עיסוי תינוקות

אם אני זוכרת נכון עשינו עיסוי

כשאיתן היה בערך בן 4 חודשים משהוא כזה וזה טוב כי זה מרגיע אותם ויוצר קשר אם האם ו/או האב

maykee

New member
מומלץ להתחיל מגיל חודש

(אם כי זה מקרה קלאסי של "מוטב מאוחר מאשר לעולם לא"). אנחנו מקפידים על זה יום יום (בכר חמישה וחצי חודשים) וזה כיף, עוזר לשיגרת השינה (לפני מקלחת ושינה)ולדעתי גם מאוד תורם להתפתחות הפיזית והמוטורית שלה.

סא

New member
עיסוי תינוקות

מומלץ להתחיל מהתחלה - גיל 0 זה טוב כדי לפתח את הילדים ולהעניק להם מגע חם ואוהב שמכניס אותם לרגיעה. בעזרת עיסוי ניתן להקל על גזים, לגרום לילדים לפתוח את הידיים שבהתחלה מאוגרפות, לפתח שרירי כתפיים וצוואר (השכבה על הבטן + עיסוי גב שמתחיל מהצוואר ויורד עד העכוז), ועוד.....

עיסוי תינוקות

אפשר להתחיל מהלידה, אני היתי ממליצה להתחיל בגיל חודשים- חצי שנה...הוא תורם להתפתחות הכללית של התינוק כולל מערכת החיסון התחושה והתנועה, עלול לעזור נגד גזים ואפילו במקרים של שפעת (ישנם עיסויים מיוחדים למטרה הזאת). הוא מפתח את הקשר בין האמא לתינוק ותורם להתפתחות דימוי הגוף. כרגע מתגבשת קבוצה לעיסוי תינוקות באיזור חיפה אם את מעונינת.

אנחנו התחלנו בערך בגיל חודש

זה טוב מהמון סיבות בריאותיות, אבל הכי חשוב, זה נעים לתינוק שנוגעים בו, (כמו שלך בטח היה נעים...) וזה מחזק את הקשר בינך לבין התינוק

m a m m y

New member
עיסנו אותה מאז שהיא נולדה

בהתחלה לא הפשטנו אותה אתא השארנו אותה עם חולצה כי בלי היא הרגישה חשופה (היום רק תפשיטי אותה והיא צוחקת ומשתוללת) למה זה טוב? למודעות הגוך (שירגישו את הגוף איפה הוא מתחיל ואיפה ניגמר) ולחיזוק השרירים וגם עוזר עם כאבי גזים כשהם מגיעים.

אמאאור

New member
אני מעסה אותה מגיל 0

וזה נפלא, גם בשבילה וגם בשבילי. זה חום, ומגע, ומרגיע, ותורם לשינה, ולקשר בינינו, ונעים... בקיצור - רק טוב. אם לא יודעים איך, אפשר לעשות סדנא קצרה לעיסוי תינוקות, ולהתחיל לעסות כבר באותו היום, באופן קבוע.... אגב - לא הגיע הזמן לשנות חתימה?

אני התחלתי מגיל שבוע בערך

עם שניהם. היתה לנו קלטת של ג'ונסון וג'ונסון. עם נועה פשוט הסתכלתי בפוסטר שלהם שיש בטיפת חלב, וישר נזכרתי. בהתחלה הם לא כל כך אהבו את זה (תינוקות קטנים לא אוהבים להיות ערומים), אבל אח"כ זה השתפר. אני משתמשת בקרם של ד"ר פישר, ולא בשמן. אומרים שיש לזה כל מיני יתרונות רפואיים ושזה עוזר לשינה. אני מוכנה רק להעיד שזה עוזר מאוד לקשר אם-תינוק (וגם אב-תינוק, כמובן).

oreny1

New member
מנצל"ש-חיפוש קורס עיסוי תינוקות

מחפשת כבר המון קורס כזה. אני גרה בגבעתיים. אם מישהי מכירה אשמח לפרטים כאן או במסר. תודה.

צ ב י ה

New member
קופ"ח כללית מסבסדת סדנאות עיסוי

לבעלי כללית מושלם. יוצא מחיר מגוחך של 30 שח' לשלוש פגישות. ללקוחות של קופות אחרות זה עולה אמנם יותר, אבל עדיין זול יותר מפרטי. היינו, היה אחלה. מומלץ!

י ע ל י ם

New member
תכנסי לאתר של

העמותה הבנ"ל לעיסוי תינוקות: www.iaim.co.il יש להם רשימת מדריכים מוסמכים.

נטשהק

New member
מנצל"ש

מחפשת חוג לעיסוי תינוקות באיזור גבעתיים ר"ג- אודה על המלצה!

אור 04

New member
בגיל 8 חודשים,זה כבר מאוחר מדי

לא?נורא רציתי ולא הלך ,עכשיו כבר נראה לי חסר תועלת.אני טועה???

צ ב י ה

New member
זה אף פעם לא "חסר תועלת"

אבל הרבה יותר קשה לשכנע בגיל הזה את הינוקא לשכב על הגב בכניעות
. היתרון בגילאים הצעירים הוא גם מה שציינתי וגם שזוהי דרך נפלאה להקלה על כאבי הבטן בתק' הגזים (מעבר למגע, חיזוק הקשר אם/אב-תינוק ולתחושות וכו')

י ע ל י ם

New member
זה אף פעם לא מאוחר מדי

אבל זה דורש התנהלות קצת אחרת עם התינוקות וגישה יצירתית כי הם הרבה יותר פעילים ולא רגילים לשכב ולקבל עיסוי. צריך למצוא את התזמון הנכון ולהיות דינאמיים איתם.

למעלה