עיניין מוזר

totony

New member
עיניין מוזר

כידוע לכם, בכל ישראל בזמן האחרון נתלו כרזות שאמרו ש"ישראל מקום מס´ 1 בעולם באלימות בבתי-ספר". עכשיו תגידו אם זה נישמע לכם הגיוני: בארה"ב התלמידים מסתובבים בכנופיות רחוב, בגרמניה תלמידים רוצחים את המורים שלהם, ברוסיה התלמידים מצתרפים למאפיות!!! אבל לא, מכל הארצות דווקה ארצנו הקטנטונת זוכה לתואר "הניכסף" "מס´ 1 בעולם באלימות בבתי הספר"! מעניין למה זה? הם נדיבים מדי לטעמי... הבינו זאת: בבתי הספר שלנו לא רוצחים, לא מסתובבים בכנופיות, לא מצתרפים למאפיות, ולא רוצחים את המורים! אז בבקשה, שמישהו מאלה שקבעו ש"התואר" הנ"ל מגיע לישראל, יסביר בטובו לבור כמוני במה לעזזל מגיע נו "הכבוד" הזה?!

WxHxNx

New member
תעשה חישוב של

כמות האוכלוסייה במדינה בישראל יש 6 מליון אנשים לעומת גרמניה שזה כבר 40 מיליון (?) ברור שמתוך ה40 מיליון (??) האלה יצא תלמיד פסיכי אחד שירצח מורה

totony

New member
אני לא רק מדבר על גרמניה......

את גרמניה הצגתי כדוגמה...... כך את ארה"ב: רצח ילדים ע"י קנופיות רחוב זה עיניין יום-יומי בארה"ב.... וברסיה כבר לא יכולים להשטלט על המאפיות שכל יום מצרפות עליהן כמות תלמידים די גדולה, שמבריזים מהלימודים כדי לשדוד חנויות ולרצוח אנשים...... אי אפשר להשוות את המעשים שם לריבים הקטנים של בתי הספר הישאלים, שהילדים שם מקסימום ידחפו אותך חזק מדי....

Gunz N Mozes

New member
אלה מרשת החינוך החרדי שרוצים שיותר

אנשים יעברו אליהם מהחינוך החילוני תלו את זה במסגרת הקמפיין שלהם.

La Gamba

New member
איזו קונספירציה...

זה מטעם אירגון המורים, הם רוצים יותר כסף כדי להוריד את זה. התואר הזה הוא על הכמות, לא על הרמה...

WxHxNx

New member
עדיין אתה צריך לעשות פרופורציה

תבדוק יחסית לכלל האוכלוסיה של התלמידים פה זה פשוט בכל מקום אלימות כל המדינות שהבאת פה הן גדולות מישראל באוכלוסיה פי 8 (?) מינימום ועובדה שהכנופיות הן תמיד בשכבות העניות מה שאומר שבמדינה שיש בה יותר תושבים יש בה יותר עניים שזה יותר כנופיות.. אני מסכים ומקווה שבישראל דברים כאלה לא יקרו (כמו חטיפת תינוקות וכו´) אבל בארץ יש מספיק אלימות כלפי מורים וכלפי תלמידים. חוץ מזה שזה לא ממש משנה אם אתה מקום ראשון או אחרון ברגע שהגעת לרשימה הזאת זה כבר אמור להדליק נורה אדומה...

totony

New member
פשוט יש הבדלים במושגים:

בארצנו האהובה, להשתמש באלימות זה לתת סטירה למישהו או לקלל מישהו..... בארה"ב אלימות זאת זאת פגיעה מוחשית כמו לגרום לנזק גופני..... לפי עניות דעתי, סטירות, דחיפות וקללות לא נכנסות לקטגוריה הזאת בארה"ב משום מה...(תקן אותי אם אני טועה)....

WxHxNx

New member
אני לא חושב שיש הבדל גדול

סטירה, דחיפות וקללות מספיק חמורות.

totony

New member
אין הבדל גדול בין סטירה לשבירת רגל?

או-קיי, אזכור את זה....

WxHxNx

New member
ההבדל היחידי זה

בעוצמה או איך שתקרא לזה אלימות זאת אלימות. אז אל תנסה לעשות מסטירה דבר יפה

La Gamba

New member
יש בה רמות מסויימות

יש הפרשי דעות ביני לבין הורי בקשר ל"beat up" הם אומרים שדחיפה לקיר נכנסת לקטגוריה הזאת. אני חושב שיחסית לשאר, זה דבר מאוד קל, שאינו חמור כמו הביטוי המלא. אלימות זאת אלימות, אבל לפחות פה, אין הרבה סכינים...

WxHxNx

New member
אין דבר כזה קל

דחיפה זאת אלימות כמו אגרוף מאיפה אתם יודעים שאין סכינים גם ? אל תעשו מהנוער הישראלי משהו שהוא לא אנשים פה נהרגו בגלל ויכוח על כיסא ים נער נרצח בחופשה באילת נערים נסחטים בבתי הספר נערים מקבלים מכות בבתי ספר נערים עוברים השפלות בבתי הספר זה משנה אם הילד נדקר או לא ? מעניין שדקירה אתם מחשבים לדבר נורא וילד שסובל מהתעללות נפשית (סטירות דחיפות וכו´ ואני לא מדבר על מקרים בודדים אלא על דבר חוזר) אתם לא, אתם לוקחים את זה כאלימות "קלה" אין שום דבר קל בילד שלא מרגיש נוח בבית ספר שלו. למה הנוער הישראלי מוביל מקום ראשון באלימות ? תעשה סקר בבית ספר שלך כמה מהילדים מרגישים בטוח בבית הספר תבין למה.

La Gamba

New member
אם זה דבר חוזר, אז אני חוזר בי

דבר שני, יש פחות סכינים בהשוואה לבי"ס אחרים. אמרתי למה, על פי הכמות, לא על פי הרמה. הקמפיין צודק, צריך להזרים יותר כסף למערכת החינוך, ולאנשים הנכונים.

למעלה