עיסקת טאואר/אינטל (TSEM)

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
יש ארביטראג' עיסקה לא קטן.
רוצים להרוויח 16%? קנו טאואר | ביזפורטל (bizportal.co.il)
אם אינטל אכן תקנה את טאואר לפי החוזה אז אפשר לעשות פה רווח זריז תוך כמה חודשים. אם העיסקה תתפוצץ? המניה תחטוף.
עוד סיכון הוא אפשרות תמחור מעט נמוך יותר של העיסקה (כי לא סביר שאינטל תוותר כ"כ מהר על הוספת מפעל יקר להקמה, ועוד מחוץ לסין).

בזמן הכתבה TSEM נסחרה ב 45$, היום קצת פחות, ב 42-43$
האקזיט אמור להיות ב 53$. 10$ זריזים למניה, מה רע?

קניתי קצת היום, בעקבות רציונל שאקזיט MBLY המוצלח מהשבוע שעבר יקל על אינטל להשלים את העיסקה.
זהירות! אם אינטל מפוצצת את העיסקה הנייר חוטף. זה לא ארביטראג' חסר סיכון.

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
tsem ירדה אתמול בנאסדק כמה אחוזים ל 41$
יש הערכה האומרת כתוצאה מחשש מוגבר לפיצוץ העיסקה אחרי שדווח אתמול שהתפוצצה עיסקה אחרת, במסגרתה דופונט היתה אמורה לקנות את ROG, והרגולטור הסיני התנגד. אמנם אין סיבה שהסינים יתנגדו לרכישת tsem אבל עד שזה לא מאושר זה לא מאושר והסיכון קיים. זה מה יש.

בעקבות פיצוץ עיסקת דופונט ROG נחתכה כמעט בחצי! אם כי אפשר לאמר שהמניה נסחרה מאד ביוקר. כעת, אחרי החיתוך בחצי, היא נסחרת במכפיל 30.
משקיעי דופונט (DD) דווקא מבסוטים מפיצוץ העיסקה היקרה והמניה עלתה :p

לפי הכתבה המצ"ב יש כנראה קרנות עם אסטרגיית merger arbitrage ויתכן ואלה צמצמו חשיפה לפירמות נרכשות (לא אישי נגד tsem, גם AIMC, SIMO) ולפיה דופונט שמחה מאד להחלץ מהעיסקה
DuPont's canceled acquisition fuels fears of China scuttling mergers (yahoo.com)

נערך לאחרונה ב:

כוכבית מצויה

Well-known member
עוד כתבה, הפעם ישראלית מגלובס, על ה merger arbitrage והסיכון הסיני:
טאואר בהנחה של 24% על מחיר המכירה לאינטל: הזדמנות או סיכון? - גלובס (globes.co.il)

tsem ירדה ל 40$ (אקזיט העיסקה 53$), כלומר פוטנציאל תשואה תאורטי של 30% תוך כמה חודשים.

מחזיק ולא ממליץ
מצד שני אם העסקה לא תצא לפועל המנייה תתרסק לפחות ממה שהיא היתה לפני ההודעה על הקניה.
הסיכון גדול מידי לטעמי.

dw

Well-known member
מנהל
הסברתי למעלה את הרציונל בכניסה לטרייד הזה.
ב 40$ יש לנו אפסייד של 13$ ודאונסייד של 7$ - בהנחת חזרה ל 33$ מחיר טרום עיסקה.

הקטגוריה תטען לירידה נוספת עקב מצב שוק חלש משהיה לפני שנה, וזה נכון, אך מנגד טאואר תקבל מיליארד שקל במתנה, ולכן הנחת 33$ נראית לי סבירה ומידתית.
כעת נשקלל הסתברויות אישיות, כשאני הנחתי יחס 90/10 ולכן הטרייד אטרקטיבי. לדעתי.

dw

Well-known member
מנהל
הכשל הסיני נמצא ב 10% הסתברות לפיצוץ.
נגיד שקרה. ליבי ליבי לעצמי ולשאר המחזיקים. כעת לאיזה מחיר אתה צופה ש tsem תרד?
בתחשיב שלי הנחתי 33$, כלומר הפסד של 7$ למניה (במחירי היום, אני קניתי קצת יותר יקר). זה הדאונסייד.

