עיניים

עיניים

שלום, כנראה עקב מתח נהייתה לי בעיית רשתית,הפרדות ובצקת במרכז הראיה- csr.הראיה בעין מטושטשת.די מדאיג. אין פתרון רפואי.ידוע שהתופעה הזו קוראת במצבי סטרס ואכן הייתי בסטרס. האם רפואה משלימה יכולה לסייע? בברכה

ub8

New member
רפואה משלימה יכולה לסייע בהפחתת

סטרס. רפואה משלימה זהו שם כולל לגוון רחב מאד של דרכי טיפול. את צריכה להחליט לאיזו שיטת טיפול את יותר מתחברת ולנסות אותה. ישנם טיפולי מגע ויש הומאופתיה ודיקור סיני ועוד. כל מטפל עובד שונה וחשוב שתהיה התאמה גם בעניין הזה. נסי לקראו קצת חומר על שיטות טיפול ברפואה משלימה ולקבל קצת יותר מידע. בהצלחה.

יעל ND

New member
ל-אליזבט טיילור

שלום אליזבט, מצטערת לשמוע, באמת מצטערת. לשאלתך, ממליצה על טיפול בדיקור. איני מכירה שום טיפול אחר, שיכול לעזור בבעיה שלך. אבל את צריכה לדעת, שגם בדיקור אין 100% הצלחה. ממליצה לך לשאל את המדקר שיקח את המקרה שלך לטיפול, איך הוא מעריך את אחוז ההצלחה בטיפול זה - ולהחליט, אם זה מתאם לך. מאחלת לך הצלחה מכל הלב. שבוע טוב.

kaya11

New member
אני מאמינה שטיפול

באלקטרו קריסטלים בשילוב עם פרחי באך יכול לעזור. פרחי באך לטפל בסטרס והאלקטרו קריסטלים יכול לדעתי לטפל בעיניים. שווה לנסות.

0 אור 0

New member
לא יודתע אם נמחקה תגובתי או עניתי לך בפורום

אחר, על כל פנים, חשוב מאד!! מצב של הפרדות רשתית הוא מצב מסוכן ואקוטי - לפי מה שהבנתי, במצבים מסויימים של קרע או הפרדות אם דוחים את הטיפול הניתוחי עלולים להגיע לאובדן ראיה. לכן, אך ורק אם נמצאת כל הזמן במעקב של רופא עיניים טוב, לוודא שאת לא חייבת טיפול הצלה מיידי, אזי אפשר ומומלץ להגיע לרפואה משלימה ולנסות לסייע בכמה היבטים: הזרמה ושיפור של איזור העיניים והראש, הורדת סטרס איזון כללי וחיזוק המערכת החיסונית. אולי גם צמחי מרפא מסויימים או דיקור יכולים לסייע, לפחות לנושא הבצקת. ושוב מדגישה - במקרה הזה, את לא לקוחת "פסק זמן " מהרופא המטפל כדי לנסות רפואה משלימה, אלא מבצעת את הטיפול במקביל ובהסכמת הרופא לכל דחיה בכל טיפול.

ענית לי בפורום אחר ואין טיפול

הבעיה הזו נקראתCSR (אם בא לך עשי חיפוש בגוגל)וזה לא קרע. הסיבה לא ידועה ואין טיפול,או שחולף מעצמו או שלא וגם חוזר לפעמים. אני במעקב רפואי ומבצעת בדיקות לא נעימות וחודרניות . האם אכן דיקור יכול לסייע במזעור הבצקת?

0 אור 0

New member
כמו שאת מבינה

אני לא ממש מכירה את הבעיה הספציפית, אבל אני מחברת ידע כולל של מערכות הגוף כי לנסות לגבש איזשהו כיוון שיכול לעזור לך. כאשר יש בצקת במקום כלשהו בגוף , אנחנו יכולים לטפל בבעיה מכמה כיוונים: הכיוון הראשוני והחשוב ביותר הוא כמובן לטפל במקור הבעיה - במקרה שלך לפי מה שאני מבינה, העזרה הגדולה ביותר זו הפחתת הסטרס, וכאן בעצם כל שיטה ברפואה המשלימה יכולה לעזור לך. אני אישית מאמינה בשילוב של הטיפול עם הדרכה אישית שלך לגבי מה את יכולה לעשות כדי לעזור לעצמך. יש מון הכיוונים אפשריים שהמתאימים לך ביותר עולים בדרך כלל בעקבות התשאול והאבחון. כיוון נוסף של טיפול שלא ממוקד ספציפי בבצקת מתייחס לזרימה הכללית בגוף האנרגטי והפיזי, וכן לחיזוק המערכת החיסונית - כל השיטות שמטפלות לעומק כמו רפואה סינית, רפלקסולוגיה ועוד, משחררות ומאזנות ובכך מאפשרות לגוף שלך לטפל באופן עצמאי בריפוי. ספציפית לגבי בצקת יש צמחים, שהפשוטים והזמינים ביניהם הם למשל חליטת פטרוזיליה או מיץ אננס טבעי (לא מקופסא), אשר "מושכים" עודף נוזלים מתאי הגוף מצד אחד ומשתנים מצד שני (משחרר את עודף הנוזלים) - התנסיתי בצמחים מסוג זה גם בבצקות פנימיות (דרכי הנשימה), אבל לא באיזור פנים העין. עוד טיפול ספציפי לבצקות הן הזרמות למיניהם - כאשר הבצקת היא באיבר חיצוני, אנו מזרימים את הדם והלימפה באותו איבר ובאיברים שמזרימים אליו. כאן, מכיוון שמדובר באיבר פנימי שאין לנו גישה אליו, יתכן שהדיקור יכול לעזור בהזרמה בכל איזור הפנים והראש. כל אלו הם רק כיוונים ראשוניים ביותר. ברגע שאת מגיעה למטפל, אשר מבצע לך אבחון כולל, בודאי יתמקדו כיווני הטיפול ואולי יתווספו עוד כיוונים מתאימים לך יותר. בהצלחה.

