עימנואל !?

צעדות יש הרבה, לא תמיד יש להן שם

הנה למשל (ללא שם): נעלה נעלה של שמוליק גוב ארי, בחלק הרביעי בכניסה אל המעגל (וביציאה): 1-4 3 קפיצות מרגל אל רגל החל בימין באלכסו כלפי מרכז המעגל (3 פעמות); עקב שמאל לפנים (1/8); הצמדת ימין אל שמאל (1/8). 5-8 כמו 1-4 ברגליים נגדיות. וההמשך ידע ואח"כ אותו הדבר כלפי חוץ המעגל. זוהי צעדה ייחודית שלא קיבלה שם, לא נצפתה בריקודים אחרים אך, שובשה ללא הכר ע"י הרוקדים והמדריכים והפכה ל: 1-4 שני צעדים כלפי מרכז המעגל החל בימין; "צעדת חילוף מהירה" בימין; 5-8 כמו 1-4 ברגליים נגדיות. וההמשך ידוע...

אתן עוד דוגמא

מסכימה עם ירון, אבל הנה רק דוגמא נוספת שחיבור הצעדים נותן משהו יחודי לנו. "אל גינת אגוז" של שרה לוי תנאי. חלק ג´- ידיים ימניות אחוזות הידיים השמאליות כפופות מרפק בגובה הכתף,אצבע ואגודל נפגשות כטבעת אגוז. 1-2 צעדת כפיפה לאחור החל בשמ. 3-4 סגירה בשמ. ליד ימ.;שהיה. גם חיבור הצעדים יחד הוא יחודי וגם האחיזה. הם היו אופיניים לריקוד העם שלנו, האם ראית זאת בריקודים הסלוניים, ריקוד הצ´ה צ´ה, או הטנגו?. כמובן שיש לי עוד הרבה דוגמאות.אבל אסתפק בזה. ועשיו אתה חייב לי תשובה על החמסה

את רצינית ליאורה?

ליאורה יקירתי. הצעדת כפיפה שציינת, ישנה בהרבה ריקודים,(והיא לא שלנו), כמו גם בריקודי העמים, בטנגו למשל היא מופיעה, (אם את יודעת טנגו עם וריאציות שונות, אזי הצעדה הזו, היא המרכזית בו), גם מה שירון כתב, זו לא בדיוק דוגמא נכונה, אבל הוא לפחות הביא משהו יחודי, שבאמת לא רואים בהרבה ריקודים. בואי אחדד לך את הדברים: את צעדת הטנגו(זו צעדה ולא ריקוד, יש המון וריאציות בריקוד, שהצעדה הבסיסית שלהם היא צעדת הטנגו, כך בוואלס, בצ´ה צ´ה צ´ה,וכו´..) מישהוא הרי המציא נכון? את צעדת הצ´ה צ´ה גם מישהוא המציא נכון? וכך לגבי הוואלס, הרומבה, הפסדובלה, הפולקה, וכו´..., איזו צעדות יחודיות המציאו הישראלים, בשביל הריקודי עם הישראלים? זו הייתה שאלתי, ואת אמרת שתמני לפחות 10 כאלה, אני עושה לך הנחה ל-5 רק תגידי מה הם? ליאורה יקרה, אל תתאמצי כי לא תמצאי, ואת זה למדתי באולפן, ועם השנים ראיתי שזה נכון מאוד. רובן ככולן, הצעדות לקוחות מריקודי עמים אחרים, והן לא שלנו!!! אנחנו רק עיברתנו להם את השמות , כדי להכניסם לריקודי עם הישראלים, ומשום כך, גם אין מה לבוא בטענות לגבי סירוס המונחים, אני באולפן למדתי את המונחים:" אחיזת טנגו", "צעדת וואלס", "צעדה תימנית", "צעדת הפולקה" ועוד... הגם רצחת וגם ירשת?אנחנו גם לוקחים צעדים של אחרים ועוד מתלוננים? לגבי צעדת החמסה: מקורה בצפון אפריקה, מלווה בספירה מהירה של-5, נדמה לי, שגדי ביטון היה הראשון להשתמש בה, והביא אותה כדוגמא, באחד מריקודיו,(שכרגע אינני זוכר את שמו, אבל אחפש בשבילך), הצעדה מלווה גם בתנועת ידיים סיבוביות מכיוון שמאל לימין, כשכפות הידדים פתוחות לכיוון מרכז מעגל, בגובה הפנים. קצת קשה להסביר זאת בכתיבה. יום טוב.

revgola

New member
צעדת חמסה - בריקוד חמסה

אם הבנתי נכון את הצעדה עליה אתה מדבר, אז זה קיים בריקוד המעגל "חמסה" של גדי ביטון (איזו הפתעה)

רצינית מאוד!

יום טוב ידידי, נראה לי שאנו לא מבינים אחד את השני, או לפחות נדמה לי שאתה לא מבין אותי. אני מציעה לרדת מהנושא הוא באמת מוצה עד תום. קיבלתי כבר יבלות בידיים, מהמקלדת הסרבנית שלי.

