עיסוי לפרוסטטה ערמונית

Desertillution

New member
עיסוי לפרוסטטה ערמונית

שלום ניסיתי להתחיל דיון בפורום עיסויי, אך נראה לי שכאן המקום מתאים יותר לדון בסוגייה. ידוע לי שעיסוי זה הוא שנוי במחלוקת. עיסויי הפרוסטטה בלוטת הערמונית. יש הגורסים שעיסוי שכזה יכול להקל מאד על ערמונית מוגדלת ולא רק. אם כי גם לסייע בהמרצת הערמונית גם שהיא לא מוגדלת ותקינה, וע"י כך פעילותה תהיה טובה יותר. אשמח לשמוע דעתכם בנושא,ואת צורות העיסוי במידה והתנסתם בכך.

0 אור 0

New member
בהמשך לדיון משם

איך בכלל ניתן לקבוע שדוקא המרצת הערמונית המוגדלת על ידי עיסוי היא פעולה מומלצת, והרי כאשר יש גידול סרטני או טרום סרטני אחר, בדרך כלל אנחנו נמנעים מלגעת בו ולעסות אותו באופן ישיר? אני אישית מטפלת ברפלקסולוגיה, כאשר מהות הטיפול היא שמטפלים באיבר דרך השתקפותו בכפות הרגלים, והמהות היותר עמוקה, היא בכלל בטיפול בגורמים להגדלת הערמונית, כאשר התייחסות אינה פשטנית פיזית, אלא ייכולים להיות גורמים רגשיים, נפשיים, אנרגטיים ... בדומה, בשיטות אחרות של רפואה משלימה יטפלו אולי דרך המרידיאן המתאים, או באמצעות שמינם או צמחי מרפא, או עוד מגוון של שיטות, שאינן דורשות את הכניסה לגופו של האדם.

Orrza

New member
כן, את צודקת. אבל חשוב לי להדגיש עוד אספקט.

בעייה מוכרת הנה הגדלת הערמונית. הבלוטה ממוקמת מסביב לצינור השופכה, מתחת לשלפוחית השתן ובהגדלה שלה היא חוסמת את ריקון השלפוחית. בעיסוי - אם אני מבין נכון (לא התנסיתי בזה לא כמעסה ולא כמעוסה) המטרה היא לנקז את הנוזלים הנמצאים בה החוצה ובכך להביא להקלה ביכולת מתן שתן אצל גברים- בעייה נוראית. כמה שלא תמיד נוח לדבר על העיסוי הזה, אני מבין שהוא יכול להביא להקלה משמעותית ומיידית. זה לא טיפול סיסטמי, אבל מקל על הצורך הבסיסי בהתרוקנות בצורה טובה. מי יודע... אולי אם היו מכניסים את הטיפול הזה לסל הבריאות (הוא שם בכלל?? אין לי מושג) ומשווקים אותו כדבר חיובי ומועיל במקום לשלוח לניתוח כל אחד שגדלה לו הערמונית (בין 50% מהגברים מעל גיל 55 ועד 90% מהגברים שמעל גיל 80) היו מגיעים מדי תקופה לעיסוי וחוסכים ניתוחים. אני לא מבין גדול בתחום, אני לא יודע מהם האחוזים המסוכנים ו\או הסרטניים, ואם העיסוי יכול לעזור להם, אבל ברור לי איך העיסוי הזה הפך לבעל שם כ"כ זול. אם רופא לא יירצה לעשות את הדבר המועיל הזה, אז למודעות של סוף העיתון בין "צעירות חטובות בדירת פאר" לבין "סטודנטיות מארחות בסוויטות" יימצא המודעות שמציעות עיסוי פרוסטטה ויימצא להן ביקוש. מה שחבל, זה שאני לא יודע כמה מקצועיות המעסות האלה, ואם יש להן בכלל מושג מה זה פרוסטטה.

yoelnd

New member
בוא נדייק

היי המונח עיסוי פרוסטטה - בהגדרה הינו מהלך חודרני שמבצע רק רופא ברישיון ואני מקווה שלא לזה התכונת, במשלימה אין הליך חודרני המהוגן בחוק. אם מדובר בטיפול חיצוני - רפלקסולוגיה או עיסוי חיצוני במקום אחר (באוזן) זה סיפור אחר............

Orrza

New member
אכן צודק, לכך בדיוק התכוונתי.

איפה מוצאים רופאים שעושים את העיסוי הנ"ל?
אם אתה מעורה יותר בנדון, אשמח ללמוד מה היא התדירות שבה טיפולים כאלה נעשים בארץ ע"י רופאים (המעוגנים והאהובים על החוק).

צר לי לזעזע, אבל בארצנו העיסוי הנ"ל מאוד מאוד נפוץ ב"שוק השחור", לפחות מציעים אותו יום יום במדורי המודעות של ה"סטודנטיות החטובות".

לגבי טיפולים פולשניים...
מה לגבי דיקור? הקזת דם? אם אינני טועה גם זו ההגדרה הנכונה.

בברכה,
אור.

אפשר לקבל יותר פירוט?

שמעתי את המושג, לא כל כך הבנתי במה מדובר ונראה שיש חילוקי דעות בעניין. אני באופן אישי קצת סולדת מהנושא בגלל שבתחילת דרכי גברים מוזרים היו שואלים אותי אם אני עושה את זה וזה נשמע כאילו הם מחפשים סקס בטיפול. אולי תספר לנו בהזדמנות זו מה דעתך?

