עין הרע

עין הרע

שלום לך, אני מרגישה שיש עליי עין הרע מאחר וכבר תקופה עבודה אני מחפשת עבודה ותמיד איכשהו זה לא מסתדר בסוף וכן לא מוצאת בן זוג למרות שקיימות הזדמנויות. יש דרך לבדוק את זה? ניסיתי לשים שמן בקערה עם מים, רוב השמן צף אבל נשאר גם שמן במרכז הקערה, מה זה אומר? בנוסף, קראתי שאפשר להסיר עין הרע באמצעות קריאה של תהילים ל"א, האם זה נכון וכמה זמן צריך להתמיד? אילו עוד דרכים קיימות להסרת עין הרע שלא כרוכות בטיפול אצל רב/בעל מקצוע<? מקווה מאוד שתוכל לעזור לי, תודה

asaf2000

New member
העיצה הכי פשוטה

"כללא דמילתא כל דקפיד קפדי בהדי ודלא קפיד לא קפדי בהדי" המשפט הזה כתוב בגמרא הקדושה ופירושו שמי שמקפיד על עין הרע שלא תפגע בו אז דווקא היא פוגעת בו ומי שלא מקפיד אלא תולה את בטחונו בבורא עולם אז עין הרע לא שולטת עליו כלל. כמו כן אפשר להרבות ב"עין טובה" כדי לגבור על עין הרע - לדון כל אדם לכף זכות ולראות אצל כל אחד את הצד החיובי שבו, אפילו הכי קטן, וע"י זה משמים יראו שאת דנה כל אחד לכף זכות ולא ישלוט בך עין הרע.

אופירA

New member
מנהל
../images/Emo127.gif

אם לא תאמיני שיש עלייך עין הרע, לא תצטרכי לנסות להסיר אותה. קשיים מהסוג שתיארת אפשר לתלות בהרבה סיבות אחרות, ואין סיבה להרגיש שיש לך עין הרע. מניסיוני האישי, היו לי הרבה קשיים אישיים בכל מיני רמות לאורך כל החיים, ואחרי שקיבלתי על עצמי עול מצוות - היתה החרפה קשה בקשיים. למרות שלא האמנתי בעין הרע, שלחו אותי למישהי "מקצועית שמסירה עין הרע", והיא "איבחנה" עין הרע, ו"הסירה" אותה ממני (באמצעות שום, חוט אדום, טקסטים מצולמים שעלי לשאת איתי בארנק, תרומה מתאימה וכו'). אולי העין הרע סרה ממני, אבל הקשיים המשיכו לחלוטין בלי שינוי, ולמדתי להתמודד איתן בדרכים הרגילות והטבעיות שאנשים מתמודדים עם קשיים בחייהם. הדרכים הללו דווקא קידמו אותי מאוד בהפחתת הקשיים מהסוג שתיארת.

תודה

על ההתייחסות והעידוד. פשוט שכשרואים שכל כך הרבה דברים לא מצליחים זה מתסכל. אנסה לא לתלות את הקשיים בעין הרע, למרות שניסיתי להתמודד עם הבעיות בדרכים מגוונות, שום דרך לא הצליחה, לכן אני לא רואה מה עוד אוכל לעשות.

אני פועלת

כמעט תמיד בריבוי "עין טובה" ולכן זה מסתכל עוד יותר לדעת שאני משתדלת מאוד להיות אדם טוב לכל אדם, גם אם אינני מכירה אותו ולמרות זאת לא מצליחה בדברים בהם אני רוצה ומרגישה שיש לי מזל רע

אופירA

New member
מנהל
ללמוד את רצונו יתברך

העצה לכך היא ללמוד את הנהגתו של הקב"ה עם בני האדם, וללמוד לקבל את רצונו, ולהתאים את רצונותינו לרצונו. הרי לא הגיוני שאדם שנולד נכה ברגליו יתעסק כל חייו בתסכול עקב שאינו יכול לבצע מה שמסוגלים כל מכריו. אלא למרות שהיה מאוד רוצה להלך על שתי רגליו, בכל זאת הוא מעסיק עצמו בלהפיק את המיטב מהחיים במסגרת הנתונים שלו. להצליח במה שהוא יכול. כלומר - הוא רוצה את מה שיש לו, ומנסה להפיק את המכסימום מכך. לכן הוא לא מרגיש שמזלו המר לו בכך שגזר עליו את מגבלתו. כמובן שאדם לא צריך להימנע מלשאוף למצוא עבודה, אבל במקביל לחיפושי העבודה הבלתי נלאים - הוא צריך למצוא גם את הדרכים להתמודד עם המציאות - הן מבחינה כלכלית והן מבחינה תעסוקתית. כגון שאם אדם לא מוצא עבודה במקצועו, ומצבו הכלכלי מכביד עליו, הוא צריך במקביל לחפש עבודה בתחום אחר, מעשי יותר כרגע, ולהמשיך לשאוף למקצוע שהוא רוצה בו. ואם אינו מוצא עבודה כלל, צריך למצוא עיסוק בינתיים - כגון עיסוק התנדבותי או עיסוק אחר שישאיר אותו במורל גבוה ובשביעות רצון יחסית. זה לכשעצמו יפתח לו הזדמנויות טובות יותר במציאת עבודה מאשר מציאות שבה הוא רק מתוסכל מהמצב הקיים ומכך שאינו מצליח לשנותו. כלומר - ללמוד לרצות את מה שיש ולחפש לעשות עם מה שיש את המכסימום שאפשר. שינוי חשיבתי כזה גם יסלק ממך את ההרגשה שיש לך מזל רע, וגם יפתח לך לכשעצמו יותר הזדמנויות מאשר בחשיבה של כישלון ומזל רע.

למעלה