חייב להיות סיכון אחרת אף אחד לא היה חולם למכור לי מניה ב 43$ לפני כמה ימים. נגיד שהיו מסכימים למכור ב... 52$ (עלות הזמן)

למול הדאונסייד ישנו אפסייד בתרחיש של השלמת העיסקה. ב 40$ זה יוצא 13$ למניה. תשואה של 30% תוך כמה חודשים.
לא רע לדעתי. הסבירות לתרחיש כזה די גבוהה.

אבל שיהיה הכי ברור בעולם - קיים סיכון ויש עסקאות רכש שלא מושלמות.

כוכבית מצויה

Well-known member
הכשל הסיני נמצא ב 10% הסתברות לפיצוץ.
נגיד שקרה. ליבי ליבי לעצמי ולשאר המחזיקים. כעת לאיזה מחיר אתה צופה ש tsem תרד?
בתחשיב שלי הנחתי 33$, כלומר הפסד של 7$ למניה (במחירי היום, אני קניתי קצת יותר יקר). זה הדאונסייד.

חייב להיות סיכון אחרת אף אחד לא היה חולם למכור לי מניה ב 43$ לפני כמה ימים. נגיד שהיו מסכימים למכור ב... 52$ (עלות הזמן)

למול הדאונסייד ישנו אפסייד בתרחיש של השלמת העיסקה. ב 40$ זה יוצא 13$ למניה. תשואה של 30% תוך כמה חודשים.
לא רע לדעתי. הסבירות לתרחיש כזה די גבוהה.

אבל שיהיה הכי ברור בעולם - קיים סיכון ויש עסקאות רכש שלא מושלמות.
לא אתפלא אם במקרה של ביטול העסקה היא תרד לטווח של 15-20 $

dw

Well-known member
מנהל
לא אתפלא אם במקרה של ביטול העסקה היא תרד לטווח של 15-20 $
למה? 2B$ ל tsem נראה לטעמי כמו תמחור חסר (וזה בסדר גמור להטיל ספק, זה גורם לך להיות חד יותר)
המניה היום ב 40 נסחרת לפי מכפיל 16 קדימה, כלומר בחצי מחיר זה מכפיל 8 קדימה. קצת זול הייתי אומר. האם יכול להיות? כן, אבל זול. מכפיל מכירות יהיה 1.5.
עם הפיצוי 350M$ שתקבל מאינטל היא מוחקת את כל החוב שלה ועוד נשאר עודף, כך שיהיה לה כמעט מיליארד דולר מזומן.
מיליארד דולר שווי פעילות לחברה שעושה 200M$ שנתי? יכול להיות, אבל זול. ממש זול.

לכן אני ממשיך להחזיק בדעתי שבתרחיש כשל הנייר יחזור ל 33$, מחיר טרום עיסקה. האכזבה המובנת מביטול העיסקה תתקזז למול מיליארד שקל מתנה.
אולי יסחר גם גבוה יותר אבל רציתי להיות זהיר.

כוכבית מצויה

Well-known member
למה? 2B$ ל tsem נראה לטעמי כמו תמחור חסר (וזה בסדר גמור להטיל ספק, זה גורם לך להיות חד יותר)
המניה היום ב 40 נסחרת לפי מכפיל 16 קדימה, כלומר בחצי מחיר זה מכפיל 8 קדימה. קצת זול הייתי אומר. האם יכול להיות? כן, אבל זול. מכפיל מכירות יהיה 1.5.
עם הפיצוי 350M$ שתקבל מאינטל היא מוחקת את כל החוב שלה ועוד נשאר עודף, כך שיהיה לה כמעט מיליארד דולר מזומן.
מיליארד דולר שווי פעילות לחברה שעושה 200M$ שנתי? יכול להיות, אבל זול. ממש זול.

לכן אני ממשיך להחזיק בדעתי שבתרחיש כשל הנייר יחזור ל 33$, מחיר טרום עיסקה. האכזבה המובנת מביטול העיסקה תתקזז למול מיליארד שקל מתנה.
אולי יסחר גם גבוה יותר אבל רציתי להיות זהיר.
שוק השבבים השתנה לגמרי מאז נחתמה העסקה. בתקופות גאות פאונדרי עם טכנולוגיות יחסית מיושנות יכול לשגשג, בתקופות שפל בהן התחרות יותר קשה הוא לא יכול להתחרות בחברות כמו tsmc.

dw

Well-known member
מנהל
שוק השבבים השתנה לגמרי מאז נחתמה העסקה. בתקופות גאות פאונדרי עם טכנולוגיות יחסית מיושנות יכול לשגשג, בתקופות שפל בהן התחרות יותר קשה הוא לא יכול להתחרות בחברות כמו tsmc.
האם ראית במקרה במאמר החוזה שוק דובי לתעשיית השבבים?
לכאורה הביקוש לשבבים עולה בהתמדה, כאשר לאחרונה נוסף שוק הרכב העולמי, לכן למה שיהיה שפל?