0 אור 0

New member
מאד חודרני וגבולי

אם תקראי מה שכתבתי שם אז תראי שאותם גברים מוזרים לא היו בודדים בדעתם. אם אני לא טועה, מדובר בהחדרת אצבע דרך פי הטבעת כדי להגיע לערמונית. ממז ל אמשהו שמטפל ברפואה משלימה בארץ יעשה (וכמו שיואל אמר, זה מן הסתם גם אסור בכמה וכמה חוקים)

Desertillution

New member
סדר מועט בדברים.

דליתי עוד מעט פרטים מחברתי שבעקבות בעייתו של בעלה בכלל התעוררו אצלי שאלות אלו. מסתבר שלא אובחן כל גידול סרטני אצלו. בלוטת הערמונית מוגדלת כתוצאה מדלקות חוזרות. ההמלצה של האורולוג להסירה וע"י כך למנוע חשש עתיתי מגידול סרטני שאולי יהיה. גישה כזו מאד מקוממת אותי. זה כמו לומר לי בואו נגלח את שיער ראשנו שחלילה לא נידבק בעתיד בכינים.. יזמתי שיחה נוספת עם אורולוג נוסף, סבלני ופתוח יותר מהאורולוג הראשון עמו שוחחתי. הדבר הראשון שהיה וכאשר מישהו מאיתנו יחליט כן לנסות ולעסות את הפרוסטטה. זה לוודא שהמטופל אינו! סובל מדלקת, אז לא! נוגעים! וכמובן שאינו סובל מגידול סרטני, שוב - לא נוגעים! אז מתי כן לגעת, ולמה בכלל לגעת אם המטופל אינו סובל מבעיה כלשהי הקשתי? למה לדעת האורולוג עיסוי פרוסטטטה יכול להועיל או אולי להזיק? הנחת העבודה היא טיפול מניעתי. גברים רבים סובלים מחסימה כלשהי הגורמת למעשה לחוסר יכולת של התרוקנות טובה. מה שגורם לדלקות.וכמובן לסיבוכים נוספים. החסימה יכולה להיווצר מכמה סיבות. השכיחות שבהן הן בצקת ברקמת הערמונית,גורמת להפרעה חסימה במתן שתן, וגרימה לאי ריקון נאות של השלפוחית. חיידקים שהפכו מטובים לרעים ותוקפים את השלפוחית ואת בלוטת הערמונית. הפרעות שונות בניקוז החומר הפרוסטטי עצמו, וכתוצאה מכך יצור של חומר חדש למרות שלא התפנה הישן בכללותו ועוד. תלונות נפוצות: דחיפות וצריבה במתן שתן. הפחתה בכמות זרע. הפרשת זרע סמיך עם גושים. הפרעת זקפה. קושי במתן שתן. עייפות יתר, עצבנות והפרעות שינה. בפיסיותרפיה אחת משיטות הטיפול ידועה כעיסוי ערמונית. עיסוי הנעשה באמצעות אצבע, דרך פי הטבעת. ההתיחסות המערבית לנושא לפי האורולוג היא גבוהה ופתוחה הרבה יותר מבעבר. עיסוי עדין עשוי לשפר את אספקת הדם בערמונית ולסייע בניקוז נוזל מזוהם מן הבלוטות שלה. מודעות? קשה. נושא אינטימי ורגיש זה מביא גברים רבים לא לדבר על בעייתם, לא להיות מודעים לרוב שבכלל ישנה בעיה. לחיות עם הבעיה עד שמתפרצת דלקת, וגרוע מכך מתגלה גידול. כאורולוג שמבין ומודע למורכבות ולבעיתיות בנושא. האם לדעתך כאדם בריא נכון לדעתך לטפל בעיסוי פרוסטטה? אם זה כה אינטימי ורגיש, האם לא כדאי להדריך גברים שיעשו עיסוי זה בעצמם ולעצמם? כל עוד ואין דלקת,ואין בעיות של גידול, עיסוי שכזה שמבוצע נכון יכול להועיל ולסייע בזרימת הדם,ולהביא שיפור בהתרוקנות הנוזלים. איפה למדים לעשות עיסוי נכון שכזה שאלתי? הד"ר הנחמד טען שרפואה לא למדים דרך טלפון, ולא דרך כתבות באינטרנט :) אני בכל אופן למדתי לא מעט על דברים שלא ידעתי ושיתפתי אתכם במעט הזה.

yoelnd

New member
תראה.....

היי עקרונית ניתןלבצע את ההליך לבד - לאחר הדרכה נכונה מאיש מקצוע. רופא - אורולוג או גיקולוג המטפל בפריון הגבר (ויש דבר כזה) עושים את הפעולה ע"מ להוציא נוזל זרע "סטרילי" לבדיקה, אגב, יש הבדל בין הוצאה זאת לבין באוננות., העיסוי מבוצע גם בבעיות הערמונית אך בעיקר לשם זיהוי ואבחנה. בבריאות טובה!

לאור כל האינפורמציה

המענינת, יש לומר, המלצתי בשורה התחתונה היא להפנות את הבחור להרבליסט לאבחון. ישנם צמחים נפלאים לטיפול בבעיה. בהצלחה, הילה

למעלה