עיכוב יציאה מהארץ

עיכוב יציאה מהארץ

כמה זמן תקף, האם משמעותו (היות ואני כרגע בחול) כי ברגע שאחזור לארץ יעצרו אותי בביקורת גבולות? איך ניתן לבדוק אם קיים בכלל, האם מחוייבים לשלוח לי הודעה בעניין? תודה על התשובות

צחי24

New member
תשובה

על פי תקנה 384 (ד) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד - 1984, מדובר בצו זמני התקף לשנה אחת כאשר בתום שנה זו הוא פוקע, אלא אם כן בית המשפט מאריך את תוקפו במתן צו חדש.

shaio

New member
חסרים פרטים

האם פתוחים נגדך תיקי הוצאה לפועל? האם קיבלת אזהרה לחייב? אם כן, ניתן לקבל פרטים על תיקים אלה בלשכות ההוצאה לפועל, ונדמה לי שיש להם גם מרכז מידע. הצו נשלח לחייב, כמו כל החלטה אחרת בהוצאה לפועל, וכמדומני גם למשטרת הגבולות. צו עיכוב יציאה כשלעצמו אינו מחייב אותך לחזור לארץ, ואינו מאפשר לעצור אותך עם חזרתך. עם זאת, בנסיבות מסוימות, אפשר להוציא -- בנפרד -- גם צו מאסר בגין החוב. לכן אם קיבלת אזהרה על פתיחת התיק, טפלי בתשלומו של החוב או בפריסתו.... ואם תתני פרטים נוספים בפורום, אפשר יהיה לנסות לעזור יותר. (אינני עו"ד)

אני לא חושבת שמדובר בהוצאה לפועל

כל הסיפור הוא סביב איזשהיא שטות, טביעה אזרחית, היות ואני לא שוהה בארץ, התובע כנראה התעצבן, ועפ"י החשש שלי, הגיש בקשת עיכוב יציאה (האם זה בכלל אפשרי, או שזו הפראנוייה שלי, הבנתי שאני אמורה לקבל על זה הודעה רשמית בדואר). עכשיו, אני רוצה לתכנן חופשת מולדת, אך די מודאגת שהחופשה הזו תעלה לי בהרבה יותר, דהיינו, עיכוב בשדה התעופה, מעצר, או השד יודע מה. פראנוייה כבר אמרתי? אודה לתשובותיכם

נדמה שזו פרנויה שלך

בתביעה אזרחית ישנו קושי רב לקבל צו עיכוב יציאה מהארץ צריכים להיות נימוקים כבדי משקל אולם באם הוצא צו כזה הדרך היעילה לבדוק היא להתקשר למשטרת הגבולות לשלוח פקס בתוספת צילום ת.ז ושם יאמרו לך אם קיים נגדך צו כזה ומטעם מי הוצא אשמח לעמוד לרשותך אם תצרי קשר

nirdagan

New member
עיכוב יציאה מהארץ

ניתן להוציא ע"י הליכי הוצאה לפועל. הליכי הוצאה לפועל באים על פי רוב כתוצאה מפסיקה בתביעה אזרחית. לא פרנויה ולא נעליים. מי שמזלזל בתביעות נגדו וחושב שהם "איזו שטות", מן הסתם לא הגיש כתב הגנה, ובית המשפט פסק לפי כתב התביעה, והתובע הפעיל הוצאה לפועל.

אוקי... בוא נלך על הכי גרוע

ונעזוב אם זה פראנוייה או לא, השאלה העיקרית שלי כרגע האם יעכבו אותי בשדה התעופה כשאני נכנסת, לא יתנו לי לצאת זה ברור, אבל בכניסתי לארץ, איך זה בדיוק הולך לעבוד. ובאם אני רוצה להסדיר את כל העניין הזה של התביעה מה עלי לעשות. אנא עזרתכם, תאריך החופשה מתקרב.

למעלה