עין הרע

רוי100

New member
עין הרע

זה נכון שאם מעבירים טבעת זהב על הפנים ונשאר סימן אז יש לי עין הרע? ואיך אפשר לסלק את העין הרע?

א77

New member
בספר טעמי המנהגים

מופיעה תפילה ולחש נגד עין הרע. תפילה זו כמדומני, מודפסק גם בספרו הקדוש של החיד"א, ספר 'עבודת הקודש'.

תפסיק להתעסק בזה

כל ההתעסקות הזו בעין הרע מקורה במנהגים של עבודה זרה ומנוגדת לרוח היהדות.

asaf2000

New member
נראה לי

שכתוב בגמרא שיש כזה דבר עין הרע כך שזה לא מנהג של עבודה זרה. אבל כתוב שאם לא מקפידים על זה אז זה לא משפיע.

אלי ו.

New member
../images/Emo45.gif

במסכת אבות, כמדומני בין הדברים שמקרבים את קיצו של אדם. מצד שני אני עדיין מחפש מפרשים שיסבירו את הנושא בצורה יותר עמוקה מכיון שכפי שכתב סיטרא, המנגנון שמדובר עליו נשמע לכאורה מנוגד לרוח היהדות. (כאילו אדם אחר יכול חו"ח לגרום לקב"ה לשנות את גזר דינך ויכול אדם לחשוב כאילו אין הקב"ה שולט בעולם) בכלל, לא ברור לי המקור לתפישה העממית של עין הרע שרואה בכל מילה טובה מעין חץ מורעל. פרשנות הפוכה מהמקובל יכולה להיות עין רעה כניגוד לעין טובה. ואז ניתן להבין שאדם שהוא צר עין, וכילאי פוגע במנין שנותיו שלו. (שהרי צדקה תציל ממות וגו') כמובן שג'ינג'ית מיד תשאל, אז איך אתה מסביר את ענין פירוש רש"י על תפילת חנה, או על איסור ספירת ישראל. את זה אתרץ בכך שחנה לא רצתה להכשיל אנשים מישראל בעין הרע.
היות וזו פרשנות שלי ולא מצאתי שום פרשן שאומר כך, קחו את זה כשעשוע ולא כפירוש רציני. ובאותו נושא, כשנולד בני הבכור, הוא היה באמת תינוק יפה. שכנה שנכנסה אלינו ראתה אותו ומיד אמרה: "איכס, איזה קוף מכוער הבאתם" (כנגד עין הרע) -אשתי שהגיעה מתפוצה שדיבורים כאלה לא כ"כ מקובלים, נעלבה, וכמעט זרקה אותה מהחלון
מאחל לכולם, גמר חתימה טובה.

עין הרע

בבא מציעה דף ק"ז ע"ב : תשעין ותשעה (מתים) בעין הרע ואחד בדרך ארץ הזהרה מדברי הזהר נמצאת בפרשת אחרי מות המנחת אליעזר בספרו דברי תורה ח"ו אות ו כתב שצריכים להזהר כשמספרים בשבחו של אדם או בהצלחתו בתורה או בעושר ורוב מעלות בניו וכיוצא בזה לומר בכל פעם בלעה"ר. עיין גם במסכת ברכות דף נ"ה ובירושלמי שבת פ"ו ה"ט.

א77

New member
מנוגד לרוח היהדות?!

מנוגד לרוח היהדות?! אוליי אדם המתבונן בשני מתוך קנאה וכו' זה מנוגד לרוח הואהבת לרעך כמוך שביהדות. הקב"ה שולט בעולמו גם אם אדם יכניס חלילה עין הרע. גם אם אדם חוטא יש גזר דין, מה שאינו כשהאדם לא חוטא. וכבר במסכת ראש השנה דנו האם ניתן לשנות גזר דין לטובה ולרעה ע"י מעשים ותשובה ולהיפך חלילה. וככלות הכל הקב"ה שליט בעליונים ובתחתונים. הוא ואין בלתו. ולמעשה ניתן לחשוב שבכל עשיותיו של האדם, הוא המחליט, וממילא חלילה לא הקב"ה השולט. אז כמו שאין זה נכון, ולא כאן המקום להאריך בזה. כך לא בנושא עין הרע. והבה נביא דוגמא מהתורה. בברכת יעקב ליוסף, בן פורת יוסף בן פורת עלי עין בנות צעדה עלי שור [בראשית מט. כב]. והביאורים על כך הם שחינו של יוסף נטוי על העין המתבוננת בו. וזה עיקר כל הביאורים המורחבים. וזה גם קשור למה שנדרש ומובא ברש"י שם שלא ישלוט בזרעו עין הרע, ואף כשברך [יעקב את] מנשה ואפרים, ברכם כדגים שאין שולט בהם עין הרע. ואם אין שולט בהם עין הרע, אזי ניתן להתבונן ביוסף וזרעו ובחינם מבלי להזיקם חלילה.

