עילת תביעה

עילת תביעה../images/Emo104.gif

שתי שאלות בנוגע לקיום\אי קיום עילות תביעה: 1. האם עובד שפוטר ע"פ החלטת מועצה לאחר שראש המועצה ביקש מהמועצה לאשר את הפיטורים, יכול לכלול גם את ראש המועצה כנתבע בתביעה לסעד הצהרתי המכריז על קיום שיקולים פסולים והליך פיטורים לא תקין, או שרק המועצה יכולה להתבע? 2. ע"פ חוק המכר (דירות), קבלן חייב לתקן ליקויים שנתגלו בדירות שמכר. בחוזה המכירה נקבע, שהתיקונים יעשו עד תום שנה מכניסת הדיירים לדירה. הדיירים נחפזו ותבעו את הקבלן בגין הליקויים כבר לאחר ששה חודשים. האם קיימת עילת תביעה, או שדין התביעה להידחות מאחר ובמועד הגשתה לא חלפה עדיין שנה?

melly1

New member
לגבי השאלה השנייה

נראה כי לפחות אם הליקויי הם כאלה שאדם רגיל לא היה מסכים לחכות איתם כמו למשל רטיבות הרי שאין הדיירים צריכים לחכות עד תום השנה למרות האמור בחוזה.

melly1

New member
לגבי השאלה הראשונה

נראה שאם מדובר במצב שבו ראש המועצה עצמו לא היה נקי משיקולים פסולים חמורים יש לצרפו בכל מקרה כמשיב.

לשאלה הראשונה -

יש הרבה שנוהגים לכתוב גם את ראש המועצה כנתבע (תחפש בפסקי דין ותמצא חלק כך וחלק כך). אני לא מבין למה זה נחוץ. קשה להניח שבמקרה כזה יינתן סעד שונה מאשר במקרה שבו רק המועצה היא הנתבעת. אני גם לא מבין מכח מה תובעים את ראש המועצה אישית. אם אני אייצג את ראש המועצה - אני אבקש את מחיקתו מכתב התביעה.

shaio

New member
טרנד חדש בא לעיר

היועץ המשפטי לממשלה מתחיל להתכונן להטלת חבויות אישיות על פקידי שלטון מקומי שחרגו מסמכויותיהם. למשל הוא טרח לחבר חוות דעת המציגה פסק-דין אנגלי עדכני בנושא (ראה באתר משרד המשפטים, תחת מה חדש). נראה ששאלת החיוב האישי של ראש העיריה כאפשרות ריאלית היא טרנד חדש. ייתכן שיש גם הוראות בפקודת העיריות שמחייבות לתבוע גם אישית, או לפחות לתבוע את "המשרה" (כמו שעושים עם המשיבים בבג"ץ). אבל זה כבר סיפור אחר.

melly1

New member
כן, אבל אנחנו מדברים

על סעד הצהרתי שהיו שיקולים פסולים. ויש נסיבות שיחייבו את צירוף ראש המועצה ביחס להצהרה כי היו שיקולים פסולים כמו למשל אם החליט לפסול אדם מסוים לתפקיד מנהל מחלקת תברואה רק כדי שיוכל למנות לתפקיד את חמותו שושנה גם אם התרשם עמוקות מיכולתה לשמור את דירתה נקייה. בנסיבות הענין כשמבקשים להצהיר כי היה באופן אישי נגוע בשיקולים פסולים הדבר מחייב צירופו באופן אישי ולו רק משום שמדובר בהצהרה הנוגעת לו באופן אישי.

ומאיפה נובעת הסמכות העניינית?

הסמכות העניינית של בית הדין לעבודה היא לדון בתביעות בין עובד למעביד. אם המעבידה היא המועצה - אז מאיפה יש סמכות עניינית לבית הדין לעבודה לדון בתביעה אישית נגד ראש המועצה? גם אם היו לראש המועצה אישית שיקולים זרים, זה לא אומר שלא מספיק לתבוע את המועצה עצמה. כמו שאמרתי בהודעה הקודמת - אני לא רואה שום יתרון שיכול לצמוח מהוספת ראש המועצה אישית כנתבע.

shaio

New member
אפשר לבקש את עדותו של הראש

ואין צורך שיהיה בעל דין.

למעלה