CSR

לCSR לוקח זמן להיספג חזרה. לעיתים נתן להיעזר בלייזר מקומי(פנית לייעוץ נוסף? מומלץ!) מבחינת טיפולי רפואה משלימה: יש טיפולים. חלקם ממוקדים לבעיה עצמה, אחרים יותר לאיזון הכללי, כדי למנוע מתח והחמרה/חזרה של התופעה. באופן כללי, מומלץ לבחור סוג של טיפול שנראה לך נכון ומתאים לך באופן אישי. את יכולה להתיעץ גם עם מטפלים משיטת בייטס. יש גם דברים שאת יכולה לעשות לבד, בעזרת דמיון מודרך: ללמוד על המבנה והבעיה אצלך, ו"לתקן".- אם תרצי הדרכה מדויקת- את מוזמנת לפנות במסר. (+ המלצות+ ניסיון)

0 אור 0

New member
שיטת בייטס מתאימה למצב שיש בעיה אקוטית בעין?

התרגילים לא עלולים להחמיר את המצב? (כמו לעשות תרגילי אירובי כשהרגל עם נקע)

שיטת בייטס מטפלת באדם דרך העין

לא רק בעין. "העין ראי הנפש" וכד' התרגילים ניתנים לאדם לפי התאמה אישית, לא מהספר , כמו שגם ברפואה סינית אדם ילך לאבחון אצל מטפל ולא רק לפי סימנים שקרא בספר. ואפרופו- כמובן שזו הזדמנות להוסיף את יתרונות הקרניוסקרל במקרה זה: כלי הדם אל העין וממנה, נכנסים דרך אחת מעצמות היוצרות את הגולגולת. דחיסות ומתח באזור, מפריעים לתנודתיות הפנימית ועשויים לגרום לCSR. הטיפול מחזק את התנועתיות בין עצמות הגולגולת, ניקוז נוזלי המוח וכלי הדם- ועוזר כך גם לניקוז כלי הדם מהעיניים ולהפחתת הבצקת( כמו גם לגלאוקומה).

0 אור 0

New member
זהו שכאשר לאדם יש בעיה רצינית ברגל

לפעמים לא נבחר דוקא ברפלקסולוגיה כשיטת הטיפול (לפעמים דוקא כן), וכאן נראה לי שבייטס לא תתאים, בהחלט הקרניו סקרל היא גם אופציה טובה לשיטות האחרות שמטפלות באזורים אשר גורמים לבעיה בעין

עדיף לשאול את הרב

(= את המטפל בשיטת בייטס, במקרה זה), מאשר לקבוע עבור מטופל אינטרנטי נכון/לא נכון. תרגול מותאם אישית בשיטת בייטס,יכול לעזור לשיפור הראיה ושמירת תפקוד העין שנפגעה. ללא התרגול, בפעמים רבות העין הופכת לעצלה. וההמלצה מניסיון (אישי, לצערי). |

ינוקא1

New member
היי אליזבת

האפשרויות שאני חושב עליהן , ואת כולן כבר אמרו לך : 1. דיקור. 2. הילינג (אפשרי גם עם קריסטלים). 3. תרגילי עיניים - כמו שיטת בייטס. קשה להעריך סיכוי להצלחה או חוסר הצלחה וכמה זמן טיפול , כי זה מאוד תלוי במיומנות המטפל. העיין היא איבר רגיש ועדין וגם הטיפול בו הוא עדין - מה שאומר שזה לוקח לא מעט זמן. אני אישית בדרך כלל מבצע טיפולים בעיין בעזרת הילינג עם קריסטלים יותר מאשר בשיטות אחרות. ההמלצה מבחינת תרגילי עיניים זה לעשות להן "התעמלות" - להזיז את המבט ימינה , שמאלה , אלכסון , מעלה ומטה להקדיש לזה זמן כל יום. עצם התנועה והזזת העיין יכולה לעזור לטפל בבצקת.

למעלה