אני בוחן חברות נוספות בסקטור כדי ללמוד אם השוק מצפה למיתון בסקטור כפי שאתה רושם:
TSM - הנייר אכן נחתך בחצי בשנה החולפת, מכפיל קדימה 10. תשואת דיבידנד 2%
UMC - גם הוא נחתך בחצי, מכפיל 6. אין דיבידנד.
TXN - ירד מעט, מכפיל 20 אבל הם יותר מ fab -ים
MU - כנראה יש בעיות בשנה הקרובה המסבירות את הירידה. מכפיל היסטורי 8, מכפיל קדימה 49.

The 10 Largest Chip Manufacturers in the World and What They Do - History-Computer

לפי הכתבה הזו אינטל ממש ממש מעוניינת להגדיל את כושר הייצור שלה (ולכן כנראה מאד מעוניינת לקנות את טאואר)
Intel is spending $20 billion to build two new chip plants in Arizona (cnbc.com)

נערך לאחרונה ב:

כוכבית מצויה

Well-known member
לכאורה הביקוש לשבבים עולה בהתמדה, כאשר לאחרונה נוסף שוק הרכב העולמי, לכן למה שיהיה שפל?

אני בוחן חברות נוספות בסקטור כדי ללמוד אם השוק מצפה למיתון בסקטור כפי שאתה רושם:
MU - כנראה יש בעיות בשנה הקרובה המסבירות את הירידה. מכפיל היסטורי 8, מכפיל קדימה 49.

The 10 Largest Chip Manufacturers in the World and What They Do - History-Computer

לפי הכתבה הזו אינטל ממש ממש מעוניינת להגדיל את כושר הייצור שלה (ולכן כנראה מאד מעוניינת לקנות את טאואר)
Intel is spending $20 billion to build two new chip plants in Arizona (cnbc.com)
כן ראיתי יותר ממאמר אחד שחוזה שפל בשוק השבבים
יש כמה סיבות
1. חברות נתקעו עם מלאים, בשל המחסור שהיה בכושר ייצור וזמני האספקה הארוכים הם הזמינו כמה שרק יכלו ולא פעם נתקעו עם מלאים.
2. שוק הטלפונים הניידים בירידה, הזמן להחזקת טלפון לפני החלפתו עלה
3. מכירות מחשבים בירידה אחרי פיק הקורונה, אבל הורדת היקף ייצור המחשבים פגרה אחרי השוק ונוצר מלאי.
4. הסנקציות על רוסיה.
5. בניית כושר ייצור, במיוחד של טכנולוגיות קצת פחות מתקדמות בסין.

אינטל מעוניינת להרחיב את כושר הייצור, היא גם מעוניינת לנצל את הטבות הממשל בארה"ב ולכן היא מתכננת בניית שני פאבים שם. זה עדיין לא מבטיח את קיום העסקה עם טאואר. להיפך ככל שלאינטל יהיה יותר כושר ייצור אצלה היא פחות תזדקק לזה של טאואר.

כוכבית מצויה

Well-known member

מהיום באותו הקשר.

dw

Well-known member
מנהל
TSEM יורדת לקידומת 3X ...

כמו בחנויות: 39.99 |חהחה|

lemner40

Well-known member
צריך לזכור 4 דברים חשובים ובעיתים
1. המחיר של העיסקה נקבע בפברואר לפני ירידות חדות שהיו בכל חברות ההיטק, אם לא היתה עיסקה המניה היתה יורדת 40 אחוז מהשווי אז, ואם לא תהיה עיסקה, המחיר של המניה לא רק יירד לשער לפני העיסקה אלא לפחות עוד 40 אחוז.
2. אינטל מצטערת על הסכום שהיא התחייבה לשלם, זה ברור, גם אם היא עדיין רוצה לבצע את העיסקה, סכום הפיצוי על אי עיסקה הוא קטן יחסית לסכום העיסקה.
3. יש מלחמת שבבים בן ארצות הברית לסין, לסין יש את כל הסיבות למה לא לאשר את העיסקה.
4. אם סין לא תאשר את העיסקה, היא גם לא תאשר אף מכירה אחרת של החברה, כך שטאואר תרד מהמדף וזה יראה בשווי שלה.

