עיסקה גדולה מחוץ לאיביי

דבורי

New member
עיסקה גדולה מחוץ לאיביי

יש לי מוצר מסויים שאני מוכרת באיביי בדרופשיפינג מסין, יש לי שם דרופשיפר שאני עובדת איתו כבר הרבה זמן ודי סומכת עליו. יצר איתי קשר מפיץ מאנגליה שרוצה לקנות כמות גדולה מהמוצר שלי להפיץ שם. הוא רוצה שאשלח לו את המוצר ישירות לספק שלו בסין מכיוון שיש לו כבר משלוחים שיוצאים משם והוא רוצה לחסוך בעלויות המשלוח. השאלות שלי: 1. יש לי איזשהי דרך לבטח את עצמי שלאחר קבלת המוצר בסין לא תהיה לו כתובת ישירה של הדרופשיפר שלי כך שימשיך לעשות עסקים בלעדי? 2. אני מניחה שהעיסקה, אם תתבצע, לא תהיה דרך איביי אלא ישירות בינינו. אני חוששת שאם הוא ישלם לי דרך פייפאל הם ישימו את הכסף ב-HOLD לתקופה מסויימת מכיוון שהסכום גדול בהרבה מהרגיל אצלי, ואז לא יהיה לי כסף לשלם לספק הסיני. יש איזשהי דרך לעקוף את זה? אני לא רוצה להסביר למפיץ האנגלי את החשש שלי, כדי שלא יבין מראש שזו עיסקה ראשונה שלי בהיקף הזה. יש דרך מקובלת לבקש שיעביר את הכסף ישר אלי? ראיתי שיש אתר בשם ALLCHARGE - כדאי לעבוד איתם? 3. יש עוד דברים שצריך לשים לב אליהם? תודה!

ozitex

New member
שאלות טובות

1.זו בעייה מוכרת. בטוח כמעט ב- 100% שלאחר שהלקוח שלך יזהה את הספק הוא ייצור איתו קשר והסחורה ששלחת לו תהיה האחרונה. הדרך היחידה שלך להימנע מכך היא להשתמש בשירותים של צד ג'- מתווך שישלח את הסחורה עבורך מהכתובת שלו, לאחר שיקבל את הסחורה מהספק ישירות. עליו לחתום על הסכם סודיות לפיו נאסר עליו לגלות את מקור הסחורה ואם זה יקרה עליו לשלם לך פיצויים. רצוי בסכום גבוה של לפחות 10,000$. 2.בעיסקות מסוג זה מומלץ לא להשתמש בפייפל מאחר וקיים סיכון ל-chargeback- תביעת החזר במידה ויתעוררו בעיות או שהלקוח יתעורר על צד שמאל באיזה בוקר ולכן, בעסקאות מסוג של התשלום חייב להגיע באופן שלא תהיה לו דרך חזרה- רצוי ישירות בהעברה בנקאית לחשבון הבנק שלך. אם הוא חושש, ישנה אפשרות שהוא יפתח מכתב אשראי בנקאי - Letter Of Credit מכתב זה הוא התחייבות לתשלום. ברגע שהסחורה הגיעה לנמל היעד, מכתב האשראי נפרע. אם אין לך נסיון במסחר בינלאומי, הייתי מציע לך להתייעץ עם מומחה למסחר בינלאומי או עם בנקאי ממחלקת אשראי בינלאומי.

דבורי

New member
תודה רבה על העצות

לגבי הבעיה הראשונה: איפה מוצאים צד ג' בסין? אני זוכרת שראיתי פעם כאן בפורום הודעה של ישראלי שנותן שירותים בסין. הוא מוכר? כדאי לחפש אותו? מישהו כאן עבד איתו? או שיש כאן הצעה אחרת לגורם תיווך? לגבי ההצעה לפנות למומחה מסחר בינלאומי - תודה, זאת נשמעת הצעה טובה. כדאי לדבר עם מישהו מהבנק שלי או שיש מומחים אחרים שניתן לפנות אליהם (איפה מוצאים אותם?)

