עיניה

maia r

New member
עיניה ../images/Emo57.gif

השיר הזה הוא די חידה, אבל מכיוון שפנו אליי באופן אישי שאנתח את השיר (כבוד בשבילי), אז אשתדל לנסות ולפצח את החידה. ביצוע: עמיר בניון מילים: עמיר בניון ואסף אטדגי לחן: עמיר בניון אז למה עיניה עכשיו בצבע אדום זכות וחודרות כל מסך כמו יהלום אז למה עיניה עכשיו בצבע אדום אומרים שאין גבול לשמחה ואין לה מקום גם לא צבע אדום אז למה עיניה תמיד בצבע אדום למה למה, כמה היא שמחה וכמה טוב לה שזה לא אתה אז למה עיניה תמיד בצבע אדום למה למה, כמה היא שמחה וכמה טוב לה שזה לא אתה אז למה עיניה עכשיו בצבע אדום ומה מתהפך לטובה פתאום באמצע היום אז למה עיניה עכשיו בצבע אדום אומרים שאין גבול לריקוד ואין לו לבוש גם לא צבע אדום אז למה עיניה... אני בדעה שרז בזמנו כתב, למרות שאני לא זוכרת במדוייק את מה שכתב. לדעתי, השיר הוא על בחורה עם מצבי רוח שתמיד עיניה בצבע אדום- דמעות, אך השוני הוא ש "ומה מתהפך לטובה פתאום באמצע היום" שפעם עיניה אדומות מדמעות של עצב ומאידך, פתאום מצב רוחה מתהפך ודמעותיה-עיניה אדומות מדמעות של אושר. אדום הוא צבע חזק המעיד על חוזק- זכות וחודרות כל מסך כמו יהלום על קנאה ועל אהבה- אין לה לבוש. כל פעם היא הבחורה "מתהפכת" כמו הצבע האדום. הגבול הוא עדין ודק מקיצוניות אחת לשנייה. מה שאני לא מצליחה במיוחד להבין זה את המשפט- וכמה טוב לה שזה לא אתה?!

maia r

New member
ועוד משהו-

בשיר גם יש דאגה הרי הדמות בשיר בעצמו לא יודע את התשובה הוא שואל למה? הוא מצפה שיענו לו. בשיר יש 3 דמויות- 2 חברים שמדברים על בחורה. ובכלל עיניים "מדברות" בשיר- השיר עצמו נותן הרגשה שמנקודת מבט של כל אחד יש תשובה שונה ללמה עיניה בצבע אדום. אולי היא (הבחורה) קצת דכאונית שאף אחד לא מצליח לפתור את תסביכיה וכך גם השיר בנוי.

yoav האחד

New member
לדעתי

הפרשנות היא הרבה יותר פשוטה.. עמיר לא מבין, כאחד שהשמחה היא לא בדיוק נר לרגליו, איך היא מצליחה להיות שמחה כל הזמן, בכל סיטואציה (שאתה, שלא אתה שכן אתה) והוא שואל את עצמו על מה היא כ"כ שמחה...הוא פשוט לא מבין את היא מצליחה לשמור על השמחה הזאת לאורך זמן ובכל מצב

maia r

New member
יואב שלום...

ואיך תסביר את השורה הזאת- "ומה מתהפך לטובה פתאום באמצע היום"

maia r

New member
ועוד משהו אחרון בהחלט- גירסה אחרת

הרי דיברתי על דאגה בשיר (למה) הדובר כל הזמן שואל על הבחורה למה היא ככה ולמה היא ככה. אולי היא לא מתוסבכת עם מצבי רוח פשוט היא סגורה מאוד, ונוצר קצר בתקשורת בינה לבין הכותב ובגלל זה הוא תמיד לא יודע מה עובר עליה, למה היא שמחה ולמה עצובה וממה.

ו ר ד ב

New member
מאיה כל הכבוד על ההשקעה../images/Emo24.gif

למרות שאני לא כל כך מסכימה עם הפרוש שלך... (כי לי גם אין פרוש משל עצמי
) אבל עדיין קבלי ח"ח

maia r

New member
כפרה ../images/Emo99.gif נשמתי התאומה את...

אז ברור שתהיה לנו אותה דעה...

למעלה