B a b o o s h k a
New member
"עיניה". בעיננו...
רציתי לשתף... בחג הסוכות שעבר עלינו לטובה, חג שני. אני ורוב בני משפחתי הקרובה ובניהם... אוהבי עמיר בניון, אפשר לכנותם "אבות מייסדים" בהערצתם. היה לנו בסוכה, בצפון הקרה והרחוקה, דיון לא קטן על הנחת דעותיו הפולטיות של עמיר, אך לא זאת הנקודה.. גיסתי שתחייה, אישתו של אחי הגדול. רננה (היא בטח קוראת שורות אלו)
התעקשה לדבר על שיריו, בייחוד על האלבום "הכל עד לכאן", (הדיון הפך סוער לא פחות!!) שגרם לה (ולבטח לכולנו אנו) להמון שאלות, תהיות וכייף עצום לחפור, להתעמק ולהתעניין, מה כוונתו של המשורר... באלבום ההירואי הזה, ישנם המון קונוטציות, מסרים, כוונות,ותפילה אשר מכוונות אל הדת באופן שכזה, באופן מאוד פתוח ונתון לפרשנות, ואכן כדבריכם "זה כל היופי"... לגמרי. בשירים כמו: "כמעט", "קרוב אליך", "בת מלך", "בורח" ובין השאר ובין היתר.. רק על "עיניה" התעלומה היתה קשה מנשוא... "עיניה" מה הן אם לא?! עיניה של לאה אימנו! מצטטת: "על תיאורה החיצוני של לאה נכתב בתורה שעיניה היו רכות, אולי כניגוד ליפי התואר של רחל או לפי אונקלוס בהקבלה, עיניה של לאה יפות לעומת היופי החיצוני של רחל. במדרש אחר מפורש הביטוי דווקא לזכותה: שהבריות היו משדכים אותה דווקא לעשו, אחיו הרע של יעקב, ובגלל שידוך זה הייתה בוכה ועיניה הפכו רכות. אונקלוס מפרש שעיניה היו יפות, לרמוז על עולמה הפנימי היפה. בין לאה לבין רחל הייתה תחרות על יעקבשהתבטאה, בין השאר, ברצון ללדת ילדים. כשראתה שרחל חשוכת הילדים נותנת את שפחתה ..." (אפשר לקרוא את מלוא המאמר בhttp://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%90%D7%94 ) או לקרוא בכלל על לאה אימנו בכל מקום ברשת ובכלל. ולהבין. להבין. להבין. כולי הייתי נרגשת ונסערת לגלות (אחרי המון זמן שהקדשתי להבין את תוכנו המרגש של השיר) השיר כתוב בצורה כל כך מקודדת, עמוקה ושכלתנית (!) והפעם אין לי בכלל ספק.. גדולת כתיבה שכזאת, חבויה באדם אחד עם יכולות אינטלקטואליות נשגבות, פואטיקה בלתי נתפסת בתוך עולם גדוש ומלא תוכן שמצאתי את עצמי נשאבת לתוכו, לא פעם... ורננה, אני מודה לך על הרצון ההדדי לחפור ולדעת מי היא האישה אשר עיניה בצבע אדום, "זכות וחודרות כל מסך כמו יהלום..". וכל מילה מיותרת. ה:שיר שאותי ואותך השאיר פעורות ונרגשות מתמיד. עד כדי דמעות (ואת זה נשאיר במפגש הקירות שלנו.) כמובן שהפירוש אינו בטוח, והינו פרשנות בעיננו שלנו. כאן מצאנו את היופי! שמחתי לשתף אתכם. אם וכאשר מצאתם בזה עניין. שבוע טוב לכולם.
רציתי לשתף... בחג הסוכות שעבר עלינו לטובה, חג שני. אני ורוב בני משפחתי הקרובה ובניהם... אוהבי עמיר בניון, אפשר לכנותם "אבות מייסדים" בהערצתם. היה לנו בסוכה, בצפון הקרה והרחוקה, דיון לא קטן על הנחת דעותיו הפולטיות של עמיר, אך לא זאת הנקודה.. גיסתי שתחייה, אישתו של אחי הגדול. רננה (היא בטח קוראת שורות אלו)