עילה לקבילה?

מפתחSOL

New member
עילה לקבילה?

היי.. אממ המפקד שלי מעשן בתוך המשרד.. ואני נורא סובלת מזה.. האם זאת עילה לקבילה? יש לי מה לעשות בנידון? האם כדאי לי לקבול על דבר כזה? אני מפחדת שזה ידפוק אותי בסוף.. תודה לעונים

Gohan SSJ2

New member
ביקשת ממנו שיפסיק?

בכל מקרה, זו בהחלט עילה לקבילה.

אם תפני לנציבות הקבילות בבקשה לקבול אותו, הם יתקשרו אליו כדי לעשות תחקיר, ואפשר להניח שכבר זה יגרום לו להפסיק לעשן במשרד, ולא תצטרכי לקבול אותו בפועל.
עם זאת, כדי שלא יתנקם בך, אולי דווקא כן כדאי לך לקבול אותו בפועל כיוון שכך יפרידו ביניכם ותעברי פלוגה\מחלקה(תלוי באיזה תפקיד המפקד).

בכל מקרה, זה נראה סתם יגרום כאב ראש וסכסוכים מיותרים. הדרך המומלצת והיותר ידידותית היא פשוט לבקש. את לא יכולה גם אולי למצוא עוד חיילים שזה מפריע להם וךפנות אליו כולם ביחד.

בהצלחה!

Fanty S

New member
דברת איתו על זה?

לפני שרצים לקבול כדאי לראות אם יש עם מי לדבר. אולי אם הוא ידע שאת סובלת מזה הוא יעשן רק בחוץ.
אני גם ממש בספק שזה חוקי לעשן בחללים סגורים בצבא, אז אם הוא יחליט לא להתחשב בך ולהמשיך לעשן במשרד אולי באמת אפשר לקבול בקלות. אני לא כ"כ מבינה בקבילות (לשמחתי
)

מפתחSOL

New member
ברור שדיברתי

הוא כל כך מכור.. הוא מעשן כמו קיטור הוא אמר לי אם אני אעשן בחוץ אני לא אהיה במשרד בכלל אני אהיה רק בחוץ.. וזה אסור לעשן.. גם היה לנו תדריך על שריפה ואמרו שזה מסוכן..
כשאני נכנסת למשרד אז הוא מכבה את הסיגריה שאני מבקשת אבל זה לא עוזר כי העשן עובר למשרד שלנו ואני נחנקת נורא.. כבר הייתה לי דלקת ריאות פעם אחת בגלל זה ונראה לי שאני בדרך לעוד אחת..
אני כבר אובדת עצות.. ואני מפחדת שזה ינקום בי חמישה חודשים לפני שחרור

Fanty S

New member
הוא באמת מסוגל לעשות דברים לרעתך?

אני קצת הסתכסכתי עם המפקד שלי בערך באמצע השירות אבל הוא לא בדיוק היה בעמדה לתקוע לי מקלות בגלגלים אז זה לא שינה לי הרבה.
ברור שמדי פעם זה עמד בדרך, אבל בדברים כ"כ מינוריים שלא היה לי איכפת.

אולי גם כדאי לך לברר כמה זמן לוקח התהליך של הקבילה. אם זה תהליך ארוך של כמה חודשים אז אולי שווה לך לוותר. אם הפתרון יהיה ממש לפני השחרור והמפקד בעמדה לדפוק אותך אז אולי כדאי למצוא פתרון זמני.
מה עם מעיל וחלון פתוח?

מפתחSOL

New member
הוא רנ"ג והוא מקומבן עם כל המחלקה בערך

לא בא לי להסתכסך איתו בכלל.. אני אחשוב באמת על אולי לקנות לו סיגריה אלקטרונית.. או להציע לו לקנות בעצמו כי אין לי כסף (חיילת ענייה שכמותי^^)

בסך הכל אנחנו ביחסים די טובים.. והוא משחרר אותי ברבע לחמש במקום בחמש וחצי.. וזה משהו שהוא יכול לשנות שידפוק אותי למשל..

אתם יושבים באותו חדר?

או בחדר עם דלת שמפרידה?
אם זו דלת מפרידה, הייתי מבקשת ממנו לסגור אותה ולהעזר במטהר אוויר שתמיד יהיה לך במשרד.
אני מבינה את הבעיה שלך, אמנם לא במשרד, אבל ככה זה אצלי בבית... בחיים לא תתפסי אותי בלי מטהר אוויר!

מפתחSOL

New member
יש דלת שמפרידה והיא סגורה

ויש מטהר אוויר.. זה לא עוזר.. גם לא לפתוח חלון (גם תמיד קר לי אז זאת בעיה)

זה נורא.. ולאף אחד אצלינו במחלקה לא אכפת.. כולם יודעים על זה כולל הרע"ן (סא"ל) והרמ"ח (אל"מ) ולא עושים כלום..

את ברס"ר?

בד"כ ככה נראה משרד של רס"ר בגלל זה אני שואלת

בכ"מ, אני מבינה אותך לגמרי. זה גם בעיה שקשה להעיר עליה,
בטח שגם לאל"ם או לסא"ל או למי שזה לא יהיה.
מה שכן, עשי חיפוש אם יש פקודה כזו שזה אסור לעשן במבנים סגורים שכמו כן זה נחשב מבנה סגור לדעתי גם אם הדלת פתוחה
ונסי לשאול את האנשים מסביב. האם זה המפקד הישיר שלך? פני לעקיף והעלי את הנושא.
אין סיבה שתסבלי!

מפתחSOL

New member
חח לא אני לא ברס"ר

אני מש"קית מידע באט"ל
המפקד העקיף שלי הוא ראש הענף והוא סגן אלוף.. ומודע למצב
המפקד הישיר הוא רנ"ג...
כל המחלקה מודעת לזה ואף אחד לא מזיז אצבע..

תודה על התשובות=]

Gohan SSJ2

New member
חח אני אומר תקנו לו מתנה סיגריה אלקטרונית

זה מוציא רק אדים ולא נחנקים מזה, וגם חוקי לעשן את זה בחדר סגור(אני מכיר את החוקים בנושא).

אם את היחסים טובים איתו באמת שחבל לקבול...

מפתחSOL

New member
קבילה זה מוצא אחרון בשבילי.. ואין לי מאה שקל

מיותרים בשביל זה.. אני במינוס ^^

Gohan SSJ2

New member
בכוונה אמרתי "תקנו" ולא "תקני"

את החיילת היחידה שלו? אם לא, אז את יכולה אולי לרתום גם את שאר החיילים לקניית המתנה

מפתחSOL

New member
יש לו עוד חיילת אבל היא גם מעשנת והיא לא תשתף

פעולה עם זה.. כי לה זה לא מפריע והיא לא תרצה להוציא על זה כסף..
היא לא מעשנת במשרד.. אלא יורדת למטה ועליה אני לא מרגישה את זה בכלל.. רק אצלו כן אבל אני היחידה שבאמת סובלת מזה

zlp

New member
חד משמעית- כן

שהייה באותו חלל (לצורך העניין- גם אם יש דלת משותפת זה אותו חלל. חלק גדול מהאויר משותף) עם אדם שמעשן כל היום פוגעת בבריאותך.

למעלה