עינת זקוקה לעוד עזרה

עינת זקוקה לעוד עזרה

בוקר טוב לך אתמול כתבתי בפורום ורוית ענתה לי והנה מה שכתבתי: שלום שמי מירי יש לי שני בנים מקסימי אילאי בן שנתיים ושמונה חודשים ולניר בן שנה ושמונה חודשים הבעיה היא עם אילאי.אילאי ילד מקסים וחברותי חייכן ואוהב אוהב חברה ואוהב אנשים אך יש לו התקפות מוזרות עם אבא שלו הוא יכול לשחק איתו שעות לטייל איתו פשוט להיות אב ובן ואחרי המקלחת הוא פשוט מתהפך הוא לא רוצה שאבא שלו יתקרב אליו וכשאביו רוצה לתת לו נשיקת לילה טוב הוא מסרב ומצב כזה גם קורה לפעמים בשעות היום שהוא דוחה את אבא שלו וזה כואב לו עד כדי דמעות וגם לי כואב המצב ביני לבין בעלי מצוין ברוך השם הכל בסדר אנחנו גם נותנים יחס שווה לשניהם,אני חייבת לדעת מה לעשות אם המצב הזה?לפעמים הוא מסרב להגיד לילה טוב לאביו ואחרי 5 דקות הוא קורה לו אתמול בעלי נשבר ואמר הפעם אם הוא קורה לי אני לא הולך אליו ואני אמרתי לו שלא נראה לי שזו הדרך אך הוא בסוף נרדם ולא קרה עזרההההההה מה עושים?היום המצב בבוקר שוב לא היה נחמד בעלי רצה לתת לו נשיקה והוא דחף אותו הוא בזמן האחרון ממש דוחה את אבא שלו וזה עצוב בעלי גם ממש מתעצבן מזה ואני באמצע מה עושים?האם הוא זקוק ליותר זמן איכות אחד על אחד איתו מה?שגרת היום היא שאני לוקחת אותם לגן מוציאה אותם מהגן רוב הפעמים בעלי מגיע הם כבר ישנים וגם אם הוא מגיע כשהם עוד ערים אילאי לא הכי מתייחס אליו הוא קופץ עליו כשניכנס ואחרי 20 דקות מגיע אילאי אחר אילאי שלא אוהב את אבא מה לעשות בעלי ממש משתגע מזה הוא אומר לי זהו אני לא משחק איתו לא קונה לו יותר מתנות וכל עוד אני לא יקבל יחס הוגן הילד לא יקבל כלום ואני אומרת לו שלפי דעתי זו ממש לא הדרך מה היית מייעצת לנו במיוחד לאביו תודה רבה עית

ו...לפעמים כמו שלושת הקופים...

שלום רב מירי יקרה, לבן שלך מגיעים כל הכתרים שכתרת לו ועוד אחד. אילאי ילד חכם . הוא גילה "לחצן פלא" כל פעם שהוא לוחץ עליו הוא מקבל הרבה אבא. הילד גילה איך הוא יכול להפעיל את אבא. זה כפתור מעניין למשל, אבא רוצה לנשק אני מסרב אבא כואב, כועס, מתרגז- מגיב. ילדים צמאים להתייחסות. הם זקוקים לה כדי להרגיש קיימים. כל התנהגות שמתוגמלת על ידי התייחסות ולא חשוב איזו חוזרת על עצמה. מה עושים? אבא צריך להכיר בכך שהילד עלה על פטנט להפעיל אותו. ואז... להחליט לא להיות מופעל - להוציא את העוקץ מהמטרה המוטעית . להבחין בין העושה למעשה. להמשיך להתייחס לילד ולא להתייחס להתנהגות המרגיזה. עינת גבע, מכון אדלר.

ייעצתי לבעלי וזה הצליח

אתמול אמרתי לבעלי שמה שניראה לי שאילאי זקוק ליותר זמן איתו אחד על אחד והיום הוא הוציא אותו מהגן ובילה איתו זמן איכות אבא ובן ואוי איזה שוני הוא פתאום ביקש שאבא שלו יקלח אותו ואפילו ייתן לו את הבקבוק שלו לפני שינה משהו שהמון זמן לא קרה ואפילו ביקש שהוא ייקח אותו למיטה ונתן לו נשיקה איזו שמחה

אשמח לשמוע בשורות טובות ....

מירי יקירה, נפלא!!! תודה על השיתוף אשמח לשמוע בשורות טובות נוספות בעתיד עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה