עיסקית הוגנת בפליקנו

inבאלי

New member
עיסקית הוגנת בפליקנו

אחרי כמה דיווחים אוהדים של גסטרו החלטנו לבדוק את פליקנו באמצע שבוע שעבר לארוחת צהריים עיסקית.

המקום, השוכן באזור התעשיה של רעננה, מגדיר את עצמו כטאפאס בר ספרדי.
בפועל, העיסקית שלו מציעה שלל מנות שלא בכולן ניתן למצוא שורשים במטבח הספרדי.
העיסקית כוללת ראשנה ועיקרית במחיר העיקרית וכן כוס לימונדה.
המחירים של העיקריות מתונים מאד ונעים סביב 50ש"ח. על חלק מהראשונות יש תוספת של מספר שקלים.

הגענו בשתים עשרה וחצי, בתיזמון מצויין - ממש שניה ורבע לפני התנפלות המונית של עובדי ההייטק וקיבלנו מיד שולחן רחב ידיים.

בחינה של הסביבה העלתה את המסקנות הבאות:
א. אנחנו היחידות שלא מסתובבות עם כרטיס מזהה תלוי לנו במותן (לבלונדה ולי יש דווקא אחד אבל אנחנו מצניעות אותו)
ב. יש הגמוניה גברית מובהקת בכל השולחנות סביבנו והגיל הממוצע הוא 35-40. אנחנו היינו השולחן היחיד על טהרת המין העדין.
ג. היינו היחידות ללא כרטיס סיבוס/תן ביס ודומיהם. בסוף הארוחה שלפנו כרטיסי אשראי ושילמנו.
ד. הקופסאות בהן אנחנו סוחבות כל יום ארוחת צהריים מהבית והשקיות עם ירקות כדי להכין סלט טרי, מעולם לא נראו רחוקות כל כך.
ה. הדיווחים של GRR על חוויותיו בשעות הצהריים ברמת החיל נצרבו מסתבר היטב בתודעתי כי הם צצו במחשבותיי לאורך כל השהות שלנו שם.


לראשונות חלקנו:

חציל בלאדי עם טחינה, עגבניות וסילאן.
חציל שלם לדעתי לא היה שם, אבל ייאמר לזכות פליקנו שמה שהגיע לא היה עמוס גרעינים ועשוי היטב. אני פחות אהבתי את הסילאן, האחרות דווקא אהבו.

כרובית אפויה עם רוטב קיסר.
פרחי כרובית קטנים עם רוטב טעים. מנה פשוטה וטובה.

קרפצ'יו בקר עם בצל ירוק ופרמזן.
מנה לא גדולה אבל בהחלט בגודל סביר לעיסקית. הבשר היה טוב והתיבול מוצלח. תוספת של 5שח.

מנת פטריות שוק של פורטבלו, שמפיניון ויער ברוטב מתקתק עם פרמז'ן.
אני מתה על פטריות בכל מצב וצורת הכנה וגם המנה הזו היתה חביבה. לי הרוטב היה מתקתק מדי והפרמז'ן מיותר, אבל שלוש האחרות (שפחות ביקורתיות ממני), מאד אהבו. תוספת של 7ש"ח.



לעיקריות בחרנו:
היועצת והזמרת חלקו מנה אחת של סלט עוף ופטריות ברוטב מתקתק על סלט ירוק. מנה גדולה יחסית עם כמות יפה של חתיכות חזה עוף שטוגנו בבלילה כלשהי, וכמות יפה של פטריות באותו רוטב מתקתק מהמנה הראשונה. הן היו מרוצות מאד. 52 ש"ח.

מנה שניה שהיועצת והזמרת חלקו היתה מנת פסטה ששמה המנה האסייתית: שרימפס, חזה אווז, ורצועות עוף מוקפצים ברוטב אסייתי עם בצל ירוק ובוטנים.
השרימפס מן הסתם היה מהסוג הקפוא אבל שתיהן חשבו שהם באיכות טובה, חזה האווז היו רצועות והרוטב האסייתי גם הוא מתקתק אבל במידה, ממה שטעמתי.
מנה נדיבה ומוצלחת. 57ש"ח.