אלי ו.

New member
אני מסכים אתך ב 100%

הנקודה שהבאתי היא שזה מקור לאי הבנה ולתפיסה אמונית בעיתית. אתן לך דוגמא לסיפור דמיוני: אדם מקבל קידום בעבודה, יש מסיבה עם חברים ומכרים שמברכים אותו. מספר חודשים אח"כ הוא חולה במחלה קשה ונפטר. מצד אחד אפשר לפרש את זה שכך נגזר משמים, החלטה של הקב"ה, בלי קשר לקידום. מצד שני אפשר לתת פירוש של העין הרע, ולקשר בין הקידום לעין הרע (כפי שאני עשיתי בכך שהבאתי את שני הדברים כאילו הם קשורים, זו כמובן מניפולציה שלי) פירוש כזה של עין הרע, יכול להיות בעיתי מבחינה אמונית. מה שהוא לכאורה טוען זה שהקב"ה לא החליט על מותו של אותו אדם, אבל אנשים זרים שנתנו בו עין הרע, שינו את החלטת הקב"ה ושינו את גזר הדין לרעה.

giingiit

New member
לא נכון. חנה התפללה לבן שיהיה לו

גבוה ולא נמוך, לא חכם ולא טיפש וכולי, ורש"י במקום אומר שמפני עין הרע. אז איך אתה יכול לבוא ולהגיד שאין כזה דבר? יש, רק שהסממנים שנותנים לעין הרע לפעמים מקורם באמונות תפלות וצריך להבין שעין הרע יכולה להדבק במי שפתוח לזה (מי שעושה בעצמו עין הרע לאחרים) וזה מעיד על בעיה בביטחון בה' (של מי שעושה עין הרע ובכך פותח עצמו לעין הרע).

א77

New member
אם יש 'סטרא אחרא'

וודאי ודאי יכול להיות עין הרע. אלא שעדיף לאלחשובעל כך. התפילה שהבאתי, היא אם אכן הנכם חוששים. אבל עדיף שלא לחוש כלל.

הסיטרא אחרא נברא בידי הקב"ה

בשביל שהאדם יגלה בתוכו את כוחותיו הפנימיים המאפשרים לו להתמודד עם התאוות והמשיכות החיצוניות. יוצא מזה שבסופו של דבר הסיטרא אחרא גורם לטוב שאחרת לא היה נברא. אין לסיטרא אחרא דבר וחצי דבר עם עין הרע וכל הטוען אחרת מטעה את דעת הבריות ויתר על כן מעודד לעבודה זרה

א77

New member
הסטרא דשמאלא כמו הסטרא דימינא

הסטרא דשמאלא כמו הסטרא דימינא כמו היצר הרע וכמו היצר הטוב כמו העלי עין שבירך יעקב אבינו ליוסף שיינצל מזה וכמו עין טובה הכל נברא בידי ה'. ב"ה יצרא דעבודה זרה בטלא מזה הרבה שנים ע"י חכמים. כשביטלו ליצרא דעבודה זרה, לא נתבטל העין הרע. ועובדא קא חזינא מהחיד"א שזו דוגמא אחת מהמון המון דוגמאות, שגם כיום יש להזהר מכך. ואיני יודע מה הקשר בין העין הרע לעבודה זרה. לא ברור על מה אתה מסתמך ובאיזה קרנות מנסה אתה להיאחז. איני רואה כל קשר בינם. ולפחות הייתי מביא מקור מחכמי ישראל לדורותיהם לדבריך... אבל ללא כל מקור ונגד כל הידוע לנו מספרים הקדושים. הרי דעתך תמוהה למדי. גמר חתימה טובה.

רוי100

New member
מה התפילה?

מישהו יכול בבקשה לרשום לי את התפילה נגד העין הרע?

למעלה