עין הרע

NlNין lcNlc

New member
יכול להיות מצב שאנו גם מדביקים את האנרגיה הזו

אלינו.
פעם היה כאן שרשור וקראנו לזה "העז" ואיך מוציאים את העיזים מחיינו..
עיזים, לצורך העניין, כל דבר שחוסם, מפריע, יכול להיות אפילו גם חבר טוב שמעכב באיזושהי צורה.

לשמחתי הוצאתי עז כזו, וכשאני קוראת את המאמר, אני יכולה להגיד בבירור ובהתאם שזה סוג של עין רעה, אנרגיה לא טובה.

מה שכן, אני בוחרת היום להתמקד בעין טובה. ומאמינה שאנשים בבסיסם טובים ולכן לא מתכוונים להרע.

IBP1

New member
אהבתי

כן...גם אני,

אני תמיד אומרת שכשמחפשים עין הרע מוצאים...ובשפע
לא רצוי לעסוק בשלילי.....בשחור

IBP1

New member
המממממ....

הכתבה לוקה בחוסר ידע משווע על הנושא ,בכור הוא חומר בסיסי שמשמש כמעצים ,בהסרת עין הרע נעזרים בארץ בעיקר בקטורת 7 המינים ,כאשר הבכור הוא חומר הבסיס עליו מושתתת התערובת עליו והוא אך ורק מעצים את התערובת. עין הרע אינו נובע מיצר הרע ,שכן אמא יכולה להטיל על התינוק/ת שלה עין הרע ומבלי להתכוון .
ממליץ לקרוא את דעת המלבי"ם בנושא בכדי להבין על מה מדובר וסתם לא להמציא מהשרוול .

נכון עין הרע יכולה ליצור חסימות ועיכובים ,אך עין הרע לא יכולה להשתלט על פיו של אדם ולגרום לו לדבר כנגד עצמו. עין הרע יוצרת חסימה אנרגטית אך היא לא פועלת כמו שכישוף משפיע על אדם.

משהוא אחר לגמרי

עין הרע , משמעו , מהפנימי שלך יצאת החוצה , ועתה הפעולה הפנימית שלך
תפושה ב-עין שירדה לעולם החיצוני ,
דהיינו יש טווח בין א' ל- ע' תקין , וכאשר אתה עובר את טווח שדה ה-ע , אתה נכנס לעין הרע ,
שזה עוד טווח בו אורך מצטמצם ועתה נכנס לשבירת אורות במקום אור ישר ,
ואז כל השלילי ההפוך מקבל מרחב ונפח בחייך , עד שהתקין משובש ,
בדומה לאדם עם קעקוע היוצר שבירת אור , רק שפה נכנסים למרחב שונה בו ההפוך והשלילי שולטים ,
ואז אפילו פעולה נורמטיבית פשוטה יכולה לא לעבוד ,
ובדרך אתה עלול להשחיר (שחור מרוקאני), דהיינו תהפוך כהה , כמו שיזוף רק שלא יורד השיזוף ונהיים טיפה כהים ,
כאילו גוון שחור נתפס בך ,מצב שהרבה יותר קשה לתקן מאשר קעקוע ,
והחיים פתאום נראים יותר קשים ולא עובדים , וגם הפסיכולוגיה משתנה לראייה שהעולם חרא והאנשים חרא וכל המצב חרא ,
מה גם שנכנסים למצבים כאלה , יש כאלה שקוראים לזה להכיר במציאות הישראלית (עד לשם הם נפלו ומתלוננים ),
אפילו חם יותר בקיץ , הידעתם שלישראלים שלא חוטאים הטמפרטורה לא עוברת 25 מעלות צלזיוס בקיץ ?
טוב נו אחרי גלות של 2000 שנה זה צפוי משהוא ...
התרופה יישוב דעת הפנמה ומשם לעשייה המחזירה את היחס בין א ל-ע למקום .
פטנטים המרחיקים את הסימפטומים לבעיה רבים מאוד .
דוד
דוד

IBP1

New member
דוד רק עבורך שחור במרוקאנית זה תורת הערפל או

בתרגום לשפה אחרת "מיסטיקה"....
משהו שיש להבין ,זה שעין הרע הוא תוצר אי רצוני בלתי נשלט ,ולכן אין אפשרות באופן מודע לנסות לחסום ,לעצור ,למנוע מעצמך להטיל זאת על אחרים ואו על עצמך .הדרך היחידה להשתדל כנגד זאת היא הצנע דרך...
בעניין הטמפ' ...הצחקתני.

איזה תורת ערפל?

נתתי הסבר פשוט , בדיוק מה זה ,
זה שאם אתה נגוע בזה ניתן להדביק זאת למשהוא אחר את השחור או העין הרע ,
שהם שני תופעות בעלות מימדים קרובים .
עין הרע יציאה מחוץ ל-א ל-ע הטבעי , שזה חופף לטווח בו הרוח הפוכה תפושה ב-ש' דהיינו שחור .
ואגב שחור זה מושג קבלי אשכנזי שהמרוקאים אימצו , ומכיוון שהם נמצאים בזה כל הזמן ומשתמשים
זה כאילו שלהם , אבל זה פשוט פולקלור של כאלה שלא מבינים ומצויים במצב כזה .
אצל מי שכבר מושחר , אזי התופעה יכולה להיות אי רצונית ובלתי נשלטת ,
אולם אם אתה רוצה לא להעיף את העין הרע לכל כיוון תלבש ציצית ואז לא תטיל זאת על אחירים .
פשוט שיודעים , שזה פולקלור של ניחושים לא ודאיים אז בכיוון של מה שאתה טוען .
דוד

IBP1

New member
המלבי"ם נראה לי עושה שמיניות בקבר ברגע זה....