ירון - אגב, מישאל לימד זאת בחוגו

את הצעדה הנכונה - אני משתדלת לרקוד זאת כפי שכתבת וכפי שמישאל לימד אותי אך ידוע לכולנו שהצעדה הזו שובשה וכמעט אף אחד לא רוקד זאת כך היום לצערי. אך גם אם אין לצעדה זו שם האם היא לא לקוחה ממזרח אירופה או חלק אחר? האם היא צעדה שלנו תוצרת כחול לבן?

nilll

New member
תרבות

יותר מזה.השמות שמנית הם לא רק ריקוד,הם תרבות שלמה.

אל הרוקדים שבפורום היכן אתם?

הייתי רוצה לשמוע מכם הרוקדים כאן הכותבים והקוראים כאן בפורום. האם אינכם מבינים כאשר משתמשים במונחים לועזיים, או שעומרים אחת - שלוש ועוד מונחים המוזכרים כאן? האם אתם מבינים מה זאת צעדת חילוף מהירה? כאשר המדריכים אומרים לכם כאן תבוא צעדת צ´ה צ´ה צ´ה - האם קל לכם להבין את הצעדה שהיא שווה במונח של צעדת חילוף מהירה? בקיצור אנא כתבו לנו כאן את דעתכם הכנה - המדריכים נא להזדיין בסבלנות ולא להתערב - אני מצפה מהרוקדים לכתוב כאן.

ליום טוב לדעתי רב הצעדים אינים כחול

לבן. אנו השאלנו את הצעדים הללו ממזרח אירופה, מתימן ועוד.

נכון עדה, הוא שאמרתי רוב הצעדות

והצעדים, מהם מורכבים ריקודי העם הישראלים, לא שלנו, אנחנו הבאנו אותם מתרבות אחרת, ומעמים שונים, נתנו להם מונחים עבריים, הוספנו המון תנועות ידיים, ועושים כמיטב יכולתינו,(ודי בהצלחה) להתאימם לריקודי עם, אני מאמין שגם את למדת זאת באולפן להכשרת מדריכים, סקרן אני לדעת אם בזמנך, למדתם גם את המונחים: "אחיזת טנגו", "צעדת פולקה", "צעדת וואלס", וכו´? לתשובתך אודה. יום טוב.

ליום טוב- אכן למדנו את הצעדים הללו

אחיזת טנגו, צעדת פולקה, צעדת וואלס, צעדת חילוף, שיכול חילוף, חילוף שיכול, כפיפה, כפיפה עם ניתור צעדי ניתור בקצב מהיר, ועוד ועוד, אתה יודע לדוגמה צעדת שיכול חילוף - אם נתייחס לנאמר כאן מבחינת מונחים, גם כן אינה מושמעת היום כל כך ע"י המדריכים, אולי כי קשה לרוקדים לקלוט את משמעותה, המדריך על מנת שיהיה קל לרוקדים המתחילים אומר: צעד לפנים - צעד לאחור כמו כן צעדה תימנית הוא מתרגם זאת על מנת שיבינו. בזמני לימדו את כל הצעדות (רובם לקוחות מהריקודים של שנות השישים וכפי שציינת מעמים שונים מזרח ומערב) ולמדנו גם על התרבויות הללו במקצת, מדי פעם הביאו להקות שרקדו בסגנון תימן, קוזקים ועוד. סה"כ האולפן תרם לי מבחינת ידע, הגעתי לשורשים ולמדתי כיצד זה נוצר או התהווה, לדוגמא צעדה תימנית, אתה יודע מדוע היא נוצרה? כי התימנים היו בחדרים קטנים מאד ולא היה מקום ולכן היא הולכת לרוחב ולגובה כך הסבירו לנו וזה היה מאד מעניין. ובכלל השילוב הזה של מזרח ומערב היה מאד מעניין, מכל איזור לקחו צעדות מעניינות ועליהן הרכיבו את ריקודי העם שכה אנו אוהבים לרקוד.

ליאורה יקירתי - נראה לך שעד עכשיו

לא ראית את כל ניסיונותי בעניין? אני פשוט מרימה ידיים ומשאירה את הבימה לאחרים.

עדה חביבתי

אני מבחינתי מיציתי את הנושא. חבל לטחון מים. הרשי נא לי להישאר בדעתי, וזכותך וזכותם של אחרים לחשוב אחרת. ערב נעים

כן ליאורה לא חשבתי אחרת!

רק שדני חשב שאולי מישהו כאן יצליח לשכנעך ועל פי הצהרתך הנוכחי אני מקווה שגם דני מבין זאת שלא יהיה אף אחד כזה. ובאמת מצידי אפשר לעבור לנושא אחר כיוון שאת תשארי בדעתך אני אשאר עם דעתי והמדריכים והמרקידים ישארו עם הדרך בה יבחרו ללמד.

למעלה