עילה לתביעה

ברזידה

New member
עילה לתביעה

אני חייל קרבי העומד להשתחרר בעוד חודש, לפני חודש עברתי ניתוח לקילה(הרניה, בקע מפסעתי) בשני הצדדים. עקב זאת עלי להימנע מהרמת משאות כבדים . הבקע נוצר כתוצאה מאימונים בצבא. האם יש עילה לתביעה? מה אפשר להוציא? על מה כדאי להקפיד לפני השחרור? (מסמכים וכדומה...)? בתודה, תומר

AVI359

New member
ברזידה

ברזידה שלום רב אסוף את כל המסמכים הרפואיים שברשותך,ממש לקראת סוף השרות בעזרת ק.ניהול או ק.נפגעים או בעזרת ארגון נכי צה"ל המשרד הקרוב למקום מגוריך הגש תביעה לאגף השיקום. בקע על פי סעיפי ליקוי 19 למינהם..בין 1% ל 30% על פי חומרת המצב. בברכה אבי

עָנת

New member
הי ברזידה

כן, בהחלט יש עילה לתביעה(ואני מודה זה חדש שלי,שאפשר לקבל אחוזים על בקע
) מצרפת לך מתוך סעיפיי הליקוים את הסעיפים: 19. בקע א. בקע המפשעה הניתן להחזרה (Reponibilis) חד או דו-צדדי, ישנן הפרעות בלתי מוכרות 1% ב. מצב אחרי ניתוח בקע המשפעה, חד או דו-צדדי, עם תוצאות טובות 1% ג. בקע גדול חד-צדדי, הניתן להחזרה (Reponibilis) עם הפרעות בלתי ניכרות, הדורש החזקה ע"י חגורה 10% ד. מצב כמתואר בסעיף קטן (ג) דלעיל, והוא דו-צדדי 15% ה. בקע חוזר (Recidivans) חד-צדדי עם הפרעות בלתי ניכרות הדורש החזקה ע"י חגורה 10% ו. מצב כמתואר בסעיף קטן (ה) דלעיל, והוא דו-צדדי 15% ז. בקע גדול שאינו ניתן להחזרה (Irreponibilis) או בלתי ניתן להחזקה ע"י חגורה - עם הפרעות בלתי ניכרות, חד או דו-צדדי 20% ח. מצב כמתואר בסעיף קטן (ז), עם הפרעות ניכרות 30% ט. בקע פמורלי (Hernia femoralis) - אחוזי הנכות ייקבעו כפי שנקבעו לגבי בקע במפשעה (Hernia inguinalis)
ברזידה מציעה לך לאסוף כל חומר רפואי + דוחות רפואיים. ולאחר השיחרור תגיש תביעה.

ברזידה

New member
thanks

המון תודה אנשים.. יש לכם מושג מי קובע את חומרת הנזק? ואיך אפשר לקבל מידע על אחוזי נכות מול הטבות.. כלומר מה מקבלים באחוז נכות אחד.. ומה מקבלים ב10% נכות וכדומה.. תודה מראש, תומר

AVI359

New member
תומר

תןצר שלום רב גכות עד 10% אינה מזכה בדבר פרט לעצם קיומה ואפשרות לבקשת ועדה רפואית במקרה של החמרה. נכות מ 10-19% מזכה בתשלום חד פעמי בערך בין 30000 ש"ח ל 130000 ש"ח אך אינך מוכר כנכה צה"ל .באפשרותך להגיש בקשה לועדה רפואית עקב החמרה. 20% ומעלה מוכר כנכה צה"ל,הזכויות על פי סעיפי הליקוי אחוזי הליקוי וקריטריונים נוספים ראה הכתובת האדומה בראש הדף. בברכה אבי

בדוק את "עשרת הדיברות"

באתר שלי. עם תזדקק לתשובות או יעוץ משפטי אתה מוזמן. יעוץ משפטי ראשוני ללא חיוב. עומר או צחי 03-5758482

למעלה