עיכוב הליכים

פזית51

New member
עיכוב הליכים

שלום רב תודה לכם על הפורום הפורה והמפרה הגשתי בקשה לכונ"ר לפשיטת רגל. כעבור שבוע הגשתי בקשה לעיכוב הליכים עד ינתן תשובה מבית המשפט מכיוון שאין באפשרותי להמשיך ולשלם את התשלומים החודשיים שלי. קיבלתי תשובה מבית המשפט: "איני מוצאת לדון בבקשה במעמד צד אחד בלבד לגבי הליכים הוצל"פ הננקטים כדין. יחד עם זאת אני מתירה למבקש לתקן את בקשתו ע"י צירוף כל הנושים כמשיבים. " רציתי לשאול בבקשה: הרי הנושים לא יסכימו להפסיד כסף ולאשר לי בקשה לעיכוב הליכים, איפה האינטרס שלהם? מדוע בית המשפט ביקש זאת כל כך מוקדם, לפני שעיין בכלל בחומר שהגשתי במעמד הבקשה לפשיטת רגל? האם הדבר פוגע/יפגע בי בצורה כלשהי. אשמח שתאירו את עיני . אני מייצג את עצמי בתיק . תודה רבה לכם

תשובה

פזית שלום רב! בקשה מסוג זה מחייבת את בית המשפט לדון במעמד הצדדים. זו לא בקשה מן הסוג בה בית משפט יכול ליתן צו/סעד במעמד צד אחד כדוגמת עיכוב יציאה מהארץ או צו "מרווה". השאלה היא לא שאלה של אינטרס אלא שאלה של פרוצדורה של בימ"ש. על כן בימ"ש מתיר לך לתקן את הבקשה בכך שתצרפי את כל הנושים כמשיבים. הגשת בקשה כזו יכולה לעורר את הנושים ולנסות לפעול כנגדך עוד לפני קבלת צו הכינוס. אולם, לא בהכרח שכך ינהגו. השאלה המהותית יותר העולה מפנייתך היא - אם אין בידך לשלם את התשלומים החודשיים אך את מצפה לשלם את התשלומים החודשיים שיטיל עלייך הכנ"ר באמצעות בית משפט. שאלה נוספת היא - למה לא הגשת בקשה להקטנת התשלומים בהוצל"פ (אם ניתן לך צו תשלומים במסגרת תיק איחוד או במסגרת חקירת יכולת). מקוה שניתן מענה, בהצלחה. הכתוב לעיל אינו תחליף לייעוץ משפטי ואינו בא במקומו והסתמכות עליו הינה באחריות המשתמש בלבד. ליעוץ נוסף ולייצוג משפטי עו"ד עודד אולמן משרד עו"ד אולמן &ברמן טל' 08-8680284 [email protected] תחומי עיסוק המשרד: הוצאה לפועל, פשיטות רגל, אזרחי, משפחה ופלילי

עיכוב הליכים!

מומלץ להפנות את מאמציך לזירוז תגובת הכונס למתן צו הכינוס, שכן עם מתן צו הכינוס ומכוחו יעוכבו ההליכים הננקטים נגדך.

ymmy

New member
תגישי בקשה לעיכוב הליכים בהוצאה לפועל לפי

סעיף 77א לחוק ההוצאה לפועל.....את יכולה למצוא באינטרנט את לשון החוק מעבר לכך אני לא רואה כיצד את יכולה "לזרז" את קבלת צו כינוס נכסים מהכנ"ר-כחודשיים

למעלה