עיכוב ?

igorderen

New member
עיכוב ?

האם מתנדבים לא משנה אם בסיור רגלי, ממונע או נגיד אופניים יכולים לעכב נהג שביצעה לידיהם עבירת תנועה?? בשבילי עיכוב זה לצורך בדיקת מסמכים ונגיד להגיד לא שלא יעשה ככה יותר או נגיד קריאה לשוטר תנועה לצורך דוח?

כן-אבל

ערב טוב, מותר לך לעכב אדם עד 20 דקות לצורך בדיקה-שבמהלכה אתה יכול להזמין ניידת, מעבר לעשרים דקות צריך לפתוח ארוע של עיכוב אדם, שוטר לא ירשום עברת תנועה לנהג אם לא ראה במו עיניו את ביצוע העברה, לבדוק מסמכי נהג ורכב אתה יכול בתנאי שאתה יודע על מה להסתכל ומבין מה שאתה עושה. ע"מ לקבוע עם נהג עבר עברת תנועה אתה צריך להיות מינימום נהג,(לפני קורסים בתנועה) אחרת מה אתה מבין ? ואיזה סמכות תעבורתית יש לך?

benpual

New member
בנוסף:

ואם אתה מינימום נהג , וראית מישהו שעובר את העבירת תנועה אתה יכול להגיש דו"ח לבן שאת הדו"ח הזה מתנדבים יכולים להגיש. אבל , כמו כן נהיגה בשיכרות כאשר אין לידך ינשוף , אתה יכול לעכב את הנהג לתחנת את"ן הקרובה עם ינשוף שפתוחה

igorderen

New member
//

כן אני נהג.. אבל נגיד ראיתי עבירה חמורה נגיד אי מתן זכות קדימה. אני מזמין ניידת יחידת תנועה, האם השוטר ירשום דוח על סמך מה שאני ראיתי?

benpual

New member
דו"ח לבן

כעיקרון , שוטר לא ירשום דו"ח בלי לראות את העבירה , כי זה בלאגנים במשפטים. כמו כן דו"ח לבן אתה לוקח מכל יחידת תנועה שאפשר , וזה כמו דו"ח רגיל , שיש לו סעיף , תקנה , תיאור עבירה , ועוד. דו"ח לבן נותנים במקרה שאם הרכב הוא רכב צבאי בתפקיד , או של משרד הבטחון.

igorderen

New member
אוקיי אבל?

לא ענית לי כל מתנדב קלאסי יכול לרשום אותו? יש דוחות כאלה גם במש"ק? אז נגיד אם אין לי דוח לבן אז מה הקטע לבקש ניידת כאשר היא גם ככה לא תרשום דוח?

benpual

New member
אי אפשר להבין את השאלה שלך.......

כל מתנדב יכול לרשום , שהוא מינימום נהג לדברי קפצתי לשניה , דוחות אפשר להשיג אצל יחידות התנועה , אצל המש"ק צריך לשאול. ולהזמין ניידת? למה? שהיא תבוא ותבדוק לו את המסמכים? הרי דו"ח הוא לא ירשום! הוא לא יכול כי הוא לא ראה את העבירה , רק אתה יכול לרשום

רגע, רגע, באו ונעשה סדר:

1. מתנדב בקלאסי איננו יכול לרשום דו"ח תנועה, אם בשעת התנדבותו הוא נמצא בקלאסי. (אפילו אם הוא מורשה רישום) 2. רק מתנדב שסיים קורס יח"ם/ית"מ שלב ב' ונמצא בתפקיד- בית"מ, בזמן ראיית ביצוע העברה-רשאי לרשום דו"ח ב.מ (בררת משפט) לנהג, 3. דו"ח לבן- זהו דו"ח פנימי שבחלק מתחנות המשטרה הופסק השימוש בו ע"י מתנדבי היח"מ, ההבדל שאת הדו"ח הלבן ניתן להמיר אח"כ לדו"ח ב.מ., יש תחנות שהמתנדבים רושמים הזמנות לדין על דו"ח לבן אח"כ הוא יומר להזמנה. 4. הזמנת ניידת- אף שוטר לא ירשום דו"ח לנהג אם הוא לא ראה את ביצוע העברה במו עייניו, זה יפול בבימ"ש מהסיבה הפשוטה שהוא לא ראה את העברה ואף אחד לא ישקר ויסבך את עצמו בדברי שקר בבימ"ש.

שכחתי- תלונת אזרח:

כל אזרח רשאי להיכנס לתחנת משטרה ולהגיש תלונה אזרחית כנגד נהג שביצע עברת תנועה, התלונה חייבת להיות מנומקת ומסבירה היטב את העברה-צריך לדעת ולהבין מה לרשום-שלא לחרטט, התלונה נבדקת במח' התנועה ואם יש בסיס סביר לאשמה אזי המשטרה מגישה כנגד הנהג העבריין הזמנה לדין, למה הזמנה ? מכוון שלא שוטר ראה את ביצוע העברה - אלה אזרח ואז העניין מופנה להחלטת בימ"ש.

creth11

New member
הבהרה לתלונת אזרח

תלונת אזרח רצוי להגיש רק כאשר יש תימוכין נוספים ואובייקטיביים. לשכת התנועה לא תעביר לבימ"ש תלונת אזרח ללא תימוכין מסייע כי בבימ"ש יעמוד אזרח מול אזרח והשופט לא יוכל ולא ירצה להרשיע לפי זה. שוטר מול אזרח בבימ"ש מוגדר כעד מיקצועי וחסר פניות וזה הבדל גדול. גם אזרח שהוא מיתנדב לא מספיק להבאה לדין בתלונת אזרח. כך שעל תמהרו לרוץ ליומנאי על כל עבירה בכביש.