naftul21

Member
צריך לזכור 4 דברים חשובים ובעיתים
1. המחיר של העיסקה נקבע בפברואר לפני ירידות חדות שהיו בכל חברות ההיטק, אם לא היתה עיסקה המניה היתה יורדת 40 אחוז מהשווי אז, ואם לא תהיה עיסקה, המחיר של המניה לא רק יירד לשער לפני העיסקה אלא לפחות עוד 40 אחוז.
2. אינטל מצטערת על הסכום שהיא התחייבה לשלם, זה ברור, גם אם היא עדיין רוצה לבצע את העיסקה, סכום הפיצוי על אי עיסקה הוא קטן יחסית לסכום העיסקה.
3. יש מלחמת שבבים בן ארצות הברית לסין, לסין יש את כל הסיבות למה לא לאשר את העיסקה.
4. אם סין לא תאשר את העיסקה, היא גם לא תאשר אף מכירה אחרת של החברה, כך שטאואר תרד מהמדף וזה יראה בשווי שלה.
לגבי סעיף 3...למה צריך אישור מסין על העסקה ? איך הגעת לזה שצריך אישור מסין?...הם בכלל לא צד בעניין.
זה כמובן מייתר את סעיף 4 שלך.
לגבי סעיף 2 יש סתירה בתוך הסעיף .."אינטל מצטערת על הסכום שהתחייבה לשלם"..."גם אם היא עדיין רוצה לבצע את העיסקה,"
כשחברה גדולה רוכשת חברה קטנה בהייטק היא חייבת להציע מחיר גבוה (בהרבה) ולא מחיר השוק אחרת אין עסקה .
לטאואר יש מספיק מזומנים לצלוח את המשבר.

lemner40

Well-known member
לגבי סעיף 3...למה צריך אישור מסין על העסקה ? איך הגעת לזה שצריך אישור מסין?...הם בכלל לא צד בעניין.
זה כמובן מייתר את סעיף 4 שלך.
לגבי סעיף 2 יש סתירה בתוך הסעיף .."אינטל מצטערת על הסכום שהתחייבה לשלם"..."גם אם היא עדיין רוצה לבצע את העיסקה,"
כשחברה גדולה רוכשת חברה קטנה בהייטק היא חייבת להציע מחיר גבוה (בהרבה) ולא מחיר השוק אחרת אין עסקה .
לטאואר יש מספיק מזומנים לצלוח את המשבר.
טאואר חייבת אישור ממשלת סין לעיסקה,
כי לטאואר יש מפעל בסין שהוקם על ידי חברת גז,
הנה קישור להודעה על הקמת המפעל בסין ב2017
והנה קישור שמדבר על האישור הסיני לעיסקה

naftul21

Member
טאואר חייבת אישור ממשלת סין לעיסקה,
כי לטאואר יש מפעל בסין שהוקם על ידי חברת גז,
הנה קישור להודעה על הקמת המפעל בסין ב2017
והנה קישור שמדבר על האישור הסיני לעיסקה
מצאת כתבה מלפני 5 שנים שלטאואר היה הסכם יעוץ ייצור לחברה בסין ..עברו הרבה מים בירדן מאז.

מציע לך ללכת למקור אתר הבית של טאואר.הנה תרגום מתוך האתר:

באמצעות התפשטות הגלובלית שלה והיצע הייצור הטכנולוגי המגוון שלה, Tower Semiconductor מספקת הזדמנויות לייצור פרוסות מרובות, הבטחת קיבולת וגמישות, והכל מיועד למלא את צרכי הלקוחות שלה.​

טאואר סמיקונדקטור מפעילה מספר מתקני ייצור בשלושה אזורים גיאוגרפיים: שני דגמים (150 מ"מ ו-200 מ"מ) הממוקמים במגדל העמק, ישראל; שני דגמים (200 מ"מ) בארה"ב (ניופורט ביץ', קליפורניה וסן אנטוניו, טקסס), שני דגמים (200 מ"מ ו-300 מ"מ) ביפן באמצעות השותפות עם Nuvoton Technology Corporation Japan; והיא חולקת מתקן ייצור של 300 מ"מ שהוקם באיטליה עם ST Microelectronics.

