עין החתול

כרמית.

New member
עין החתול

האם ניתן להשיג עין החתול בגדלים קצת יותר גדולים מהגודל הפצפון המקובל שבדרך כלל מוצאים - קצת פחות מסנטימטר? וכן, אני יודעת שזו אבן יקרה. על כל אחת פצפונת שיש לי שילמתי בממוצע 70-60 שקלים. אני מחפשת אבן קצת יותר גדולה, בגודל חלוקי הנחל הרגילים. יש דבר כזה? זו פשוט אבן נפלאה. אני אוספת אבנים כבר קרוב לשנה והאוסף גדול ומעניין, אבל עין החתול פשוט עולה על כולן.

Suikun

New member
מה?..

את מדברת על עין הנמר או שאני טועה?.. כי אם כן.. היא לא עולה כל כך הרבה... ממש ממש לא.. יש לי כמה כאלה, בגודל של חלוק רגיל.. שעלו בסביבות ה10 שקלים לאחת.. אחת אדומה, אחת צהובה, ואחרת כחולה.. אז או שאנחנו מדברים על שתי אבנים שונות, או שמשהו פה לא בסדר =\

Suikun

New member
אהההה

דיברת על האבן הבסיסית.. סליחה, טעות שלי.. *מחכה לתגובה של שני*

כרמית.

New member
עין החתול היא אבן שונה

מעין הנמר/עין השור/עין הנץ. זו בעצם כריסובריל עם תופעה של פס באמצע. וגם אני מחכה לתשובה

stoneage

New member
בואו נעשה כאן סדר....עין החתול

כמו שנרשם כאן זו תופעה שמתקיימת הודות לקיומם של רוטילים. התופעה נראית רק כאשר האבן מלוטשת בליטוש קבושון. האבן המקורית והיחידה ש"מותר" לקרוא לה עין החתול היא הקריסובריל שהיא מדהימה ויקרה מאוד. המחיר יכול לנוע בין 70-80 ש"ח לאבן בגודל של ראש סיכה ועד לכ10,000 דולר לקארט. גודל של ציפורן באיכות יפה עולה כמה אלפי שקלים. תופעת עין החתול קיימת על אבנים נוספות ביניהן קוורץ, טורמלין, מונסטון ועוד. במקרים אלו יש לציין "עין החתול קוורץ" "עין החתול מונסטון" וכן הלראה. לפי המחיר שרשמת, את רכשת את הקוורץ. הקוורץ קיימת גם בגודל של חלוקי נחל, לא זוכרת מחיר אבל יש במלאי. האיכות פחות טובה מהקטנים כלומר הקו פחות חד . גודל זה עם קו חד יקר מאוד מאוד. ואין שום קשר בין עין הנמר לעין החתול. (במקרה של עין החתול קוורץ הם שייכים לאותה המשפחה אבל זה הקשר היחיד)

למעלה