחרי שתהיה עצמאי יותר, ויהיה לך הון התחלתי של לפחות חצי שנה אם לא שנה שכירות כזו, אפשר יהיה להתחיל לדבר.

The 3rd Paradox

New member
התגובה שלך הרבה יותר מביקורתית

יש כאן המון כעס ותסכול, ואני לא בטוח שזה אמור להיות מכוון כלפי.
אתה אמנם מבוגר יותר ממני ואני מכבד אותך ואת הזמן שלקחת לכתוב את הדברים, אבל קח אוויר ונווט את הביקורתיות שלך למקום אחר.
ביקשתי עצה, לא התקפה.
בכל אופן, אני מקריית שמונה. ניידות היא בעייה רצינית אצלי.
חסכתי כסף בצד שיכול לכסות עד חצי שנה של חוסר-מעש בבית, מצרכים בסיסיים ושכ"ד בת"א.

אני לא יכול להביא איתי שום דבר מהבית. נקודה. ולא חשוב מה הסיבה.
בכל מקרה, תודה על העיצה והחוו"ד שאני לא נשמע עצמאי מספיק.
רשמתי לי בצד את הערתך.

dw2322

New member
ניסיתי לחסוך לך אלפי שקלים ואי נעימות

מול המשכיר. להתקע ללא כסף אחרי חודשיים בת"א היה נראה לי מצב מאד מאד לא סמפטי (שמתי את עצמי במצב שבו אחרי חודשיים אני תקוע בדירה ולא יודע כיצד אשלם את יתרת 10 החודשים עד לתום החוזה, יש לי הרגשה שהמשכיר לא יגלה הבנה ואז, נוסף על אי הנעימות האישית, אי הנעימות תחלחל גם לערבים לחוזה (הורים? חברים?), לא כיף). באמת שאין פה שום כעס או תסכול. אחרי הכל זה הכסף שלך, לא שלי. לדעתי עדיף לשמוע ביקורת מראש ברשת, בחינם, מאשר לחוות בעיות כלכליות במציאות בשטח.

יכולת גיבוי של חצי שנה נשמע לי כבר הרבה יותר טוב מחודשיים ועדיין, הייתי מנסה להתחיל לעבוד מהבית בקרית שמונה, ולו בכרמיאל, חיפה או הקריות, ואחרי שמתנסה קצת בעבודה מעז לקחת את הצעד של לעבור למרכז (אפשר גוש דן ולוא דווקא ת"א, שיקרה יותר). מעבר לחיסכון של ההון הראשוני זה גם יאפשר לך להציג ניסיון קודם למעסיקים. עבודה כלשהי, במחשבים הסיכוי אפסי (על כל מישרה מתמודדים גם הרבה בוגרי אוניברסיטה או מכללה בתחום)

לגבי הפריטים לבית, בתגובות הקודמות תוכל לראות כמה הצעות לאפשרות ציודו, מה שמאפשר לך לא לנעול עצמך אך ורק לדירה מרוהטת קומפלט - מה שגם מצמצם לך דרמטית את המבחר וגם מעלה את המחיר החודשי. אל תזלזל בעוד 500 שקל לחודש - זה שקול ל 6000 שקל מדי שנה, שזה המון כסף. להערכתי לפחות 90% מהדירות להשכרה אינן מרוהטות בשלמות (ריהוט חלקי, בד"כ זבל'ה, יש מדי פעם, לפעמים מקבלים חינם ולפעמים זה עולה טיפה יותר מדירה ריקה), וחבל להצטמצם לאלו המרוהטות. באלף שקל אתה יכול לצייד בעצמך דירה סטנדרטית (כלומר כזו עם מקרר בלבד, לפעמים יש מזגן ותנור גז), בפריטים יד2 כמובן. רונה הציעה רעיון אפילו עוד יותר טוב משלי (אם כי בשבילו צריך עוד יותר מזל).

רונה 2346

New member
dw ראית בן כמה הוא..בן 83

כך לפחות הוא ציין זאת כשנרשם.

אבל אם להיות רציניים לרגע - יש גם את אתר אגורה. למטה יש קישור לאתר.

ציטוט מתוך האתר - "כאן, סוף סוף, תוכלו למצוא למי למסור את החפצים שכבר אינכם זקוקים להם.
(כי חבל לזרוק דברים שיכולים להועיל למישהו אחר)

כאן, סוף סוף, תוכלו למצוא את האדם שימסור לכם את החפץ שאתם כל כך רוצים.
(כי חבל להוציא סתם כסף, במקום לעשות איתו את הדברים שבאמת רוצים)"

dw2322

New member
יופי של רעיון

ראיתי שם עכשיו למשל ספות, מיטות או מזרנים שבכיף שווים את ה 100-200 שקל שאפשר לקבל עליהם בלוח יד2 (שזה עשירית או 1/20 ממחירם כחדש). אני לא הייתי מוכן להיות עד כדי כך נדיב כמו האנשים הממש ממש טובים שבלוח הזה. מחלקים שם אפילו מיקרוגלים במתנה (אם כי חלק אומרים שהם לא תקינים ומיועדים לחלפים). אני הייתי מבקש את ה 30-50 שקל על מיקרו ישן (עובד!), שנראה לי תמחור ממש בסדר לקונה (עשירית מחיר מחדש). אפילו מחשבים ומסכים מחלקים שם במתנה (אני הייתי מבקש נגיד 50 שקל).

באמת אין בעיה לצייד דירה בסיסית (כלומר כזו עם מקרר, תנור גז ומזגן) באלף שקל קומפלט דרך לוח יד2. דרך אגורה מסתבר שאפשר לעשות את זה אפילו בחינם

רונה 2346

New member
אמש בבית ביאליק במלאת 79 שנה למות המשורר

אירוע הזכרון לח.נ. ביאליק נערך אמש בגן ביתו בת"א.
בתוכנית הופיעה הזמרת הצעירה אגם בוחבוט, שרה את השיר ""הכניסיני תחת כנפך" ביצוע מרגש.
דברים נשאו הפרופ' בן-עמי פיינגולד.
אהוביה מלכין בן ה-96 סיפר על ילדותו והכרותו את ביאליק.
בהיותו בן 7 בביתו בנהלל התארח לארוחות ביאליק שגר תקופה קצרה בנהלל. מרתק היה לשמוע.
השחקן שלמה בר-שביט בן ה-85, (הוא ציין זאת, עלה לדבר אחרי אהוביה) קרא קטעים מתוך "יום שישי הקצר".
השחקנית הנהדרת יבגניה דודינה,שגם פתחה את הערב, קראה משיריו של ביאליק בהטעמה וברגש. נפלא לשמוע.
ולסיום הערב הציג חוקר תולדות הסרט העברי יעקב גרוס סצנות מ"הדיבוק" ו"מאלוף בצלות ואלוף שום" על גבי המסך כשברקע בניין העיריה המואר. מראה יפה.
ערב מעניין אוירה נהדרת בחצר ביתו של ביאליק בתל-אביב.
בצילום, אגם בוחבוט שרה בגן ביתו של ביאליק וברקע בית העיריה הישן המואר -

למעלה