עיסת נייר חלקה

hilaa4

New member
עיסת נייר חלקה

אני מעוניינת להגיע למצב של עיסת נייר ברמה חלקה ככל האפשר, לכן התחלתי לבדוק בכל מיני אתרים ומאמרים, ולפי בדיקה שלי זה רק עם עיתונים גרוסים- ע"י בלנדר, מישהי משתמשת בשיטה הזו? אני מעוניינת לקנות בלנדר שישמש רק לזה, אשמח מאוד לקבל המלצות, עצות , או כל דבר שרק מתחשק לכן לכתוב. שמחה שיש את הפורום הכייפי והתומך הזה! הילה

50מרלין

New member
שלום הילה, מציעה לך בתור התחלה לקרוא בקישורים

את הדיונים בנושאים הקשורים לעיסה חלקה. רק עיתונים גרוסים - לא בהכרח- כל נייר טוב לעיבסה בתנאי שיקבל "טיפול" נכון,,,אפשר להגיע לעיסה חלקה עם נייר גרוס לבן, נייר עיתון, ונייר טואלט, אם תקני בלנדר הכמות שתטחני כל פעם היא מזערית והמנוע מתחמם מהר מאוד, אפשר לטחון עם מערבל צבע שקונים בטמבוריות ומחברים למקדחה את הנייר ואפשר עם פודפרוססור שתתרמי למען מטרה זו- בקיצור דרכים רבות יש לטחינת הנייר, אפשר להשרו במיים חמים ואפשר לוותר על ההשריה,,,,פשוט תתחילי להתנסות ולהחליט מה טוב עבורך כל אחת ודרכה המסוימת להכנת עיסה חלקה- וכל הדרכים טובות

hilaa4

New member
..

תודה על התגובות, מרלין תודה על הקישורים אבל לא מצאתי שם מידע על איך להחליק, הדבר שהיה הכי דומה זה איזה מרקם אוהבים יותר. שמחה לדעת שכל נייר טוב לעיסה
אשמח לראות תמונה של מערבל צבע, ולדעת בערך טווח מחירים. וגם קצת מידע על פודפרוססור כתבת: "קיצור דרכים רבות יש לטחינת הנייר", לצערי לא מצאתי הרבה
ומחפשת המון המון המון!!!! ואיך אתן מכינות??? אני נכון לעכשיו קורעת חתיכות נייר טאולת ביד, אחד אחד, יוצאות לי עבודות נחמדות- עבודות.. עבודה
בטוחה שאם העיסה הייתה טחונה טוב יותר העבודות היו איכותיות ומגניבות יותר.

50מרלין

New member
תמצאי במאמרים הסבר להכנת עיסה מנייר טואלט

של ענת אורפז,אין צורך לקרוע את הנייר. מחירו של מערבל צבע נע בין 25-50 ש"ח לפי הגודל(פחות או יותר) ובקשר לטחינה- אפשר עם המערבל , אפשר עם פודפרוססר ואפילו אפשר עם מוט הלבנדר לתת כמה "לחיצות" על העיסה שטוחנות אותה היטב- רק צריך להזהר שהמנוע לא יתחמם מוט הצבע טוב לטחינה של כמות גדולה של עיסה וכמו שאילנה כתבה יש נייר גרוס לפתיתים קטנים שהוא הכי קל לגריסה ועובודה- לתערובת הטחונה והסחוטה את מוסיפה גם דבק פלסטי וגם דבק טפטים , ולשה היטב!!! חשובה מאוד הלישה - בדיוק כמו בבצק
ואם עדיין את לא מרוצה מהעיסה לאחר סיום העבודה , את מחליקה אותה בעזרת קצת דבק טפטים - פעולה הנעשית כשהעיסה רטובה

ILANAS52

New member
עיסה חלקה

לא צריך בלנדר אלה מקדחה עם מערבל צבע יותר קל ויעיל ולא צריך עיטונים אלה ניר גרוס ואפשר גם להסיג ניר גרוס לפטיטים בסוף העבודה לפני היבוש להרטיב את הידים בדבק טפטים ולהחליק בהצלחה

hilla52kg

New member
עזרתן לי המוןןןןןןן

תודה רבה, מעריכה אתכן! בקרוב אעלה עבודות
שולחת חיבוקים ונשיקות!

למעלה