היי צופי .
מדברייך זה לא ניכר כעין הרע . יש סיכוי שאולי מדובר בכישוף , אך לא תמיד אסונות במשפחה הן תוצר של כישוף. לרוב כישופים שכאלה הפוגעים במשפחה בטווח הרחב של המשפחה (דודים ,בני דודים ,אחיינים ,אחים ,הורים ) יש להם מעין נקודת מוצא אחת והפגיעה לרוב היא מהאדם הספציפי ההוא כאשר כל מי שקרוב אליו בקשר שורשי כזה או אחר מבחינת קשר דם . אני אתן דוגמא לכישוף שכזה . אם אני אטיל על אדם מסויים את הכישוף הנ"ל אז כל מי שמבחינת המשפחה קשור אליו יפגע . כישופים מסוג זה נחלקים לפי המרכיב הראשי שעל בסיסו נעשה הכישוף . קיימים 2 סוגים לכישוף זה : 1. דם . 2. עץ . * בכישוף דם כל מי שקשור לדמו של המכושף יפגע , ** בכישוף עצים הפגיעה היא שורשית ורק מי שקשור "לענפי המשפחה" יפגע . כל אחת מהסוגים הנ"ל נחלקים להמון תתי חלקים הנובעים מסיבות שונות ומשונות ,למשל מה קורה כאשר המכשף מעוניין שרק חלק מהמשפחה יפגע ואו שהמכשף עצמו הוא בן המשפחה ואינו מעוניין שהצד שלו יפגע . אז המאג בוחר את הקריטריון שלו לעשות את הכישוף. כמובן שסוגים שכאלה של כישופים קיים בהמון אומנויות כישוף . כישופים מסוג עץ מוכרים יותר אצל האתיופים שכן באומנות הכישוף האתיופית "זאר" האמונה אומרת שה"בודה" (שדים באתיופית ) חי בתוך העצים מסביב . לכן הם לוקחים ענף מסויים וקושרים כמה שיותר חפצים השייכים למקור .הפגיעה של השד היא כביכול מתוך גוף העץ כשהשד מנסה להגן על ביתו (העץ) . הסימן הנ"ל של קשירת חפצים לעץ ללא רשות ,היא דרכם לסכסך בין אנשים לשדים. אצל הבדויים למשל החיזור אחר אישה נעשה בעזרת ענפים הגבר עובר ליד עץ וקושר בין שני ענפים כסימן להידוק קשרים בין ענפי משפחה שונים .האישה באם תיאות להינשא היא תשחרר את הענפים . בשחור למשל הדברים קצת יותר מורכבים והמכה בכישוף באה כביכול משורש העץ ,על מנת להעמיק את ההפגיעה במשפחה כולה. זה כמו בגידופים בערבית על האמא של האמא וצאצאיה ,כך הדבר נהוג בכישופים הערבים באיזורינו. וכך גם בקבלה המעשית בסוג כזה של כישופים. אין פיתרון אחד פשוט לעצור זאת והעניין הוא להתחיל לערוך מפה של כל מי שנפגע במשפחה ולמקם את מיקומו במעין אילן יוחסין ולראות מה הקשר המשפחתי בין הנפגעים בסופו של דבר בוחנים איזה ענף נפגע ובו ממקדים את ההתיחסות . ברגע שמאתרים את המקור לכישוף , אז מנתחים מי נפגע ואיזה קשר זה (דם או עץ) . קל מאוד לאתר זאת באמצעות המחותנים של המשפחה .בכישופים שהמרכיב הוא דם. רק אישתו של המכושף או בעלה של המכושפת יספגו את המכה ,אבל כל יתר המחותנים לא . בכישופי עץ הפגיעה בכל מי שקשור איך שהוא למשפחה. לפעמים יהיו שני מוקדים שונים לאותו כישוף. למשל כשמטילים כישוף על שותפים ואו זוג נשוי . אני מצטער אני לא מקבל לקוחות . המלצה אחת : מכשפים מסויימים ינסו כביכול לבטל את הכישוף דרכך ע"י טקס . זה לא נכון לעשות ואני אסביר מדוע ,דמייני לך כי יש אדם הסובל מכאב שיניים והוא צורח מכאבים . אם אני אתן לאחותו טיפול שיניים זה ירפא את הבעיה אצל האיש ? התשובה היא בודאי שלא !!! לכן הטיפול הראשוני הוא לאתר את המקור לכישוף ואז להבין איך הכישוף נבנה ואז לפעול על מנת לנטרל את הכישוף על המקור. לפעמים הפיתרון אינו מחייב טקס מאגי ,לפעמים מי שהטיל את הכישוף מתנה את ביטול /עצירת הכישוף בתנאי כל שהוא ,למשל פיצוי על משהו שנעשה לו ע"י המקור. זה היה ככה על קצה הלשון בעניין.