''עימות האלים''.

''עימות האלים''.

אני לא יודע אם יש כ''כ הרבה על מה לדבר בנושא הזה, אבל שמתי לב לעובדה שברוב הזמן בו נעשה מאבק על השילטון בווסטרוז, כאשר יש ארבעה מלכים, כ''א מהם מייצג גם אל שונה - רוב עם האלים הישנים, באלון עם האל הטבוע, סטאניס עם ר'הלור וג'ופרי עם האלים החדשים. סתם נקודה מעניינת. :)

karkason

New member
אפשרות מעניינת

אולי האלים מעורבים בעניני השלטון בווסטרוז.

lol1000

New member
סתם דבר שחשבתי

כל מלך מיצג אל וכולם אומרים שבשביט הוא מסר מאל אבל גם מזקירים שהוא בצבע דם של הדרקונים לא של האריות או הדגים אבל רק רהלור באמת הראה כוח גם במליסנדרה וגם בחסר פנים ההוא (שכחתי את השם ואין לי את הספרים) אחרי הכל אדוארד התפלל כל פעם וגם רוב ושניהם מתו. גופרי מת. לסטניס יש את החומה אבל אין תומכים או חיילים או כסף... באלון מת ותיאון די בצרות... אבל לא מזכירים שדאני מאמינה באיזה אל והיא מצליחה הכי טוב אולי מרטין רומז שאתאיזם זה יותר טוב...

לא ממש

אריה שומעת את הרוח של אביה בחורש האלים,אושה ובראן מקשיבים לרצון האלים העתיקים בחורש של ווינטרפל. דאבוס שומע את דברי האם על הסלע שלו בים ובמשתה מוזכרות הוכחות נוספות לכוחות השבעה רהלור אנחנו רואים את כוחו אפילו האל הטבוע מפגין כוח כשהוא מדבר אל אארון וכממלא את המאמינים בדרכו באומץ מטורף. יש כוחות לכל האלים ומזמן אמרתי שיש לנו מעבק בינהם,כמו מול האל של האחרים. מה שכן מרטין אומר שלא משנה כמה האלים חזקים ומה רצונם מי שקובע בסוף זה בני האדם ומעשיהם.

myochay

New member
אלי הצפון חסרי כוח בדרום

ולכן כול סטארק שיוצא דרומה מת בדיוק של 90% אחוז היחיד שהתחמק לפחות בדורנו זה אדארד וגם זה רק בפעם הראשונה שלו.

אני חושב

שהדיבורים שהדמויות שהזכרת שומעות הן יותר מחשבות שלהם עם עצמם. אבל לא חשוב. אני לא מסכים עם הטענה שלכאורה כל מי שמאמין באלים שאנחנו מכירים נדפק. אני מסכים עם הדעה שכל מי שמאמין באלים חוץ מר'הלור נדפק. אולי יש לשבעה, לאל הטבוע, ולאלים הישנים כוחות - אבל ר'הלור ללא ספק שולט בכל. סטאניס אולי תקוע בשום מקום בלי חרבות ובלי תמיכה, אבל ללא ר'הלור, הוא היה עמוק עמוק בצינוק של רנלי ברמות גנים, כנראה כבר מת בשל גאוותו, כשהדבר האחרון שראה היה הכתרתו של רנלי. כל יתר ארבעת המלכים מתו, באופן כלשהו, ע''י ר'הלור.

Silver Fox

New member
לא בדיוק... ../images/Emo112.gif../images/Emo82.gif

יש תיאוריה שאומרת שהאל של מליסנדרה הוא בכלל לא ר'הלור, אלא האל של האחרים והיא סתם משטה בסטאניס, וזה דווקא נשמע מאוד הגיוני. אם זה כך, אז כל ארבעת המלכים מתו על ידי האל האחר, ולא אדון האור - שזה מדגיש עוד יותר את העניין המשמעותי ביותר בווסטרוז שמשחקי הכס מצליחים להשכיח כמעט מכולם: שבני האדם צריכים להיאבק באחרים, בלא-אנושיים, במקום זה בזה (כמו שלסטאניס נפל האסימון בסוף סופת החרבות). ואם כבר מדברים על ר'הלור - זה לא קצת מוזר שלא מוזכרת שום זיקה בין דאינריז לאדון האור, אבל בכל זאת שניהם מתבססים על אותו עיקרון (אור, אש, המאבק באחרים...)? יכול להיות שבסופו של דבר הם אמורים להתברר ככוח אחד, כמו שייעודה של דאינריז עשוי להתברר לא כשליטת ווסטרוז, אלא כלוחמת נגד האחרים בעזרת הדרקונים שלה?

