עיניין של אחראיות

Nihau

New member
עיניין של אחראיות

אם שחקן מחליט להחליף דמות בקבוצה וותיקה של מי האחראיות הגדולה יותר להכנסת הדמות לקבוצה- שלו או של המנחה? חידוד השאלה: האם זו הדאגה של המנחה למצוא איך לשלב את הדמות החדשה ולהוציא את הקודמת או האם השחקן צריך לבנות את הדמות במיוחד להקל על השילוב שלה לתוך קבוצה קיימת ומתפקדת? אפשר לשאול את השאלה הזו גם כך: מה יותר חשוב? ההעדפה הפרטית הבלעדית של השחקן לדמות חדשה שבנה או ההרמוניה העתידית של המשחק שלו בקבוצה?

Serpent Axis

New member
לא צריך להיות קיצוניים - יש איזון

הגישה שלי, כמו במדריך לשחקן של Vampire, היא "חצי בשביל עצמך וחצי בשביל האחרים". דמות חדשה צריכה להיות מוכנה להסתדר עם הדמויות האחרות (אחרת יש לנו זאב בודד או סתם דמות שמפריעה), אך גם להיות בנויה כדי לספק את מה שהשחקן רוצה לשחק. אני עומד במצב זהה למה שאת מתארת ממש עכשיו. לאחר הרבה זמן של משחק בו שיחקתי את לוקאס (ולמעשה הייתי השחקן היחיד עד עכשיו שלא החליף דמות, כך שאולי גם היו ציפיות ממני להישאר עם לוקאס) הגעתי למצב שבו נמאס לי לגלם אותו והחלטתי להוציא אותו להפסקה. במקומו, הבאתי דמות קצת שונה, שמהרעיון שהיא מבוססת עליו יכולתי גם להמשיך ליהנות וגם לשלב את הדמות החדשה בקבוצה הקיימת. האחריות בלהציג את הדמות נופלת גם על המנחה וגם עליי. המנחה מצדו צריך לספק את התפאורה ולעזור לי למצוא סיבות משחקיות לשלב את הדמות החדשה בקבוצה הקיימת. אני צריך לגלם את הדמות בצורה שמאפשרת חיבור בינה לבין הדמויות האחרות או לפחות מספקת סיבה לא להתעלם או לנפנף את הדמות החדשה. במקרה שלי, אומנם עוד לא הייתה לי הזדמנות לעשות את זה - כי הדמות החדשה שלי הוצגה באמצע קרב שנגרר כתוצאה ממארב של שודדי דרכים וכשהקרב הסתיים ופינה את מקומו לדברים ראויים יותר כמו דיאלוג, נגמר לנו הזמן והפגישה נחתמה. אבל איך אני אדע עכשיו לשלב את הדמות? כדי להתכונן, אני יושב וחושב קצת על מה שהדמות שלי עשויה לרצות מהדמויות האחרות ואיך הן עשויות לעזור לה - ואז גם על מה שהדמויות האחרות ירצו מהדמות שלי ואיך היא עשויה לעזור להן. אני מחלק את זה לפי השחקנים והדמויות שלהם וחושב על איך הדמות תסתדר עם כל אחת בנפרד ואז מה יקרה כששמים את כולן ביחד.

מירטל

New member
שניהם.

השחקן צריך לדעת שיש מגבלות לעולם ולהצטרפות לחבורה ( ושנינו יודעים איך קוראים לשחקן שמבקש לשחק נינג'ה במשחק ונציאני פוליטי) והשה"מ צריך לבנות עולם שבו יכולות להיות "דמויות פלקט" שאף אחד לא יופתע טם הן יצוצו פתאום ויצטרפו להרפתקאה.

Nihau

New member
חוסר ההכרות

שחקן חדש לא מכיר את העולם ואת הקבוצה נוכחית באותה אינטימיות שמכיר שחקן וותיק שמשנה דמות ולכן לשחקן החדש אין באמת את הכלים לערוך את ההתאמות הספציפיות עליהן דיברתי.

ogmios

New member
מסכים ולא מסכים

נכון, לשחקן חדש באמת לא יכולה להיות את אותה רמה של היכרות אינטימית עם המערכה כמו לשחקן וותיק. מצד שני, בתור שחקן וותיק, עדיין הייתי מצפה מהשחקן החדש "לעשות שיעורים" לפני שהוא נכנס למשחק.

רמץ

New member
מסכים עם כולם

(אבל מגיב בכל אופן). על מנת לשחק דמויות שהן אמינות מצד אחד - ופועלות יחד מצד שני (אילוץ טכני - וגם חברתי באאוט-פליי), מתבקש שהדמויות יסתדרו זו עם זו ברמה המינימלית או לפחות יאולצו להסתדר זו עם זו ע"י המשחק (למשל - חבורת ערפדים שגובשה ע"י הנסיך לצאת למשימת "פישלתם אז זה או זה או מוות סופי") וכן יסכימו במידה מינימלית על דרכי הפעולה המשותפות או יאולצו להסכים עליהן ע"י המשחק (למשל - חבורה של חיילים בצבא הקיסר שאחד מהם הוא המפקד ולו יש את המילה האחרונה). אחרת, במקרה הטוב הדמות הפחות מתאימה תיאלץ לעזוב את החבורה, ומכיוון שלא ניתן לפצל את המנחה, אז כנראה שהשחקן יאלץ להחליף דמות בכל אופן וחזרנו לנקודת ההתחלה. ובמקרה הפחות טוב - הדמויות ילחמו זו בזו ואז השחקן שדמותו נהרגה יאלץ להחליף דמות וחזרנו לנקודת ההתחלה. במקביל, מטרת המשחק היא כמובן להינות. לשחקן שלא נהנה לשחק אין שום סיבה לכתת את רגליו למקום המפגש ולהקריב 4 שעות טובות מחייו במקום להשקיע אותן ב-נגיד, Ancient Domain of Mystery (שהרבה זמן לא המלצתי עליו), ולכן הדמות חייבת להיות מקובלת עליו ולעניין אותו.

למעלה