ozitex

New member
תשובות

אנשים העוסקים בתיווך בסין בנושא הובלות ניתן למצוא באינטרנט, פשוט לגגל.. אני מניח שלא מעט תוצאות יימצאו. אגב, חברות הובלה ושירותי תיווך נמצאים בישראל כמו חול.. ייתכן וכדאי לך לפנות לחברות שילוח ישראליות העוסקות בנושאי מכס/עמילות מכס/שילוח בינלאומי- לאלו בדרך כלל יש נציגויות בחו"ל בכל מדינה בעולם ובמיוחד בסין שהיא שוק מוצא מרכזי בעולם. חבר הפורום שיושב בסין הוא מאיר שמחי הכותב תחת הכינוי w2s. אולי הוא יסכים לעשות את העבודה. מומחים למסחר גם ניתן למצוא דרך האינטרנט או דרך לשכות המסחר של משרד המסחר והתעשייה. אני מניח שגם יועצים בנקאיים יוכלו להפנות אותך לחשבות הנותנות ייעוץ.

w2s

New member
עוזי תודה על ההמלצה.

השאלות ששאלת הן שאלות חשובות שעולות המון במקרים שיש עסקאות תיווך במסחר בינלאומי. עוזי העלה פה מספר נקודות נכונות ואני אחזק אותן, אך לדעתי לפני שאת פונה לשירות צד ג' עליך לבדוק אם ישנן עוד אפשרויות שיוכלו להגן על האינטרסים שלך לפני שאת פונה לאפיקים חיצוניים ויוצרת אולי הוצאות מיותרות. למצוא מוצרים בסין זה לא סוד גדול ואחת השאלות היא למה אותו אדם שמעוניין לרכוש את המוצר ושיש לו איש קשר בסין לא מנסה לאתר ספק בעצמו ? עד כמה הלקוח הזה רציני ? עשית איתו עסקאות גדולות בעבר ? אולי את חלק מהמחקר שלו ? כמובן שרק את תדעי לענות על השאלות האלה מאחר ואין לנו פה מספיק מידע קשה לנתח ת המקרה. ברגע שיהיו תשובות נוכל לדעת מה הערך מוסף שיש ללקוח כשהוא עושה את העיסקה דרכך, או איך אפשר ליצור ערך כזה, אחרת גם אם יזמין ולא יחשוף את הספק שלך, בשלב מסוים הוא יגיע למקור, זו השאיפה של כולם. אז אם באמת יש משהו שאת מביאה איתך, שיכול להשתלם ללקוח הזה לעשות את העיסקה דווקא איתך... לא יהיה לו אינטרס לנסות לעקוף אותך. אך גם במקרה זה יש צורך לנקוט באמצעי זהירות. את יכולה להבהיר לספק שלך מה ההנחיות שלך לעסקה מסוג זה, ולהזהיר אותו בדרך מנומסת שרק יפסיד אם ינסה לעקוף אותך. הכל כמובן תלוי בטיב היחסים בניכם. לגבי העברת כספים, בעסקאות מהסוג הזה אם הסכום עולה על 10,000$ כדאי להשתמש בשיטת העברה של אשראי דוקומנטרי , פרוצדורה בין הבנק של הקונה למוכר. במקרה זה עליך להתייעץ במחלקת סחר חוץ בבנק שלך. מבחינתך T\T תהיה השיטה המועדפת שהיא גם הנפוצה ביותר. בהצלחה,

w2s

New member
פתרון נוסף שחשבתי עליו לאחר קריאה שניה של

ההודעה. אם הלקוח רוצה לחסוך בעלויות השילוח וזו הסיבה שהוא מעוניין בעצם לצרף את הסחורה שלך למשלוחים אחרים שלו (היה לי מקרה דומה), את יכולה לפתור את זה ע"י אירגון המשלוח מהספק שלך לספק שלו בעצמך ולדאוג שעל תעודת המשלוח יופיעו הפרטים שלך. לבעלי חשבונות בחברות השילוח יש אפשרות לארגן משלוח מצד ב' לצד ג' כאשר בעל החשבון מבצע את הזמנת השילוח ומשלם עליה. ככה בעצם את יכולה לדאוג ששליח יאסוף את הסחורה מהספק שלך ויביא את הסחורה לספק שלו שמארגן לו משלוח גדול. אם את מרגישה שיש צורך אמיתי לבדיקת איכות הסחורה, פיקוח והעברתה בצורה בטוחה לספק, ואם את בונה על טווח רחוק של הזמנות על בסיס קבוע , במקרה הזה הייתי ממליץ לך לקבל את ההמלצה של עוזי ולהשתמש בנותן שירות... יש כאלה המון בסין, גם ישראלים. בברכה,

דבורי

New member
כרגע נראה לי שצדקת

ואכן הלקוח השתמש בי לצרכי המחקר שלו. אם הוא הכל זאת יחזור אלי, אשמח להתייעץ איתך לגבי אירגון המשלוח בעצמי. תודה על כל המידע!

