עיניים של שדים ?

maayan15

New member
עיניים של שדים ?

ברשותי מצלמה דיגיטלית חדשה fuji 2800 שאלתי היא מדוע רוב המצולמים יוצאים עם עיניים אדומות או לבנות מפחידות? תודה.

kinchi

New member
גם לי היה את הבעיה הזו

היה לי את הדגם שלך וגם אני סבלתי מהבעיה, אני חושב שבמצלמה הזאת פשוט אין אפקט לאופיצה זו.

חי בר

New member
עיני "שדים"

טוב, אז זה לא שדים.. אני קורא לזה "קללת יצרני המבזקים (בילט-אין)". אני לא תמיד מבין למה יצרניות המצלמות (כולן!) מתבזות ומוכרות מצלמות עם מבזק מובנה ועוד מציגות את זה בתור FEATURE וגובות על זה יותר $$$... המבזק המובנה במצלמות נמצא יותר מדי קרוב ומקביל לעדשה. האור עובר דרך האישונים (שהם מורחבים כי חשוך- אחרת לא היית צריך מבזק) פוגע ברשתית ומוחזר חזרה (כמו "עין חתול") ואז ההחזר הזה זה מה שגורם לעין האדומה. כדי להכות חטא על פשע, צורת ההארה חזיתית כזו גם משטיחה צלליות והופכת את המצולמים לרוחות רפאים לבנות, חוורות ועם עיניים אדומות. הפתרון- להרחיק המבזק מהעדשה- םלאש חיצוני. אי אפשר פלאש חיצוני? אין תוכנית נגד עיניים אדומות (לדעתי זה לא יעיל כי זה פותר רק חלק מהבעיה)? אפשר לנסות לשים משהו שיהיה כמו DIFUSSER על הפלאש המובנה כגון פיסת ניילון לבנה, פיסת נייר פרגמנט, נייר דבק חלבי (לא שקוף...) וכו´. אולי אולי זה יעזור קצת.

למעלה