לגבי הקישור השני- לא הייתי מציע להסתמך על אתר ספוסנר במאה אחוז...זה כמו שמישהו אחר יקשור להודעה הראשונית שלך כדי להוכיח תלות בסינים

dw

Well-known member
מנהל
מצאת כתבה מלפני 5 שנים שלטאואר היה הסכם יעוץ ייצור לחברה בסין ..עברו הרבה מים בירדן מאז.

באמצעות התפשטות הגלובלית שלה והיצע הייצור הטכנולוגי המגוון שלה, Tower Semiconductor מספקת הזדמנויות לייצור פרוסות מרובות, הבטחת קיבולת וגמישות, והכל מיועד למלא את צרכי הלקוחות שלה.​

טאואר סמיקונדקטור מפעילה מספר מתקני ייצור בשלושה אזורים גיאוגרפיים: שני דגמים (150 מ"מ ו-200 מ"מ) הממוקמים במגדל העמק, ישראל; שני דגמים (200 מ"מ) בארה"ב (ניופורט ביץ', קליפורניה וסן אנטוניו, טקסס), שני דגמים (200 מ"מ ו-300 מ"מ) ביפן באמצעות השותפות עם Nuvoton Technology Corporation Japan; והיא חולקת מתקן ייצור של 300 מ"מ שהוקם באיטליה עם ST Microelectronics.

לגבי הקישור השני- לא הייתי מציע להסתמך על אתר ספוסנר במאה אחוז...זה כמו שמישהו אחר יקשור להודעה הראשונית שלך כדי להוכיח תלות בסינים
נדרש אישור רגולטורי מסין, וראה כתבה מגלובס שצרפתי למעלה (כשגלובס מצטטים את אופנהיימר, מובאה מפורום אינטרנטי אכן איננה קנדידט משכנע)
טאואר בהנחה של 24% על מחיר המכירה לאינטל: הזדמנות או סיכון? - גלובס (globes.co.il)

מה שכן הפעילות בסין די זניחה, כך שאפשר להניח שבסבירות גבוהה העיסקה תאושר אבל... סבירות גבוהה זה לא ודאי, אחרת אף אחד לא היה מוכר לנו מניות TSEM ב 45, 43 ו 40$ למניה (אלא יותר באזור ה 50$)
אני הנחתי הסתברות של 90/10 (10% לפיצוץ עיסקה), ומכאן האטרקטיביות של להיכנס לטרייד של כמה חודשים. אם זה הפוך 10/90 (90% פיצוץ עיסקה) אז לא כדאי ועדיף לחכות לזפטה שתגיע עם ביטול העיסקה.

lemner40

Well-known member

אז הנה עוד 3 קישורים אחרים שאומרים אותו הדבר , שהעיסקה חייבת אישורים של ממשלת סין
גלובס
סיקינג אלפא
החברה שמעסקת עם אישורים ורכישות
נדרש אישור רגולטורי מסין, וראה כתבה מגלובס שצרפתי למעלה (כשגלובס מצטטים את אופנהיימר, מובאה מפורום אינטרנטי אכן איננה קנדידט משכנע)

מה שכן הפעילות בסין די זניחה, כך שאפשר להניח שבסבירות גבוהה העיסקה תאושר אבל... סבירות גבוהה זה לא ודאי, אחרת אף אחד לא היה מוכר לנו מניות TSEM ב 45, 43 ו 40$ למניה (אלא יותר באזור ה 50$)
אני הנחתי הסתברות של 90/10 (10% לפיצוץ עיסקה), ומכאן האטרקטיביות של להיכנס לטרייד של כמה חודשים. אם זה הפוך 10/90 (90% פיצוץ עיסקה) אז לא כדאי ועדיף לחכות לזפטה שתגיע עם ביטול העיסקה.
זה לא רלוונטי
זה נכון שהפעילות בסין היא זניחה עבור טאואר או אינטל,
אבל אם סין לא תאשר את העיסקה (בסיכוי גבוה)
אז העיסקה לא תצא לפועל,
אתה לא חותם על חוזה גדול בן 2 חברות, ואז לא מבצע חלק ממנו, זה הכל או כלום
ואם סין לא תאשר, יצטרכו לפתוח את ההסכם מחדש ולהתחיל משא ומתן חדש על הכל, כולל על המחיר המעודכן שיהיה נמוך בעשרות אחוזים.

למעלה