BSMerchandise

New member
שאלה אם לא אכפת לך..

למה הכוונה "לצורכי מחקר"? על איזה מחקר מדובר?

דבורי

New member
השוואת מחירים

יתכן שהוא כבר מצא את הספק שלי או רוצה למצוא ספק אחר ומנסה לדעת לאיזו רמת מחירים לצפות

ואני מניח שיישבת רגל על גל והתייאשת נכון?

אולי להפעיל מעט את המוח יש לך את האימייל של הבחור, תבני אתר פיקטיבי ובזריזות אל תשקעי יותר מדי עיצוב פשוט דומיין חינמי ואחסון חינמי תציגי שם את המוצר למכירה אבל הפעם שהמחיר יהיה כפול 2 מהאתר האמיתי שלך שלחי מאימייל אחר לינק לאותו קונה מה שעשית עם הפעולה הזו זה בעצם שמת את החנות האמיתית שלך כמקום יותר אמין לרכוש בו א כי המחיר לא גבוה כמו האתר הפיקטיבי ו-ב בגלל שהוא לא נמוך מדי כמו הספק שלך מסין את נמצאת באמצע וזה תמיד נראה יותר טוב.

BSMerchandise

New member
שאפו

אסטרטגיה מעניינת. לעתים באמת יש אתרים כ"כ מוזנחים שזה מתחיל לקבל הגיון עכשיו.

אוקיי יש לי המון פנינים בנושא

אך לצערי לא אוכל לשתף אותך בהם העצות שקיבלת כאן לא רק שייקשו עלייך, הם לפעמים אפילו לא מועילות מה שכן אני חושב שהקו בין יבואן לבין דרופישיר אם קיים קו כזה הוא מאוד דק, עכשיו תנסי לחשוב מה את יכול לעשות עם מידע שכזה..לבד

ozitex

New member
תקשיב

אם אין לך מה להוסיף או לייעל את ההצעות הקיימות כאן שבאות אגב מאנשים שיש להם קצת ניסיון... אז מוטב שלא תאמר מאומה. אם יש לך מה ללמד את הפורום הנכבד בשיתוף פניניך, יותר מנשמח. ואגב, מי ששאלה את השאלה לא ביקשה עצות בתחום הפאראפסיכולוגיה...

w2s

New member
לפי הניסיון שלך אפילו לא משכת כספים לפני כן

קשה להאמין בטיב הפנינים שלך אם אתה שואל שאלות של מתחיל לגבי משיכת כספים לחשבון הבנק שלך. אני לא רואה איך אתה יכול להתמודד עם בעיה כמו שהעלתה הכותבת. בהצלחה,

w2s

New member
נדמה לי ששאלת גם מה זה עמלת שורה ?

ובכן עמלת שורה היא עמלה בסיסית שכל בנק גובה בעבור כל פעולה המתבצעת ונרשמת בחשבון. שאלה כזו מראה בדרך כלל על חוסר ניסיון בניהול פיננסי וחוסר ניסיון עסקי, אבל אתה מוזמן להישאר בפורום וללמוד מנסיונם של הכותבים. אנחו כמו שאתה רואה שמחים לענות על שאלות ולתת תשובות שיכולות לעזור לחברי הקהילה. אגב שימוש בפייפאל מאוד רלוונטי לנושא השאלה שהעלתה הכותבת. טיפ לחיים: כדאי לך לשתף ולתרום, זה יחזור אליך פי אלף, אני אומר את זה מניסיון. בהצלחה,

איני מבין

בהמון עמלות או בשמות של עמלות ובכלל בבנקים זה מעיד על דבר אחד, חוסר עניין בדבר ומיקוד תשומת הלב בהכנסות ובדרכים לעוד הכנסות בפירסום בשיווק ביחס בינאישי בין מוכר וקונה וכן הלאה

למעלה