זה לא משנה

במקרה הספציפי ה-ז-ה, זה לא משנה אם האל שעומד מאחורי מליסנדרה והורג את כולם הוא אותו אל ת'ורוס ונקרא ר'הלור, או אל בעל שם אחר. הנקודה שניסיתי להביע פה נשארת זהה.

Silver Fox

New member
איזו נקודה? ../images/Emo112.gif../images/Emo82.gif

מה שכתבת בהתחלה, על זה שכל מלך מייצג אל שונה, או שכל מי שלא מאמין בר'הלור נדפק?

Silver Fox

New member
חשבתי על עוד משהו...../images/Emo112.gif../images/Emo82.gif

אנחנו כבר רואים שר'הלור הוא האל שאמור להילחם נגד האחרים (וכמו שאמרתי, יכול להיות שלדאינריז יהיה קשר אליו - אולי היא אזור אהאי שנולד מחדש?); כמו כן, בראן הולך ככל הנראה לפגוש את ילדי היער (אני לא זוכרת אם זאת עובדה או שזו סתם תיאוריה ממש הגיונית), שמזוהים עם האלים העתיקים; כנראה שזה סמל לכך שכל האלים של ווסטרוז, בסופו של דבר, צריכים להתאחד ולהילחם נגד האחרים - כמו בני האדם שחיים בה.

אופיים של בני האדם משפיע גם על

אופיו של האל- ר'הלור האכזר של מליסנדרה אינו אותו ר'הלור של תורוס, למשל. שניהם מייצגים את אותו האל אך בשל אופיים השונה גם האל הוא שונה. כך גם האמונה בשבעה- מהאמונה התמימה של דאבוס עד לביטויים חשוכים יותר שלה. האמונה באלי הצפון היא שונה משום ששם אין כוהני דת ובני האדם מתקשרים עם האלים שלהם בחורש האלים באופן ישיר וללא תיווך. לכן היא אולי אמונה "אמיתית" יותר, שלא מוטה ע"י אינטרסנטים למיניהם.

Silver Fox

New member
אלו ביטויים חשוכים ../images/Emo112.gif../images/Emo82.gif

מצאת באמונה בשבעה?
(לא לספיילר למשתה ><) טוב נו, זה ידוע שהצפוניים הם הכי מגניבים

בלי לספיילר למשתה זה קשה...

אבל תחשבי על זה ככה- האמונה בשבעה מקבילה במובנים רבים לנצרות, שנוטה פעמים רבות לפונדמנטליזם (וכך גם שתי הדתות המונותאיסטיות האחרות). העובדה שכרגע זה לא קיים לא אומרת שזה לא יכול להתפרץ. וזה כל מה שאני יכול להגיד בלי לספיילר

lol1000

New member
זה שהם לא צריכים תיווך לא אומר

שזה עובד הם מדברים אבל מזכירים שהאלים של הצפון לא עונים

lol1000

New member
...

זה שהם שומעים לא אומר שזה נכון אריה שומעת קולות של האבא המת שלה מתי בידיוק אושה ובראן מקשיבים לאלים? דאבוס תקוע על סלע ולא אכל וכמעט לא שתה וראה 4 בנים שלו מתים לא קראתי את המשתה אז אני לא מכיר את בני הים

תשובות

בראן יושב עם אושה בחורש האלים כשרוב רוכב לצפון והיא מסבירה לו איך להקשיב לעלים ולדברי האלים,הוא שומע שזו טעות לקחת את הצבא לדרום. אני חושב שעניין הסיגוף הוא חלק מהעמקת הקשר בין האלים לאדם,זה מה שקרה לדאבוס-אגב "רק" שניים מבניו מתו. על אנשי הברזל ניתן ללמוד במשתה

למעלה