נתי741

New member
אפשר לכתוב אפילו דוח רגיל.

ככה אם אתה מתנדב קלאסי וראית עבירת תנועה אתה יכול להזמין ניידת שיש לה סמכויות לכתוב דו"ח. הם יכתבו לנהג דו"ח!! ויבקשו ממך לכתוב מזכר על מה שראית.. וככה הדו"ח אפשרי.. יום טוב=]

creth11

New member
לא אף מוסמך לכתיבת דו"ח לא יכתוב דו"ח

שלא ראה את העבירה במו עיניו. עבירות כמו מיסמכים זה תלוי ואני אסביר, בעיות ברשיון רכב או נהג(תוקף דרגה וכ"ו) בעיקרון מספיק מיזכר המעיד שהנהג הנ"ל ניראה נוהג למשל והנירות הועברו לרושם הדו"ח להמשך טיפול, בפועל אם יגיע למישפט, רושם הדו"ח צריך ליסמוך על רושם המיזכר, רוב רושמי הדו"חות לא יסכימו לכך. במיקרים שבשיחה עם הנהג הוא גם מספק הוכחה אולי יכתב דו"ח. היום פנקסי הדו"חות רשומים במחשב כך שגם לתת לאחר את הפינקס האישי לירשום לא יצליח. ליפעמים אני עושים ביקורות בסמוך או יחד אם קלאסיים ומג"ב ואז אני בעין אחת מיסתכל לכיוונם ובעזרת מיזכר ומה שראיתי אני כן רושם דו"ח על ניירות בעזרת מיזכר ממתנדב אחר. צריך להבין שהנסיבות בדו"ח זו עדות מישפטית ולא רצוי להתחיל לכופף אותה. ומי שרשם דו"חות והגיע לתת עדות בבימ"ש יודע שיש ליחס רצינות רבה לעדויות הנירשמות בד"ח וגם במיזכרים הנילווים.

לנתי 741

שלום לך, אף שוטר לא ירשום דו"ח על עברה שלא ראה. נקודה. על מסמכים אולי, לאחר שימלא מזכר כי הוזמן למקום ע"י...., אבל דו"חעל עברת תנועה- לא ולא.

UTM

New member
יש אפשרות, בנוהל כנ"ל:

1) רואה העברה רושם מזכר מלא ומפורט מה בדיוק התרחש, היכן הוא היה ומה הוא ראה. (זה כבר תורה בפני עצמה). הדוח יפול או יקום על איכות ודיוק המזכר שנרשם על ידי עד (רצוי כל העדים) לעברה עצמה. 2) מורשה לרישום דוחות ממלא את הדוח, ובנסיבות הוא רושם ש____ קרא לו לצורך רישום דוח לגבי עברה של ___ שנסיבותיה רשומים במזכר הרצ"ב. יש להוסיף את כל הפרטים הרלונטיים שממלא הטופס הנ"ל ראה בעיניו (לדוגמה "זהיתי את הנהג על פי רשיון נהיגה, ורושם המזכר אמר לי "כן, זה אכן הנהג" " ) השוטר הרושם מתאר רק דברים טכניים ודברים שהוא יודע מכלי ראשון. 3) באזור בו רשומים שמות רושם הדו"ח והעדים למחוק את המילים "בנוסף לרושם הדו"ח ". 4) רצוי למסור לנהג עותק של המזכר, ואת המקור חובה לצרף לעותק החום. 5) זה טיפה מסובך (ביחוד המיזכר, שלוקח למתנדב חסר נסיון 4-5 נסיונות עד שיוצא משהו קביל). אז ממש לא מומלץ לבזבז זמן של אזרח+שוטר+מתנדב אם העברה לא ממש חמורה. 6) אתה רוצה לרשום דוחות? אתה רואה הרבה עברות בזמן המשמרת ורוצה לטפל? אין בעיה. אתה צריך לעבור קורס בסיסי + שני קורסי ית"מ ותוכל לרשום דוחות בלי שום בעיה. אתה לא מוכן/יכול להתמקצע? תשאיר את העבודה למי שכן.

אם אנחנו מדברים על נוער אז חבל"ז-

מבלי לזלזל ושאף אחד לא יפגע, כוונותי טובות, אבל זה לא קביל שנער ללא ר.נ ירשום מזכר על עברת תנועה, זה נראה לא רציני ולא אמין.

boris84911

New member
הא, ובחור בן 65 ללא ר.נ ירשום מזכר זה קביל?

אני לא מבין איך הבנתה בכלל שמדבר בנוער =\

creth11

New member
הצעתי היא שמי שלא הוסמך לדו"חות תעבורה

לא יעסוק ולא יכתוב מיזכרים בנושא. וזאת כי גם לכתיבת מיזכר קביל, יש כללים ונידרש ידע בסיסי. גם שוטרים בקבע עוסקים כל אחד לפי הכשרתו: שוטרי תנועה בתנועה ולא בפלילים וכ"ו בילוש בתחום בילוש וכן הלאה. אני הוכשרתי לתנועה וכל מה שלא קשור לכך יש ניידת תחנה שתטפל. גם מיתנדבים צריכים לעסוק בתחום שהוכשרו בלבד ולפי הגדרת תפקידם והתידרוך שקיבלו. צאו מסרט הרמבו הכל יכול, אתם מזיקים לתדמית של המישטרה ושל המיתנדבים.

למעלה