עיסקית בצפרירים 1

קרמבו341

New member
עיסקית בצפרירים 1

יצאנו אתמול לארוחת ערב מוקדמת בצפרירים 1 בחיפה (על מוריה בצומת כרמליה), לאחר שהיינו שם כבר בעבר ונהנינו.
היינו בהרכב של שלושה מבוגרים, שניים מתוכם צמחוניים, ופעוטה אחת.

כשהגענו שמחנו לראות שעדיין היו ארוחות עיסקיות, שקיימות גם בימי שישי עד 18:00. יש כמה רמות מחירים, החל מ 54 ועד 114, לקחנו שלוש עיסקית ומנת ילדים אחת.

למנות ראשונות נלקחו:
פלאפל עדשים - שורה של פלאפלים שמנמנים, טריים וחמים, מונחים על טחינת יוגורט שהיוגורט לא ממש הורגש בה אבל היתה טעימה מאד ובצד חריף ירוק שהיה טוב מאד.

מרק עדשים - עשיר אבל לא טחון, היה טעים מאד לזה שאכל.

סלט ירוק - סתמי, מיותר ולא מעניין.

למנות עיקריות נלקחו:
פיצה גבינות - בצק דק, קראנצ׳י בצדדים ורך קצת יותר באמצע. עשירה מאד ברוטב ובגבינה ועם תוספת של פטה ואורגנו. לדעתי, פיצה מצויינת אבל *רק* לאוהבי מלוח. בשתי הפעמים שלקחתי אותה כמות הפטה היתה מאד נדיבה. לי היה מאד מאד טעים, אבל הפיצה בפירוש מלוחה ולא תתאים לכל אחד. לאוהבי פטה - מומלץ בחום! מחיר בעסקית כולל ראשונה ושתיה קלה - 54 ש״ח.

מוסקה גלילית - צמחונית, עם חצילים, פרמזן, עגבניות תמר והרבה יוגורט. מנה גדולה, נדיבה וטעימה מאד. כיף לאכול במסעדה שמציעה אפשרויות צמחוניות טובות ומכובדות, אחרי כל המסעדות שמציעות מנה בודדת של פסטה תפלה...מחיר בעיסקית כולל ראשונה ושתיה- 64.

שניצל - הגיעה מנה פשוט ענקית שגלשה מהצלחת, של שניצל די דק שלווה בפירה קרמי ונראה לי שהיה גם בצל בצד. הסועדת הלא צמחונית דיווחה שהיה טעים, אבל הצליחה לסיים רק חצי וארזה את החצי השני ששימש כארוחת הצהריים למחרת. 64 כולל ראשונה ושתיה.

לארוחת הילדים נלקחה פיצה. אני חייבת לציין לטובה את המנה הזאת. נדיר לראות ארוחת ילדים שהאיכות שלה לא נופלת מזו של מנות המבוגרים והמחיר מתאים לארוחת ילדים. ב-28 ש״ח הפעוטה קיבלה פיצה ענקית (בגודל של הפיצות למבוגרים), איכותית כמו הפיצות שהמבוגרים מקבלים - רק ללא תוספות. פשוט מנת ילדים מצויינת. ראיתי בשולחן סמוך מנת ילדים של המבורגר שלא היתה מביישת מנה רגילה בהמבורגריה מכובדת, ב-32 ש״ח. חוץ מזה, הקטנה קיבלה דף פעילות וצבעים, שהעסיקו אותה היטב לחמש דקות.

חוץ מזה, אני חייבת לציין מנה שאכלתי במקום בהזדמנות קודמת - רביולי במילוי ארטישוק ירושלמי ברוטב עגבניות ושמנת. מנה פשוט מצויינת, נדיבה (לא מובן מאליו כשמדובר ברבילי עבודת יד) וטעימה מאד. קיימת גם בעיסקית ב-74 ש״ח. חוץ מזה, לאוכלי הבשר יש הרבה מנות בשריות וקצת פירות ים.

לסיכום, מקום מצויין וכייפי, מעוצב יפה, עם בריזה נעימה בחוץ ומראה של בר אפלולי בפנים, השירות היה לרוב קשוב וחייכני. בקיצור, מומלץ מאד! (במיוחד בהתחשב באופציות הדלילות בעיר).
 

sweetdreams

New member
אני כנראה בדעת מיעוט, אבל צפרירים ממש לא..

.. אהובה עליי ועל החבר'ה. בלשון המעטה..


האמת, לשם ההגינות, באופן כללי אנחנו משתדלים להתרחק ממסעדות הממוקמות על הציר, ועל כן בהתאם לאחת כזו זה לא מפתיע שהיא יקרה, צפופה ורועשת, שזה בדר"כ לא מה שאנחנו מחפשים בחוויות המסעדות שלנו.
אבל גם אחרי הנמכת הציפיות לאור האמור לעיל, עדיין יש בה גם משהו נוסף מעבר לכל אילו שגורם לי לסלוד ממנה במיוחד. אולי זה קשור לוייב הטיפה מתנשא מצד המקום, או לעובדה שמעשנים שם למכביר (כן כן, אני יודעת שזה "בחוץ", אבל הבחוץ הזה הוא ממש בתוך המסעדה, וזה הורגש היטב בשולחן שאנחנו ישבנו בו, על אף שאנחנו היינו באיזור המוגדר "נקי" מעישון). ואולי זה סתם בגלל שלא התרשמתי שהיא באמת כזו טובה, למרות הפוסטים המחמיאים למכביר.

אבל נו.. כנראה שזו פשוט לא סוג המסעדה לאנשים כמונו...
 

salo22

New member
גם לא התרשמנו

צפרירים לטעמי היא סוג של שכפול לא מעניין במיוחד, יש מקומות רבים כאלו על הציר שמנסים ללכוד אוכל ובילוי "לאונג'\בר" ולפחות צד האוכל אינו מוקפד או בעיקר מעניין בצורה יוצאת דופן, רמה די בסיסית באופן כללי, שכמובן די קורצת לקהל המעריצים אבל לא למחפשי עניין קולינארי מיוחד.
 
למעלה