ודויד... "שחור" היא אומנות הכישוף ברברית (שבטים החיים במרוקו) פירושה המילולי הוא "נסתר" או "ערפל " כפי שערפל מסתיר מעינייך את הנגלה הניצב מולך ...
מכיוון ששחור אינה זרה לי , תרשה לי להטיל ספק בקשריה ליהדות אשכנז !
לא ציצית ולא טלית ,תצילנה ואו תמנענה זאת וזה פוגע בכל מצב ובכל מקום !!!
אפילו אם זה הרגע ,עברת טיהור במקווה ויצאו רגלייך מהמים ושם עליך שום ,טלית ,ספר תורה ומה לא ...הסבירות היא שאתה עשוי לחטוף זאת ואו אפילו להטיל זאת על עצמך.

IBP1

New member
תרשה לי לגחך .....

אם אקח את כל המקובלים והקבליסטים והמיסטיקנים החיים היום כולל אותי ואותך יחדיו ונאחד את כל הידע שלנו יחדיו ... אנחנו לא נגיע לרמת בקיאותו של המלבי"ם בתחום הנ"ל וכל שכן בקבלה ....אם נקח אני ואתה את כל מה שספגנו עד עתה ....אנחנו לא נגיע יחדיו לרמת הידע שהייתה לו כאשר היה ילד בן 10 וזה אם הוא ירחם עלינו.

תעשה טובה לאנושות ,תפסיק לדבר שטויות ,האיש היה גאון בעל שיעור קומה .תקרא פעם את כתביו וספריו ותראה כמה האיש גאון.

IBP1

New member
חחחח..הלוואי והיה לך את הידע שהיה לו ביום אחד

עזוב ,אתה לא מבין כלום מי האיש. כל 6000 שנים שאתה טוען שיש לך חיים ,לא מגיעים לקצה קצהו של יום לימוד של המלבי"ם....
שכחתי לרגע אם מי אני מדבר ושאיתך אי אפשר לדון ...

שמע אתה לא הדובר שלו

תביא את הפרק בספר שדן בעין הרע בקישור ואז יהיה מה לדון .
ככה אתה מציג מה שאתה חושב שדעתו של המלבי"ם , ולא את דעתך ,
וחבל , היה מעניין אם היה לך דיעה ,
דעתי עדיין תקיפה גם אם היית מביא ציטוט .
ואז לפחות היה בסיס להתדיין אליו , ככה אתה שולח אותי לקרוא את המלבי"ם ,
ומה הוא הבין או לא ,וסביר להניח שגם אם היית מביא ציטטה שהיתה סותרת את טענתי ,
עדיין הייתי מחזיק בעמדתי .
ההסבר שלי היה פשוט וקולח .
דוד

ונוסיף

התיאור שנתתי הוא בראיית כוחות הקודש והחוק ,
לגבי הערפל , זה לא חייב לבוא בערפל , שעניינו ה-א לעומת ה-ע הבא לביטוי אפשרי בטווח ,
שבממשקים שונים יכול לבוא כערפל , שזה ההסבר לתופעת ערפל רגילה .
ראייה נוספת קיימת מצד התהו , בו ה-א היא מתצורת ושוב או חושך , ואזי ערפל חושך של שחור ,
שזה גילום של כוחות תהו .
בעוד אנו הולכים לפי החלל הפנוי ותרגום הקודש שבחלל זה ,
ישנה ראייה נוספת של חלל תהו וחלל בהו , שבו מסתכלים על הערפל , אולם ערפל רגיל בא מהחלל הפנוי ותרגום ה-א ל-ע שלו ,
ולתוהו סוג של ערפל שונה .
שחור באשכנז הוא לעומת ערפל רגיל ,
שחור מרוקני בשבטים הברברים שחלש יותר הוא מערפל תהו .
ובימיינו זה גורש מארצינו ושאריות קטנות מאוד מזה קיימות בכדור הארץ , כהשפעה של כוחות תהו מחלל התהו .
רוצה להבין בזה ?
תקרא את הסדרה תשעה נסיכים לאמבר , ואולי תלמד אם מה יעקוב נאבק ולא מלאכו של עשו כי אם ייצור תהו .
ומה זה שחור ומה מקורו לפי התהו ואיך זה בראייה אשכנזית (הקטע היכן הגמד בבית התפילה של מרלין ,אם תקרא) .
דוד

גור42

New member
לא מאמין בעין הרע, כי שמעתי שזה מביא עין הרע

ועד כמה שזה נשמע כמו בדיחה, אני מתכוון למה שכתבתי בשיא הרצינות

IBP1

New member
אמרתי לך שאני אוהב אותך...

אז אם לא אז תדע שאני אוהב אותך ואני כתבתי זאת גם בשיא הרצינות
.

למעלה