גם הבלונדה וגם אני בחרנו בהמבורגר בקר 210 גרם, אני עם תוספת של בצל ופטריות בתוספת של 5ש"ח.
ההמבורגר שלי הגיע מדיום רייר כמו שביקשתי, הלחמניה היתה טובה והתוספת שבחרתי היתה צ'יפס דקיקים לא רעים לסוגם. הגיעו גם פנכות עם קטשופ ומיונז.
תערובת הבשר עצמה יכלה להיות עסיסית לטעמי, אבל בסך הכל אין תלונות. 55ש"ח.


החלטנו לסיים עם משהו מתוק ובחרנו בקינוח שהגיע כמיטב הטרנדים בצנצנת: שכבה של פירות יער מהסוג הקפוא, עליה קרם וניל ולמעלה שכבת פירורים פריכים.
קינוח פשוט, שום דבר יוצא דופן, אבל בהחלט סוגר את הפינה של משהו מתוק לסיום בעלות שפויה של 26ש"ח.


שתינו לימונדה במסגרת העיסקית וכוסות של מים קרים וטעימים שקיבלנו לפי בקשתנו


השירות היה מהיר ומתוקתק אבל גם נעים מאד


על חניה לא שילמנו במסגרת הסדר שיש למסעדה עם החניה במתחם בו היא שוכנת.

שילמנו על הכל 262ש"ח.


יצאנו שבעות ומרוצות ובעיקר עם הרגשה שנהגו בנו במידת ההוגנות המצופה כשיוצאים לאכול:
המנות אמנם לא מתוחכמות אבל טעימות ונדיבות מאד, השירות טוב והתימחור שווה לכל כיס.

התודות לגסטרו ודיווחיה ששלחו אותנו לפליקנו
 

גסטרו

New member
תודה. טוב לדעת על העיסקית שלהם

אני אכלתי שם רק בערב ועיסקית הערב הזוגית - מוגשת בשעות 18-20 משתלמת מאד
המנות העיקריות המוגשות בצהרים לא מוגשות בערב
 

inבאלי

New member
בצהריים הם מכוונים לעובדי ההייטק

מבחינתנו זה היה בסדר גמור - באנו עם ציפיות בהתאם ונהננו.
 

inבאלי

New member
המנה האסייאתית

התמונה של המנה האסייתית וגם זו של הסלט קצת מטעות - מדובר בצלחות עמוקות, מה שלא רואים בתמונות. למעשה, שתי המנות נדיבות מאד.
 

inבאלי

New member
המבורגר עם בצל ופטריות מעל

שכחתי לציין בדיווח שניתן לבחור מתוך כמה תוספות ולא חייבים לקבל את הצ'יפס כתוספת.
 

החתולית

New member
נשמע טוב

נראה שהם הצליחו להתאים את עצמם לקהלים השונים, וזו חשיבה יפה מאד.
 
נשמע מוצלח מאוד....

מנת הכרובית נראת טוב למרות שאני אוהבת שיש יותר ציפוי...
שמתי עין בעיקר על מנת הפטריות :)

כל המנות נראות נדיבות...
 

alferd

New member
מה שמעניין בפליקנו

הוא שהמקום הוקם ע"י כמה חבר'ה צעירים. נדרש אומץ רב כדי לפתוח בגיל צעיר מקום כזה והרבה כשרון כדי להצליח. כל הכבוד להם
 

inבאלי

New member
היה שם בחור צעיר שתיפקד כאחראי משמרת

ייאמר לזכותו שהוא הסתובב כל הזמן ובדק שהכל דופק כמו שצריך
 

sweetdreams

New member
נשמע ממש טוב

גם אני מאוד לא אוהבת את טרנד הסילאן.
ואני גם לא אוהבת את טרנד הקינוחים המוגשים בצנצנת.

אבל אלה הן, כמובן, קטנות.
סה״כ דיווח בהחלט מסקרן, ואני שוקלת אולי לנסות את המקום עם הוריי באחד הביקורים הקרובים.

תודה על הדיווח!
 

inבאלי

New member
בשמחה

צריך לקחת בחשבון שזו עיסקית מסוג העיסקיות הזריזות והפשוטות ולא כזו של "פינוק"
 

bob68

New member
על הדיווח

אכן לפי המנות שהזמנתן נראה שאנשי המקום הרחיבו את "גבולות הגזרה"


בכל אופן כיף לקרוא שהמקום מספק את הסחורה ויצאתן שבעות ומרוצות.
 
למעלה